Ascultă acest articol


Luna octombrie va aduce cele mai interesante premiere, de la filme de comedie, acţiune, dramă la animații şi sci-fi. Toate aceste varietăţi pot fi vizionate în cinematografele din România.

Blinky Bill the Movie (Freeman Entertainment) – 2 octombrie

BlinkyBill

Sinopsis:  Blinky Bill este un koala cu multă imaginaţie. Inimă de aventurier, el visează să plece din orăşelul Green Patch şi să devină mare explorator, exact ca tatăl său. Domnul Bill a dispărut cu ceva timp în urmă, iar Blinky este singurul care crede că acesta încă mai trăieşte.

Într-o zi, micul Blinky dă peste indicii despre locaţia tatălui său şi hotărăşte să pornească în cea mai mare şi periculoasă aventură a vieţii sale. De-a lungul drumului se va împrieteni cu cele mai neobişnuite personaje: Nutsy –un koala crescut la zoo şi Jacko –o şopârlă ameţită şi foarte energică.

Urmăriţi neîncetat de o pisică sălbatică răzbunătoare, cei trei curajoşi amici trebuie să înveţe să se ajute reciproc pentru a supravieţui prin ţinuturile necunoscute ale Australiei şi să îl găsească pe tatăl lui Blinky.

Din 2 octombrie, Freeman Entertainment prezintă pe marile ecrane din ţară, animaţia „Blinky Bill: Koala cel poznaş”.

Black Mass (Freeman Entertainment) – 2 octombrie

BlackMass

Sinopsis:  Black Mass va fi povestea evoluţiei în lumea mafiei a unui golan irlandez din Boston cu apetenţă pentru infracţiuni de furt şi viol, care şi-a petrecut mare parte din anii tinereţii în închisoare. Eliberat, revine la vechile obiceiuri, însă are ocazia, ca informator FBI, să preia una din poziţiile de top ale crimei organizate din metropolă. Scapă ca prin minune de arest ca urmare a dovezilor covârşitoare furnizate împotriva colaboratorilor săi FBI, doi agenţi corupţi, care au apelat la orice fel de metode pentru a-şi rotunji veniturile prin intermediul lui Bulger şi a acoliţilor săi.

The Martian (OdeonFilm) – 2 octombrie

Poster_martian

Sinopsis: In timpul unei misiuni pe Marte cu echipaj uman, astronautul Mark Watney (Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Insă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă.

Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maxim ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ.

La milioane de mile distanţă, NASA şi echipa internaţională de oameni de ştiinţă caută neîncetat soluţia prin care să îl aducă pe ‘marţian’ acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare.
Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

La rançon de la gloire (Independenta Film) – 2 octombrie

la-rancon-de-la-gloire-751990l

Sinopsis: Pe malurile lacului Geneva există un mic oraş elveţian, Vevey. Este finele anilor ‘70. La ieşirea din închisoare, Eddy – un belgian în vârstă de 40 de ani, de meserie escroc – este aşteptat de amicul său, Osman. Cei doi fac un pact: Eddy va putea locui la Osman, în schimb, va trebui să aibe grijă de fiica sa în vârstă de 7 ani, în timp ce mama ei se află internată în spital. Este Crăciunul, dar sărăcia în care se zbat toţi îl face pe Eddy să fie mai înverşunat decât era. Într-o zi, la televizor se anunţă moartea lui Charlie Chaplin împreună cu vestea averii sale fabuloase. Lui Eddy îi vine o idee trăznită: ce-ar fi dacă ei ar fura corpul marelui actor şi ar cere apoi răscumpărare familiei?

Pan (Freeman Entertainment) – 9 octombrie

Pan_ro

Sinopsis: Joe Wright se inspiră din celebrul roman al lui J.M. Barrie, dar îi reinventează micului Peter Pan biografia. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, băiatul este răpit de piraţi şi dus în Neverland, unde va descoperi curând că destinul său este să salveze întregul tărâm fermecat de planurile malefice ale piratului Barbă Neagră (Hugh Jackman).

Muntele magic (Aparte Film) – 9 octombrie

Muntele Magic

Sinopsis: Filmul face parte, împreună cu Crulic – drumul spre dincolo (2011), dintr-o trilogie despre eroism, nuanţând raportul individului cu istoria prin perspectiva morţii şi a faptelor sale.

