FYI: Cum a fost realizat designul căștilor Galaxy Buds Live

0
487
Ascultă acest articol


Noile Galaxy Buds Live, care duc confortul la un alt nivel, reprezintă confirmarea nivelului de inginerie atins de Samsung. Însă povestea din spatele procesului de proiectare și construcție a căștilor Galaxy Buds Live nu este deloc una simplă. A fost nevoie de șase designeri profesioniști și de lungi serii de observații amănunțite și testări ample pentru care au fost dezvoltate 80 de prototipuri diferite de audiție pentru a ajunge la forma finală și optimă al acestui produs.

Galaxy Buds Live reprezintă răspunsul Samsung la nevoile utilizatorilor care își doresc să se bucure de o gamă largă de sunete. În timp ce Galaxy Buds+, lansate anterior, au fost concepute special sub forma unor căști de tip „canal” , pentru cei care caută o experiență de ascultare imersivă, Galaxy Buds Live reprezintă un concept de căști de „tip deschis”, concentrate pe confort și eleganță, putând fi purtate un timp îndelungat. Acest aspect avantajează foarte mult utilizatorii care iubesc să asculte muzică permanent, să urmărească videoclipuri în timp real sau să socializeze pe telefon pentru perioade îndelungate.

Spre deosebire de căștile de tip canal, care pot deveni incomode pentru unii utilizatori atunci când sunt folosite timp de mai multe ore, căștile de tip deschis se așează în afara pavilioanelor urechilor utilizatorului, facilitând circulația aerului și oferind o utilizare mai confortabilă. Am venit cu designul actual pentru a satisface o gamă largă de utilizatori și pentru a ne diferenția de alte produse prin intermediul acestei forme unice a căștilor ”, a explicat designerul Tommy Choi.

Proiectarea acestui design unic a reprezentat una dintre cele mai importante provocări întâmpinate, iar găsirea unei forme standard confortabile și potrivite tuturor a necesitat o serie de testări minuțioase pe aproximativ 2000 de respondenți, dar și o studiere aprofundată a urechii umane pentru a fi asiguri că noile Galaxy Buds Live se simt confortabil în orice tip de ureche. Astfel, după găsirea celei mai confortabile forme, designerul Youngsang Jang a venit cu un concept inedit de carcasă pătrată asemănătoare unei cutii de bijuterii ușor de utilizat, căștile având o strălucire similară bijuteriilor. Forma și dimensiunea carcasei au fost gândite special pentru a permite depozitarea în buzunar, oferind în același timp o autonomie generoasă de 21 de ore, pentru căștile încărcate complet.

Culorile noilor Galaxy Buds Live – Mystic Bronze, Mystic White și Mystic Black – sunt adaptate pentru a se potrivi cu cele cinci noi dispozitive lansate în cadrul evenimentului virtual Samsung Galaxy Unpacked 2020, iar materialele din care acestea sunt alcătuite au fost atent selecționate pentru a reduce impactul asupra mediului cauzat de deșeurile din plastic. Astfel, Galaxy Buds Live sunt realizate în proporție de 20% din materiale reciclate post-consum (PCM).

Puteți citi mai multe în materialul de aici: https://www.samsungmobilepress.com/featurestories/interview-how-the-comfortable-form-of-the-galaxy-buds-live-was-realized-after-320-mockups#

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.