Festivalul SFR: Peste 7.000 de spectatori au participat la proiecțiile ediției de un deceniu

Au fost peste 70 de invitați, 30 de filme, 50 de voluntari și 5 seri memorabile

0
783
Ascultă acest articol


Festivalul Serile Filmului Românesc au adunat, în cele cinci seri de proiecție, peste 7.000 de spectatori, în cele șapte spații de proiecție: Piața Unirii (open air), Tiki Village, Amfiteatrul Palas, Cinema Ateneu, Sala Teatru la Cub, Teatru FIX, Pleiada SPA.

Retrospectivele din festival au propus filme românești noi și vechi, dialoguri cu invitați speciali și discuții despre filmul românesc.
Expozițiile, dezbaterile, maratonul de reclame românești, lansările de carte, cine-piscina, cine-concertul au adunat, în total, peste 300 de participanți.

Aniversarea festivalului a culminat cu un concert extraordinar marca Damian and Brothers la Tiki Village, cu peste 500 de spectatori.

“SFR 10 în traducere: fericirea de a se împrieteni cu filmele și cinefili de toate generațiile, clipe în care Zeul Timp e mai îngăduitor și ne dăruiește răgazul să degustăm din licoarea fermecată a celei de-a 7-a arte în dulcele târg al Ieșilor!”, spune Irina-Margareta Nistor, Ambasadorul Cinematografic al festivalului.

“Ne place că Iașul a crescut în ceea ce privește gustul pentru cinematografia românească. Toți invitații din acest an, nume mari din cultura noastră, au spus că Iașul este din ce în ce mai frumos și că profilul festivalului nostru convinge prin unicitate. Ne place să credem că se dezvoltă o rețea de susținere reciprocă, prin care creștem cu toții și înțelegem în sfârșit, că trebuie să le dăm o față europeană evenimentelor pe care le organizăm”, spune Andrei Giurgia, Directorul Festivalului SFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.