Ascultă acest articol


Epopeea grecească Aqirys, de recenzii la moușii de gaming din portofoliu, continuă de această dată cu Aqirys Acrux care, la o primă vedere, este un mouse arătos care-și caută gamer-ul potrivit.

Ne-am bucurat de doi, dintre cei patru mouși, care ne-au convins că se potrivesc jucătorilor casual și fiecare dintre ei aduc câte ceva să intrige gamer-ul să-l ia acasă, iar acum vom vorbi despre Aqirys Acrux și lăsăm să răsară din cenușă la urmă, Phoenix-ul – ultimul dintre mouși.

Pachet

Formele Acrux, de pe latura mare a cutiei în care vine ambalat, sunt destul de rotunjite videm dintr-o imagine cu device-ul, tot acolo găsim și sigla Aqirys, denumirea modelului și 4 dintre avantajele acestuia, și anume: 20 de milioane click-uri, cablu moale, RGB și DPI de 10.000. Pe spate însă, avem aceeași imagine cu Acrux dar cu prezentarea acestor feature-uri sub formă de schemă, iar dedesubt avem detaliile acestora respectiv specificațiile tehnice.

Combinația de culori negru și albastru (laturile mici ale cutiei) se păstrează mai departe, iar pe o laterală și sus avem imagini cu mouse-ul văzut dintr-o parte, respectiv din față. Pe celelalte două laturi, însă avem codul de bare și informații despre conținut dar și câteva specificații mai în detaliu.

Odată deschisă cutia (care este tot de tip sertar) avem, la fel ca și la celelalte două modele, inscripționat Warning! și mesajul “Weapon of mass pwnage inside”, iar în interior, într-un cofraj de buret pentru protecție, avem mouse-ul plus ghid rapid de instalare, un sticker cu mai multe variante ale logo-ul Aqirys și un cartonaș care, pe o parte ni se mulțumește că am achiziționat Aqirys, iar pe celaltă parte un grafic de conectare.

Peste tot pe cutie (și în interior) găsim pe lângă logo și tag-line-ul gamei, All About Gaming.

Aspect

Am zis mai sus că încă de pe cutie formele lui Acrux atrag și e pe bună dreptate căci mouse-ul e frumos ca aspect și are forme rotunjite.

Cablul USB este într-adevăr destul de “soft” și este înfășurat cu material textil, iar mouse-ul are pe spate, în partea de jos, centrat, logo-ul Aqirys, iar sus, cele două butoane click stânga/dreapta între care se află rotița de scroll – ca o mică roată de mașină, cu cauciuc – apoi avem două butoane pentru DPI.

Acrux este pentru dreptaci, așa că în partea stângă avem cele două butoane pentru Back/Forward plus încă unul care poate fi configurat după plac. Lateralele au un design plăcut, la fel este și materialul folosit, iar talpa mouse-ului are LED RGB care pornește de pe o latură, se continuă pe spate și se oprește pe cealaltă latură.

Burta șoarecului are două piciorușe mari de silicon cu senzorul pe mijloc și trebuie să menționez că partea din față a mouse-ului – de unde iese cablul USB – arată ca un bot de mașină sport – destul de mișto design-ul per total.

Culoarea neagră predomină, iar materialele sunt plăcute la atingere, pata de culoare fiind asigurată de RGB.

Tehnic

Aqirys Acrux are dimensiunile 131 x 70.3 x 40.9 mm și cântărește 109 g, cablul fiind lung de 1.8 metri, iar conectarea se face la port USB 2.0. Cablul este moale și acoperit cu material textil pentru rezistență sporită.

Acrux a fost conceput pentru stângaci; are memorie internă, iar switch-urile sunt Huano care, conform producătorilor, rezistă până la 20 de milioane de click-uri. Pe partea de sus avem aplicat un strat Sweat Proof și Acrux dispune de 8 butoane (2x click left/right, 1x click scroll, 2x back/forward, 2x DPI up/down plus încă un buton multifuncțional numit Sniper Key) dar și de iluminare RGB (logo și talpă).

