Amanda, din 24 mai în cinematografele din România

0
1107
Ascultă acest articol


În Parisul zilelor noastre, un băiat de 24 de ani (Vincent Lacoste) își trăiește viața boemă până când cursul lucrurilor se schimbă brusc: sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani.

Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație luminoasă, iar trecerea lui David la maturitatea timpurie se face într-un mod plin de speranță și tandrețe.

Amanda va rula în cinematografele din România din 24 mai.

”Pentru Amanda, punctul de plecare a fost nevoia de a vorbi despre Parisul de azi, dar și pentru a surprinde ceva din fragilitatea, agitaţia și violența acestei perioade. (…) David este un copil mare, puțin neajutorat în fața aceastei fetițe – mai degrabă ea îl va ajuta decât invers. Acest cuplu m-a atins şi pentru că a fost un mod de a discuta despre a fi părinte.”, spune regizorul Mikhaël Hers despre cel de-al treilea film al său (după Memory Lane în 2010 și Ce sentiment de l’été în 2015), lansat internațional în 2018 la Festivalul de la Veneția, în secțiunea Orizzonti.

Cunoscut pentru preocuparea pe care o are legată de tema maturizării, regizorul Mikhaël Hers l-a ales pentru rolul lui David pe Vincent Lacoste, actorul răsfățat în prezent în Franța atât de publicul de TV, amator de comedie, cât și de festivalurile importante – la nici 26 de ani, Vincent Lacoste a fost cu 5 filme la Cannes și a primit numeroase nominalizări și premii. ”Dincolo de tristețe, acest film este luminos pentru că reușește să arate cum cele două personaje se ajută reciproc să meargă mai departe, împreună.”, spune Vincent Lacoste despre Amanda.

Amanda va fi lansat în cinematografele din România pe 24 mai, distribuit de Bad Unicorn.

Filmul se vede în avanpremieră în cadrul Festivalul Filmului Francez la București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Arad, Brăila, Sinaia, Constanța, Sfântu Gheorghe și Pitești.

Programul complet al Festivalului http://bit.do/eP3mh

Biletele pentru proiecțiile de la Bucuresti sunt deja disponibile aici: https://bit.ly/2IIIA8Y

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.