Blu-ray & DVD – Noutăţile lunii August

Titlul original: Hall Pass
Titlul românesc: Concediu de la căsnicie
Regie: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Distribuție: Owen Wilson, Jason Sudeikis, Jenna Fischer, Richard Jenkins, Christina Applegate, Alexandra Daddario, Stephen Merchant
Gen: Comedie
An de producție: 2011

Cine nu și-a dorit niciodată un Concediu de la căsnicie? Rick (Owen Wilson) și Fred (Jason Sudeikis), doi prieteni foarte buni căsătoriți de mulți ani, sunt pe punctul de a afla ce pot face cu o săptămână de libertate absolută. Încercând să readucă pasiunea în căsniciile lor, consoartele celor doi (Jenna Fischer, Christina Applegate) le oferă soților o săptămână în care sunt liberi să facă orice își doresc, fără întrebări și mai ales, fără consecințe.
Pare într-adevăr un vis devenit realitate pentru Rick și Fred, însă comicul situației nu întârzie să apară. Proaspetii crai realizează repede că libertatea câștigată peste noapte nu îi ajută absolut deloc și că după atâția ani de trăi liniștit, sunt complet depășiți de provocările burlăciei.
Celebrii regizori Bobby și Peter Farrelly (There’s Something About Mary, Dumb and Dumber) propun o comedie scandaloasă cu Owen Wilson, Christina Applegate, Jason Sudeikis și Jenna Fischer în rolurile principale.

Titlul original: The Roommate
Titlul românesc: Colega de cameră
Regie: Christian E. Christiansen
Distribuție: Leighton Meester, Minka Kelly, Cam Gigandet, Aly Michalka
Gen: Thriller, Dramă
An de producție: 2011

Deși nu se cunosc încă, Sara Webber (Minka Kelly) și Rebecca Woods (Leighton Meester), sunt la fel de nerăbdătoare să înceapă primul an universitar. Repartizate în aceeași cameră, între cele două se va lega încă din primele zile o frumoasă prietenie. Provenind dintr-o familie bogată, Rebecca o ia pe Sara sub protecția sa ajutând-o să se integreze mai ușor în campusul univeristar. În scurt timp au ajuns să fie de nedespărțit. Lucrurile aveau să se schimbe însă în momentul în care Sara devine mult mai populară, făcându-și mai mulți prieteni și chiar un nou iubit. Simțind că cei din jur le răpesc din timpul pe care l-ar fi petrecut împreună, Rebecca decide că a venit momentul să schimbe situația. Nimeni nu bănuiește însă că în spatele simpaticei și loialei tinere se ascunde o minte psihotică, bolnavă și obsesivă, care o va transforma într-un criminal feroce ce nu va cruța pe nimeni dintre cei care îi vor sta în cale.

Titlul original: Red Riding Hood
Titlul românesc: Scufița Roșie
Regie: Cațerine Hardwicke
Distribuție: Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen, Julie Christie
Gen: Fantastic / Mister
An de producție: 2011

Valerie (Amanda Seyfried) este o tânără frumoasă, îndrăgostită de un proscris, Peter (Shiloh Fernandez), dar căreia părinții i-au aranjat mariajul cu bogatul Henry (Max Irons). Dispuși să sacrifice totul pentru iubirea lor, Valerie și Peter plănuiesc să fugă împreună, dar evadarea le este dată peste cap de o tragedie. Sora fetei este ucisă cu bestialitate de un vârcolac, o creatură care sălășluiește în pădurile din jurul satului lor și cu care de mulți ani sătenii au păstrat un pact fragil, sacrificându-i în fiecare lună un animal. Dar într-o noapte cu lună însângerată, vârcolacul rupe armistițiul și se încumetă să ia o viață umană.
Însetați de răzbunare, sătenii cer ajutorul Părintelui Solomon (Gary Oldman). Însă venirea lui are consecințe nebănuite, căci îi avertizează că lupul ia formă umană în timpul zilei și poate fi oricare dintre ei. Numărul morților crește cu fiecare răsărit al lunii, iar Valerie descoperă că are o legătură specială cu bestia – una care îi atrage inexorabil unul spre celălalt, iar asta o transformă în suspect, dar și în… momeală.
În regia a lui Catherine Hardwicke (Twilight Saga: Amurg), filmul Scufița Roșie este o variantă modernă a basmului clasic, plină de mister și de suspans.

Titlul original: Ironclad
Titlul românesc: Sângele Templierilor
Regie: Jonathan English
Distribuție: Kate Mara, Paul Giamatti, Jason Flemyng, James Purefoy, Brian Cox
Gen: Acțiune, Aventură
An de producție: 2011

În anul 1215, odată cu răzvrătirea baronilor locali din Anglia, regele John (Paul Giamatti) este forțat să semneze Magna Charta, primul document care reglementează drepturile omului. Dar nemulțumit de ce se întâmpla în propriul ținut, regele strânge rapid o armată de mercenari special mobilizată pentru o apriga luptă împotriva baronilor. Dornic să reinstaureze ordinea tiranică cu care își obișnuise supușii, acesta va isca un adevărat război, propriul popor luptând acum cu toate forțele pentru dreptate și libertate.

Titlul original: DuckTales Volume 1
Titlul românesc: Povestirile Rățoiului Episoadele 1-4
Regie: Carl Barks, Jymn Magon
Distribuție: Alan Young, Hamilton Camp, Peter Cullen, June Foray
Gen: Animație

Având la baza seria de benzi desenate realizate de Carl Barks, Povestirile Rățoiului Episoadele 1-4 relatează aventurile lui Scrooge McDuck, care rămâne să aibă grijă de nepoții lui Donald, după înrolarea acestuia în armată. Renumit ca fiind cel mai bogat rățoi din lume, Scrooge face de fiecare dată tot ce îi stă în putință să își mărească averea și să își păstreze titlul la care ține atât de mult. Fiecare episod prezintă noi peripeții amuzante din viața de familie a simpaticilor rățoi, care cu siguranță îi va captiva pe micuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.