Marvel Incredible Hulk Figurine 16 cm – Eaglemoss – Prezentare

"Culorile folosite, pose-ul, materialul folosit și asemănarea cu Hulk-ul din Avengers sunt punctele forte, iar pentru 29,99 €, cât costă pe shop.eaglemoss.com, primești un Hulk cu care te poți mândri să-l expui în vitrină."

0
1728
Ascultă acest articol


Hulk este personajul meu preferat din Universul Marvel pentru că este un doctor iscusit (Bruce Banner) și ai face bine să stai departe de el când se enervează căci dacă vede roșu în fața ochilor se face… verde și uriaș!

N-am să intru în detalii despre personaj și am să trec direct la subiect, care este, în acest articol statueta celor de la Eaglemoss din gama Hero Collector care m-a atras încă de la apariția din 2016, după ce am văzut filmul Avengers după care este inspirată statuia.

La aproape 5 ani de atunci am decis că mi-o doresc și câteva zile mai târziu a sosi la ușă. Într-o cutie cu display, destul de măricică pe care avem imagini și cu celelalte personaje care au primit statuete în această gamă, am imagini de aproape cu personajul din Avengers, iar pe spate este lipită o mini-revistă de 20 de pagini cu prezentare a personajului și detalii despre Avengers, Bruce Banner și Mark Ruffalo, lupta din New York și alte amănunte.

În pachet găsim, de asemenea și un cartonaș – un fel de certificat de autenticitate, iar statueta vine protejată de un plastic care trebuie dat la o parte pentru a ajunge la ea.

Statueta are 16cm, cu tot cu o bază fixă pe care este imprimat simbolul Avengers și pe margine scrie Marvel, iar pe partea de sprijin este un material moale, pe mijloc cu un sticker cu un cod. Cu totul cântărește 463gr fiind realizată din, citez din specificațiile oficiale, “Metallic Resin” și pare, într-adevăr, destul de zdravănă în mână.

De la depărtare statuia este chiar frumoasă, Hulk fiind importalizat într-o poziție gata de atac, cu un pumn strâns și cealaltă mână semi-deschis, mușchii fiind toți încordați. Cu gura întredeschisă strânge din dinți și e foarte supărat. Singurele obiecte vestimentare purtate sunt o pereche de pantalon rupți și crăpați.

Pe lângă pose-ul dinamic ales foarte bine, culorile, de la depărtare par simple și se împart în verde, albastru, alb și negru, iar sculpt-ul pare destul de detaliat, observându-se venele și destul de clar și anatomia. Proporțiile sunt corecte, labele picioarelor fiind mai voluminoase puțin – disproporționate, aducând aminte de personajul din benzile desenate.

Dacă de la depărtare lucrurile stau foarte bine, când apropii privirea descoperi, prima dată, că acel verde – culoarea pielii – are și un ton gălbui-roșiatic, care-l face și mai interesat. Apoi încep să se observe neregularitățile aplicării vopselurilor, mai ales în zonele dintre albastru pantalonilor/blugilor și verde. Știm că sunt pictate manual și mi se pare extraodinar să ai răbdare să faci asta pentru sute sau mii de bucăți, cât or fi fost, dar poate că un număr mai mic și o atenție sporită la detalii ar fi fost o opțiune mai bună.

De aproape dacă privești figura și fața se observă, atât la dinți, cât și la păr și ochi cum vopselurile nu sunt foarte precise, dar asemănarea cu personajul din film dar și cu Mark Ruffalo (actorul care-l intepretează) este acolo și asta e bine.

Sculpt-ul este destul de precis, detaliat, dar nu lipsesc neregularități mai ales în zona degetelor de la mâini și de la picioare, dar și în zona abdomenului la buric. Peste tot pe corp sunt mici adâncituri ale sculpturii anevoioase, dar repet, de la depărtare totul este în regulă.

Una peste alta îmi place mult, culorile folosite, pose-ul, materialul folosit și asemănarea cu Hulk-ul din Avengers sunt punctele forte, iar pentru 29,99 €, cât costă pe shop.eaglemoss.com, primești un Hulk cu care te poți mândri s-o expui în vitrină, iar pentru cei mai viteji există și o versiune de 36 cm (pe care am pus și eu ochii).

Răsfoind site-ul Eaglemoss, am observat că nu se pune foarte mult accent pe detalii când vine vorba de fețele statuetelor, cel puțin, iar chiar dacă sculpt-urile și pose-urile par ok, aplicarea vopselurilor este neatent făcută, sau mai elegant spus… pe fugă, dar repet, respect pentru că sunt făcute manual și să nu uităm că au prețuri decente.

Cel mai multe dintre statuete sunt de 1:16 plus câteva MEGA care au în jur de 30cm și care sunt mai atent tratate. De asemenea, îmi place foarte mult diversitatea produselor găsind de la nave Star Trek, machete Ghost Busters și până la statuete Marvel, DC, Aliens vs Predator, Doctor Who și piese de șah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.