Sâmbătă și duminică, 14 – 15 septembrie, de la ora 11:00, Unteatru de copii învită publicul tânăr și foarte tânăr din București la spectacolul „S. O. S. Dispar poveștile”.

Spectacolul produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă se va desfășura în ambele zile la sediul unteatru (Sfinții Apostoli 44) și este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

Într-o bună zi, cuvintele tipărite din poveștile Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roșie, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii se evaporă, lăsând în urmă pagini întregi goale. Ce anume le face să dispară? Și cum poate Mara, o fetiță de 7 ani, din București, să le salveze?…Păduri întregi tăiate. Ape invadate de plastic. Încălzirea globală. Prin mici gesturi și acțiuni concrete – în direcția protecției și salvării mediului înconjurător – Mara redă speranța și readuce cuvintele înapoi, în paginile cărților de povești.

Prin forța exemplului și oferind o experiență inedită copilului-spectator – varianta unei lumi în care personajele și poveștile dispar, ca o consecință a acțiunilor umane asupra mediului înconjurător -, S. O. S. Dispar poveșile își propune să ofere micilor spectatori șansa înțelegerii unor aspecte pe cât de grave și de acute ale vieții lor de zi cu zi, pe atât de direct legate de existența fiecăruia dintre ei. Oricare dintre copiii-spectatori devine direct implicat în firul desfășurării subiectului abordat, empatizând cu situațiile și personajele spectacolului. La final, micii spectatori conștientizează faptul că ei înșiși sunt o parte activă în procesul de protecție a mediului.

Spectacol scris și regizat de Oana Răsuceanu

  • Cu: Lavinia Pele, Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu
  • Decor & Costume: Anca Lazăr
  • Muzica: Petre Ancuța
  • Producător: Eugen Matei Lumezianu

Biletele pot fi achiziționate online la www.mystage.ro
https://www.mystage.ro/spectacole/sos-dispar-povestile-1891?af=41

Pentru rezervări sau informații: rezervari@unteatru.ro , contact@unteatru.ro sau sms la telefon 0721 268 516 (nume, data, numar de locuri).

„S.O.S. Dispar poveștile” face parte din seria de spectacole prezentate în proiectul cultural și educativ Unteatru de copii, derulat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și unteatru – un concept inedit și original în peisajul teatral bucureștean, care cuprinde producții teatrale dedicate publicului tânăr și foarte tânăr din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.