Clanul Soprano, serialul care a schimbat televiziunea și care este considerat unul dintre cele mai bune din toate timpurile, a avut premiera în urmă cu 20 de ani, pe 10 ianuarie 1999.

The Sopranos / Clanul Soprano este creat de David Chase și îl are în centru pe mafiotul italiano-american Tony Soprano (James Gandolfini), un bărbat deprimat, violent, însă ciudat de agreabil, care încearcă să găsească un echilibru între viața de familie și poziția de lider al unei organizații criminale. Tony se luptă cu acest lucru în sesiunile sale secrete de terapie pe care le are cu Jennifer Melfi (Lorraine Bracco).

Soția lui Tony este Carmela (Edie Falco), protejatul/ verișorul lui – Christopher (Michael Imperioli), mama – Livia (Nancy Marchand), unchiul Junior (Dominic Chianese) și mafioții Silvio Dante (Steven Van Zandt) și Paulie Gualtieri (Tony Sirico).

The Sopranos / Clanul Soprano este considerat unul dintre cele mai bune seriale din toate timpurile și propune un mod nou de a spune povești. A câștigat numeroase premii, inclusiv Peabody pentru primele două sezoane, 21 de trofee Primetime Emmy și cinci Globuri de Aur.

În martie 2018, New Line Cinema a cumpărat drepturile pentru un film care detaliază povestea din spate a clanului Soprano, iar acțiunea se petrece în anii ’60, în timpul revoltelor Newark. Intitulat The Many Saints of Newark, este scris de David Chase și Lawrence Konner și va fi regizat de Alan Taylor. Chase a dezvăluit recent că în film o să apară și o versiune tânără a personajului Tony Soprano.

The Sopranos / Clanul Soprano a fost difuzat în S.U.A. în perioada 1999-2007 și are 6 sezoane, 86 de episoade, toate disponibile pe HBO GO.

https://hbogo.ro/seriale/clanul-soprano/sezonul-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.