Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” cu sprijinul Centrului Ceh Bucureşti, aduce la malul mării „Documentary Mondays”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie 2019, de la ora 17:00.

După un traseu prin Braşov, Cluj-Napoca, Arad şi Iaşi, proiecţiile de filme documentare ce au loc în zilele de luni ajung şi în Constanţa. Pentru început, constănţeni vor putea viziona două documentare – Voyage of Time: Life’s Journey, al renumitului regizor Terrence Malick şi Spaceship Earth, pentru care regizorul Kevin McMahon a călătorit în jurul Pământului observând descoperirile oamenilor de știință referitoare la amprenta umanității asupra planetei.

Despre Voyage of Time: Life’s Journey, regizorul Terrence Malick spune că este „unul dintre cele mai mărețe vise ale mele”. Abordând atât trecutul nostru planetar, cât și o căutare a locului umanității în viitor, documentarul vibrează cu energia naturii în sine, combinând diferite efecte speciale inovatoare cu imagini de arhivă terifiante de pe întreg mapamondul, în căutarea a ceea ce rămâne, ceea ce supraviețuiește timpului schimbător. Malick invită publicul să asiste la trecut, prezent și viitor într-un mod intim. Lucrând cu o echipă de consultanți științifici și artiști vizuali,documentarul ilustrează o înșiruire de fenomene naturale nemaivăzute – celeste și terestre, macroscopice și microscopice – într-o varietate de moduri.

Spaceship Earth este un documentar care abordează diferite modalităţi de trai sustenabil într-o lume care se confruntă cu provocările încălzirii globale. McMahon punctează faptul că planeta noastră s-a susținut timp de milioane de ani, dar odată cu revoluția industrială, oamenii aproape au reușit să ruineze acest lucru cu totul. Între ştiinţă şi poezie, documentarul Spaceship Earth este o călătorie fascinantă prin istorie, subliniind impactul oamenilor asupra planetei Terra şi soluţiile posibile pentru a găsi un echilibru în folosirea resurselor naturale.

Ambele filme impresionează prin imaginile uimitoare care vor fi puse cu adevărat în valoare în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, unde sunteţi aşteptaţi pe 4 martie la proiecţia documentarului Voyage of Time: Life’s Journey şi pe 11 martie la Spaceship Earth, în ambele zile de la ora 17:00.

Intrarea la proiecţii este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.