Un nou serial pe teme criminalistice urmează să fie difuzat la DIVA, începând din aprilie. Intitulată Coroner (Medicul Legist), seria a fost creată de Morwyn Brebner (Rookie Blue, Saving Hope), iar primul sezon are 8 episoade a câte o oră, care vor fi difuzate duminică 14 aprilie, de la orele 21:00.

Serinda Swan este Jenny Cooper în Coroner/”Medicul Legist” (CBC)

Jenny Cooper, interpretată de actrița Serinda Swan (Inhumans, Ballers, Supernatural), este medicul legist care face muncă asiduă de teren în Toronto, alături de detectivul Donovan McAvoy, un polițist old school, jucat de Roger Cross (Dark Matter, The X-Files). Ea are în subordine tot felul de oameni mai scrupuloși sau mai fără temere, ori care uneori nu-și țin în frâu sentimentele în fața acestei femei tinere, inteligente, educate și atrăgătoare.

În viața privată, Jenny Cooper este o mamă cutezătoare, care-și crește singură fiul, după ce soțul ei, un împătimit într’ale gambling-ului, a suferit un anevrism și a murit la vârsta de 40 de ani. Dispariția o afectează în mare măsură și fiecare zi îi amintește de nevoia de a fi încurajată să treacă peste acest hop. Nu se simte țintuită în trecut, ci neputincioasă în a găsi un echilibru între creșterea băiatului ei adolescent și serviciu, motiv pentru care discursurile motivaționale nu lipsesc din viața ei de zi cu zi. O ajută din când și o apariție mai puțin obișnuită al cărei martor este Jenny, și numai Jenny. Și o mai ajută poate și un soi de incantație pe care simte nevoia să o îngâne la vederea oricărui cadavru. Nu pare dusă cu pluta. Pare mai degrabă de o umanitate ieșită din comun, încercând (poate) să-i ofere decedatului o trecere mai ușoară spre cele sfinte. Sau moartea o fascinează până-ntr-acolo încât Jenny și-a creat propriul ritual la fiecare contact cu victimele doamnei cu coasa. Oricum ar fi, personajul Jenny Cooper este atent construit, cu un caracter puternic și o personalitate radiantă, iar de la un episod la altul i se adaugă tot mai multe detalii.

Jenny Cooper (Serinda Swan) și Det Donovan McAvoy (Roger Cross) în Coroner/”Medicul Legist” (CBC)

Cât despre cazurile pe care le instrumentează, cel puțin în primele două episoade, ele nu sunt atât de complexe ca-n Hannibal și nici atât de complicate ca în Dexter, dar aduc în prim-plan câteva dintre tarele societății în care trăim.

Jenny Cooper este poate cel mai bun rol de până acum al actriței Serinda Swan. Pe mine una m-a convins să las la o parte un serial polițist pe care îl urmăream pe un canal de streaming.

Medicul Legist este produs de Muse Entertainment, Back Alley Films și Cineflix Studios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.