Are o senzitivitate maximă de 10.000 DPI, un pooling rate de 1.000 MHz, o accelerare de până la 20G, iar senzorul optic folosit este PixArt 3325.

Cele 8 butoane pot fi configurate prin aplicația dedicată și pot fi făcute Macro-uri, respectiv profile după cum dorești. Din aplicație se poate configura și DPI sau modifica Pooling Rate-ul, iar la RGB poți alege între câteva jocuri de lumini, cât de intense și rapide să fie acestea respectiv poți alege tu o culoare preferată.

Nu lipsește nici posibilitatea de a regla viteza cursorului, al scroll-ului și al click-ului dublu.

Teste

În mâna mea Acrux vine destul de bine, e mai măricel decât ceilalți doi testați până acum, dar chiar și așa mâna acoperă practic tot RGB-ul, efectele de lumină find mai greu vizibile. Îmi plac materialele folosite și nu am jucat într-atât de mult și intens încât să văd cum acționează stratul ăla Sweat Proof, însă pot să zic că lasă amprente vizibile.

Cablul este moale cum spune în specificații și nici nu-l simți când folosești mouse-ul, iar cu un Bungee chiar nu mai ai treabă. Testat pe diferiți mouse pads de plastic tare sau maleabili cu textură de material, dar și direct pe birou și pe mouse pad-ul Solaris, tot din portofoliul Aqirys, Acrux nu a întâmpinat probleme.

Rotița de scroll e plăcută la atingere și este reglată perfect, iar click-urile sunt cam zgomotoase, dar nu cred că este un mare impediment căci oricum folosim căști când ne jucăm. Butonul Sniper Key chiar ajută pentru că-i poți da un Macro sau seta din aplicație să facă ceva în funcție de ce joci, dar atenție că-l poți apăsa din greșeală destul de ușor.

Greutatea lui Acrux îl face să fie un adevărat vitezoman, dar cu un reglaj fin la DPI îl poți stăpâni și te obișnuiești foarte repede cu el. RGB-ul arată bine, linia din talpă fiind subțire și jocurile de lumini, chiar dacă nu sunt multe la număr, sunt drăguțe. Personal prefer lumina statică, dar câteodată optez și pentru modul Breathe. RGB-ul îl asortezi ușor cu restul perifericelor sau componentelor pentru a fi pregătit așa cum se cuvine de jocuri.

Am pus la treabă Acrux, la fel ca și în cazul celorlalți mouși Aqirys, în jocurile Diablo III, Warcraft 3 Reforged, C&C Red Alert Remastered și DOOM, Horizon Zero Dawn, Death Stranding, Watch_Dogs 1, 2, Tomb Raider menționând încă o dată, că în funcție de genul jocurilor jucate (RPG/Strategy, FPS/Action/Adventure) trebuie să-ți faci profile dedicate cu reglajele DPI și tot ce mai trebuie, pentru o experiență de joc cât mai bună. De asemenea, în cazul jocurilor online (eSports) îți poți face un reglaj pe cât posibil de bun pentru a avea performanțe în competiții. Deși nu este un mouse dedicat unui stil, sau gen anume de jocuri, poți cu ușurință să-ți găsești un reglaj potrivit.

Concluzie

Per total, Aqirys Acrux sigur atrage priviri pentru că are o formă și un design frumoase, iar combinația de negru cu RGB nu are cum să dea greș pentru că vei putea ușor să asortezi mouse-ul cu rig-ul tău. Cât despre performanțe, device-ul a arătat că e capabil în jocuri cu condiția să intervi la setări care se pot face cu ușurință prin aplicația dedicată.

Aqirys Acrux se comercializează în România la un preț de 150 de lei.

Recenziile celorlalți mouși de gaming Aqirys sunt și ele gata (plus mouse pad-ul Solaris): Phoenix, Orion și Polaris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.