Românii au cedat tentației de a intra în lumea lui Christian Grey și a inocentei Anastasia Steele, și și-au rezervat și cumpărat bilete la primele spectacole disponbile, în special pentru avanpremiera de mâine, 11 februarie, dar și pentru primul weekend, cel de premieră, 13-16 februarie!

Bazat pe romanul vândut în peste 100 de milioane de exemplare traduse în peste 52 de limbi, inclusiv în română, scris de E L James, CINCIZECI DE UMBRE ALE LUI GREY se pare că e, așadar, cadoul preferat de îndrăgostiții din România de Valentine’s Day 2015.

În 2015, de Ziua Îndrăgostiților, Christian Grey și Anastasia Steele, cuplul care a înflăcărat imaginația a peste 100 de milioane de cititori din toată lumea, prinde acum viață în interpretările lui Jamie Dornan și Dakota Johnson în ecranizarea romanului-fenomen cu același titlu.

Luke Grimes e Elliot, fratele lui Christian, Victor Rasuk e José, prietenul apropiat al Anastasiei, Eloise Mumford e Kate, prietena și colega de apartament a Anastasiei, Marcia Gay Harden e dr. Grace Trevelyan Grey, mama lui Christian, Rita Ora e Mia, sora lui Christian, Max Martini e Taylor,  bodyguardul lui Christian, Callum Keith Rennie e Ray, tatăl vitreg al Anastasiei, Jennifer Ehle e Carla, mama Anastasiei, iar Dylan Neal e Bob, soțul Carlei.

Cincizeci de umbre ale lui Grey e regizat de Sam Taylor-Johnson și produs de Michael De Luca și Dana Brunetti, alături de E L James, creatoarea seriei de cărți. Scenariul filmului e semnat de Kelly Marcel.

CELE MAI ÎN VOGĂ NUME ÎN MUZICĂ

Coloana sonoră a filmului este semnat de unul din “greii” de la Hollywood, Danny Elfman, cel care a compus teme muzicale care au făcut istorie, precum cea a serialelor-cult Desperate Housewives și The Simpsons.

Albumul cu muzica filmului conține 16 piese, o parte aparținând unor clasici precum Frank Sinatra (“Witchcraft”), The Rolling Stones (“Beast of Burden”) sau Annie Lennox (“I Put a Spell on You (Fifty Shades of Grey)”), dar și piese noi ale unor staruri de azi, precum Ellie Goulding (“Love Me Like You Do”), Sia (“Salted Wound”), Skylar Grey (“I Know You”), Jessie Ware (“Meet Me in the Middle”), Laura Welsh (“Undiscovered”), Vaults (“One Last Night”), AWOLNATION (“I’m on Fire”) și două piese noi ale trupei The Weeknd (“Where You Belong” și “Earned It (Fifty Shades of Grey)”), aceasta din urmă fiind regizată de însăși Sam Taylor-Johnson, regizoarea filmului. Beyoncé a înregistrat cu Boots, special pentru lansarea trailerului filmului, un remix cu piesa ei “Crazy in Love”, precum și un remix al piesei ei din 2013, “Haunted (Michael Diamond Remix)”.

CADOURI EXCLUSIVISTE – MAȘINI ȘI ELICOPTERE HIGH STYLE

Sufletul-pereche al Anastasiei, Christian, are o flotă impresionantă de automobile AUDI la dispoziție, dintre care amintim doar modelele R8, S8, precum și noul A3, pe care i-l face cadou Anastasiei, și care nu a fost pus pe piață spre vânzare decât după ce s-au terminat filmările.

Christian e posesorul nu numai al unor mașini de lux, ci și al unui elicopter care este cel mai recent model EC130, cel mai mare elicopter care poate fi deținut de o persoană privată, și care costă în jur de 2 milioane de dolari. Pentru scena în care acesta îi face o surpriză Anastasiei și îi oferă o plimbare privată cu elicopterul, echipa de decoratori au amenajat interiorul aparatului de zbor cu cele mai elegante elemente în stilul personal al lui Christian.

SCENOGRAFIE A LA TARANTINO ȘI LOCAȚII SECRETE CU NUME DE COD

Din cauză că filmul are la bază una din cele mai populare cărți din toate timpurile, dar și din cauza numelor angrenate în producție, echipa de producție a trebuit să evite riscul ca locațiile de filmare să fie blocate de mulțimile de curioși, așa că tot procesul de producție s-a desfășurat în condiții de securitate extreme Titlul real, FIFTY SHADES OF GREY a fost interzis a fi folosit pe platou, în discuțiile profesionale sau personale ale celor implicați, precum și în toată corespondența legată de producție. S-a folosit, în schimb, numele de cod The Adventure of Max and Banks, Max fiind numele câinelui scriitoarei E L James, iar Banks, numele cățelușului scenaristei, Kelly Marcel.

Decorurile au fost realizate de soții David și Sandy Wasco, cei doi fiind cei care au dat stilul inimitabil al tuturor filmelor lui Quentin Tarantino.

Pentru a păstra fidelitatea față de carte, dar și pentru a avea atmosfera nu foarte însorită, filmările au avut loc în Vancouver, British Columbia și, deși povestea din roman se petrece în luni de vară, filmul a fost turnat începând cu luna decembrie, ceea ce, într-un final, a făcut ca ambianța să fie cea sumbră evocată de E L James în romanul său. În total, au fost folosite 55 de locații de filmare.

DE LA CARTE LA MARELE ECRAN

Cartea are un stil foarte vizual, dar problema cea mai delicată a fost găsirea celui mai potrivit mod cinematografic pentru a transpune gândurile Anei, care are o serie de monologuri interioare în roman. Dar, pentru că regizoarea, Sam Taylor-Johnson, e  și cineastă, și fotografă, și artist vizual, a reușit să sesizeze și să integreze în imagini și în poveste elementele simbolice din carte: cravata, mașinile, Camera Roșie, cele care îl definesc pe Christian așa cum e el. Universul său a fost populat în film cu lucruri care vorbesc despre el și despre eleganța stilului său, nu doar aruncate pur și simplu în decor.

Cât despre natura explicit sexuală a cărții, regizoarea a ales să o includă în film astfel încât să confere poveștii cinematografice onestitate și semnificație, totul transpus frumos, elegant, cu stil.

Christian și Anastasia sunt doi oameni care se întâlnesc printr-o întâmplare a sorții, și descoperă apoi că fiecare devine punctul vulnerabil al celuilalt. El nu poate scăpa de ea, iar ea nu are cum să fugă de el. Acesta e motivul pentru care milioane de fani din toată lumea au rezonat la unison odată ce au citit povestea celor doi. E ca un basm, Frumoasa și Bestia, sau Cenușăreasa zilelor noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.