Alb-Negru – The Lord of the Rings

1
1851
Ascultă acest articol


“În total Trilogia Stăpânul Inelelor/ The Lord of the Rings a adunat nu mai puțin de 17 premii Oscar, un record demn de această trilogie.”

Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului/ The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring  (2001)

Ce pot spune mai mult despre acest film decât că este o capodoperă și un început de trilogie excelent al regizorului Peter Jackson. Această capodoperă strălucește din toate punctele de vedere mai ales prin faptul că Peter J. încearcă să respecte cartea după care a fost făcut filmul. În această primă parte ne este arătat începutul aventurii lui Frodo.

Acesta a devenit un personaj emblematic al filmografiei lui Elijah Wood care alături de puternicul vrăjitor Gandalf și prietenii lui Frodo: Pippin, Merry și Sam pornesc în epica călătorie pentru a distruge Inelul care are o forță malefică în el și cel care îl poartă nu o poate stăpâni. La început cei 5 pornesc în călătorie dar cu vagi informații legate de aventurile care îi așteaptă, dar pe drum ei se întâlnesc cu Aragorn, moștenitorul de drept al Tărâmului de Mijloc, care la început dă senzația de un om singuratic și fără scrupule, dar cum ajung să se cunoască Aragorn dă dovada de vitejie și curaj. În această primă parte luptele sunt pe planul secund și o importanță majoră o are Peter Jackson care ne introduce în minunata aventură a lui Frodo, ca un trailer la un film, doar că acesta este “un pic” mai lung.

[rating:5/5]

Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri/ The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

În ceea de-a doua parte a trilogiei încep luptele sângeroase și brutale pentru stăpânirea Tărâmului de Mijloc. Aici intervin alte personaje îndrăgite de cinefili, cum ar fi: Legolas (Orlando Bloom), vrăjitorul malefic Saruman (Christopher Lee) și cireasa de pe tort, Gimli (John Rhys-Davies ) care după părerea mea a fost cel care îți mai aducea zâmbetul pe buze în timpul bătăliilor cu orcii lui Saruman.

În această parte secundă acțiunea este accentuată la viteza turbo și încep bătăliile care speră să reunească toate triburile din Tărâmul de Mijloc împotriva inamicului comun, Saruman. Și era să uit de Gollum (Andy Serkis) care este luat prizonier de către Fordo și Sam în călătoria celor doi spre Mordor în speranța distrugerii Inelului. În acest timp Gandalf și ceilalți își adună armata, care speră ei, să le țină piept orcilor amenințători ai lui Saruman. Gollum este și el pus la mare înceracare, deoarece el înainte era un om bun și de când a găsit Inelul a început să devină un “pustnic“ doar că el din cauza Inelului a început să își schimbe înfățișarea și viața. Din aceasta rezultă faptul că Gollum duce o luptă interioară cu el însuși, o luptă între binele și răul din interiorul său care poate fi echivalentă cu lupta lui Aragorn și armata sa împotriva orcilor.

[rating:5/5]

Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui/The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Ultima parte a trilogiei ne arată cum Aragorn caută pentru ultima dată luptatori în “Munții Blestemați“ pentru a reuși să înfrângă odată pentru totdeauna Ochiul lui Sauron și să îi dea destul timp lui Frodo și Sam pentru a reuși să distrugă Inelul.

Aici se dă lupta finală pentru Pământul de Mijloc, Aragorn și Gandalf împreună cu soldații adunați se așează în fața ușii din Mordor în încercarea de a distrage atenția tuturor pentru a reuși Frodo să distrugă Inelul, dar cum se apropie mai mult de vulcan Frodo simte povara Inelului tot mai mare și apăsătoare asupra sa și în unele momente este gata să renunțe, dar îl are pe Sam alături care nu îl lasă niciodată la greu.

Când sunt la un pas de a împlini misiunea, Frodo simte puterea malefică a Inelului, și mai puternică, și pune stăpânire pe el, doar dorința nestăvilită a lui Gollum pentru Inel îl face pe Frodo să arunce Inelul în vulcan cu tot cu Gollum și cei doi cred că până aici le-a fost, dar se pare că au un înger păzitor, în final Bilbo, cel de la care au pornit toate acestea este dus de către Elfi într-o călătorie pentru odihna sufletului său.

Această parte finală a fost apreciată și de Academia Americană de Film prin faptul că a primit 11 nominalizări la Oscar și tot atâtea premii. Cele mai importante premii sunt: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cele mai bune efecte vizuale. În total Trilogia Stăpânul Inelelor a adunat nu mai puțin de 17 premii Oscar, un record demn de această trilogie.

[rating:5/5]

[rating:overall]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.