Provocarea Dracula Digital continuă și în 2020

0
551
Ascultă acest articol


Dracula Digital este parte a festivalului internațional de film fantastic, Dracula Film Festival. În acest an, competiția Dracula Digital 2020 se desfășoară exclusiv online.

Dracula Digital are scopul de a promova educația cinematografică în rândul tinerilor, de a le oferi acestora șansa de a se apropia de lumea filmului, și de a descoperi și cultiva noi talente în cinematografia din România. Această secțiune se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani, din toată țara, pasionați de film și fotografie. Premiul pentru câștigătorul Dracula Digital este de 1.000 lei.

Competiția Dracula Digital se desfășoară în 3 etape.

Prima etapă, de preselecție, se desfășoară până pe 15 septembrie, 2020. Participanții la această etapă trebuie să realizeze un scurtmetraj de maximum 3 minute, din categoria horror, SF sau Fantasy. Filmul de scurtmetraj se realizează exclusiv cu telefonul mobil.

Tinerii care doresc să participe la această secțiune trebuie să încarce filmele pe site-ul www.draculadigital.ro până la data de 15 septembrie 2020.

A doua etapă este cea de votare și selectare a filmelor care vor participa în finala Dracula Digital. În perioada 16 – 30 septembrie 2020, filmele înscrise în competiție pot fi votate online. Votarea se face exclusiv pe www.draculadigital.ro
Filmul care la data de 30 septembrie 2020, ora 23:59, înregistrează cele mai multe voturi din partea publicului intră automat în finală.
În plus, un juriu de specialitate va selecta alte 5 filme dintre cele înscrise pe site-ul www.draculadigital.ro pentru a participa la etapa finală.

A treia etapă, și ultima, este finala Dracula Digital, care în acest an se va desfășura exclusiv online, în perioada 14 – 18 octombrie 2020.

În data de 14 octombrie, cele 6 echipe selectate în finală, vor primi din partea juriului 3 cuvinte-cheie care trebuie folosite în realizarea scenariului unui film.

Cele 6 echipe selectate vor realiza câte un film de scurtmetraj, horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic, filmat exclusiv cu telefonul mobil. Durata filmului trebuie să fie de maximum 3 minute.

Echipe vor fi formate din 3 persoane și vor filma în orașul de domiciliul sau oriunde doresc ei. Filme vor fi predate juriului în dimineața zilei de 18 octombrie și vor fi difuzate exclusiv online pe www.draculadigital.ro

Câștigătorul trofeului Dracula Digital 2020 va fi ales de către un juriu de specialitate. Echipa câștigătoare va primi și un premiu în bani, în valoare de 1.000 lei

Mai multe informații despre Dracula Digital și regulamentul competiției pot fi consultate pe www.draculadigital.ro

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Ediția a VIII-a a festivalului se va desfășura la Brașov, în perioada 14-18 octombrie 2020. Dacă condițiile generate de criza Covid nu vor permite proiecții „indoor”, festivalul se va desfășura exclusiv online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.