Ascultă acest articol


Netflix a achiziționat drepturile globale (cu excepția Japonia, China și UK) pentru The Boy Who Harnessed The Wind, debutul regizoral al lui Chiwetel Ejiofor, nominalizat la Academy Award® și câștigător al BAFTA Award. Filmul britanic este bazat pe cartea bestseller cu același nume scrisă de William Kamkwamba și Bryan Mealer. Ejiofor a semnat scenariul.

Netflix, Participant Media, BBC Films și BFI prezintă, alături de Head Gear Films & Metrol Technology, Lipsync and Cornerstone Films, o producție Potboiler.

Synopsis: O adaptare a cărții bestseller de William Kamkwamba și Bryan Mealer, The Boy Who Harnessed the Wind spune povestea băiețelului de 13 ani William Kamkwamba (interpretat de Maxwell Simba) care este alungat din școala pe care o iubește atunci când familia lui nu își mai poate permite taxele. În timp ce se furișează înapoi în biblioteca școlii, el folosește componentele bicicletei tatălui său Trywell (Chiwetel Ejiofor) pentru a construi o moară de vânt care va salva satul său din Malawi de foamete. O călătorie emoționantă a unui tată și a fiului său excepțional, povestea lui William surprinde determinarea incredibilă a unui băiat a cărui natură curioasă îl ajută să depășească orice obstacol care apare în calea sa.

Filmul vorbește despre puterea educației și a determinării personale de a schimba traiectoria unei vieți, a unui sat, a unei națiuni. Prin relatarea poveștii unui băiat care depune eforturi pentru a depăși barierele pe care le întâmpină în calea educației, The Boy Who Harnessed the Wind inspiră audiențele să își imagineze un viitor în care fiecare copil, în fiecare oraș, are acces la cunoaștere și oportunitatea de a pune cunoștințele în aplicare.

Scenarist: Adaptat de Chiwetel Ejiofor, din cartea “The Boy Who Harnessed the Wind” scris de William Kamkwamba și Bryan Mealer.

Producători: Andrea Calderwood și Gail Egan de la Potboiler Productions

Producători executivi: Joe Oppenheimer, Rose Garnett, Natascha Wharton, Jeff Skoll, Jonathan King, Phil Hunt, Compton Ross, Peter Hampden, Norman Merry

Distribuție: Maxwell Simba, Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) nominalizat la Academy Award, Aïssa Maïga (Anything for Alice), Lily Banda, Lemogang Tsipa (Eye in the Sky), Philbert Falakeza, cu Joseph Marcell (“The Fresh Prince of Bel-Air”) și Noma Dumezweni (Harry Potter and the Cursed Child)

Ejiofor a declarat: „Povestea lui William este ceea ce ar trebui să fie viitorul unei țări ca Malawi: țări în curs de dezvoltare, pline de frumusețe și potențial. O poveste globală ca aceasta are nevoie de o audiență globală și mă bucur să lucrez cu Netflix pentru a aduce povestea extraordinară a lui William audiențelor din întreaga lume.”

Jonathan King, Președinte de Fim și Televiziune Participant Media, a completat: „Chiwetel aduce pasiune și talent în această poveste emoționantă despre un băiat care își folosește în aceeași măsură inima și mintea pentru a-și ajuta comunitatea. Avem nevoie de astfel de povești acum mai mult ca niciodată și ne bucurăm să continuăm parteneriatul cu Netflix, început cu Beasts of No Nation și continuat cu ROMA, pentru a aduce noi filme audiențelor din toată lumea.”

Filmul a fost filmat în Malawi anul trecut și va fi lansat în 2019 pe Netflix și în cinematografe selectate din SUA și UK.

Filmul britanic a fost susținut în dezvoltare și producție de BFI (cu finanțare de la National Lottery) și BBC Films alături de Head Gear, Metrol Technology și LipSync, în parteneriat cu Participant Media. LipSync Post s-a alăturat în etapa de post producție. Cornerstone Films este agent de vânzări internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.