Realizat într-un stil postmodern, cu o multitudine de tehnici vizuale, decupaje de hârtie, desen animat, fotografie şi film, MUNTELE MAGIC prezintă povestea reală a polonezului Adam Jacek Winkler.

Refugiat politic la Paris, Adam Jacek Winkler (pe numele de luptă Adam Khan) a luptat în anii ‘80 în Afghanistan, alături de mujahedinii conduşi de comandantul Massoud, împotriva trupelor sovietice. Artist, fotograf, alpinist experimentat, dar şi duşman declarat al bolsevismului, Adam Jacek Winkler este cel care a ridicat un steag al solidarităţii cu poporul afghan pe vârful Mont Blanc. Adam Jacek Winkler moare la 12 octombrie 2002, în timpul unei ascensiuni solitare pe masivul Mont Maudit.

Povestea lui este cea a unui “cavaler rătăcitor”, un “Don Quijote al secolului XX” care vrea să schimbe lumea, chiar cu pretul vieţii, scopul lui fiind de a lupta singur cu Armata Roşie – o poveste în acelaşi timp tragică şi sensibilă, uneori burlescă.

The Walk (InterComFilm) – 9 octombrie

Poster CC.indd

Sinopsis: Robert Zemeckis aduce pe ecran nemaipomenita performanţă a lui Philippe Petit, street performer neîntrecut în mersul pe sârmă devenit celebru în lumea întreagă în 1974, când a parcurs, la aproximativ 500 de metri înălţime, distanţa dintre de-abia construitele Turnuri gemene ale World Trade Center.

Pentru a reuşi isprava, Petit şi prietenii săi s-au folosit de identitaţi false şi au avut nevoie de luni întregi de pregătire.

Une heure de tranquillité (Independenta Film) – 16 octombrie

une-heure-de-tranquillite-123821l

Sinopsis: Foarte pasionat de jazz, Michel găseşte un album rar pe care visează să-l asculte în linişte în sufragerie. Dar întreaga lume pare să conspire împotriva lui: soţia se apucă să-i depene ultimele sale revelaţii, fiul se întoarce pe neaşteptate, unul din prieteni îi bate la uşă, toate astea în timp ce mama îl tot sună pe mobil. Ca să nu mai punem la socoteală că este celebra “Zi a Vecinilor De Pretutindeni”. Michel vrea cu orice preţ o oră de linişte. Dar oare e posibil aşa ceva?

Macbeth (OdeonFilm) – 16 octombrie

macbeth

Sinopsis: Michael Fassbender este Macbeth, generalul scoţian din întunecata tragedie a lui Shakespeare. Epuizat de o lungă bătălie, generalul ajunge într-o pădure unde i se prevesteşte că va deveni regele ţării. Ros de ambiţie şi împins de la spate de soţia sa, Lady Macbeth (Marion Cotillard), generalul începe să plănuiască răsturnarea de pe tron a regelui Duncan.

Legend (Freeman Entertainment) – 16 octombrie

legend-227095l

Sinopsis:  Acţiunea plasată în anii 1960 îi urmăreşte pe gemenii mafioţi Reggie şi Ron Kray în timp ce îşi consolidează imperiul criminal semănând teroare în Londra, dar surprinde şi acţiunile care au dus la declinul lor.

Din 16 octombrie, pe marile ecrane, Freeman Entertainment îl prezintă pe actorul Tom Hardy în rol dublu, odată cu premiera thrillerului inspirat din fapte reale, „Gangsteri de Legendă”. Filmul este regizat de castigatorul premiului Oscar, Brian Helgeland.

Crimson Peak (Ro Image) – 16 octombrie

Crimson Peak

Sinopsis:  O tânără scriitoare aspirantă din secolul 19, încearcă să-şi refacă viaţa după un eveniment tragic. Eroina se lasă cucerită de un misterios şi şarmant gentleman, Thomas Sharpe (Tom Hiddleston), care o duce în lugubrul său conac, Crimson Peak. Aici Edith va trebui să o înfrunte pe Lucille (Jessica Chastain), geloasa soră a lui Thomas, şi curând îşii va da seama că imensa reţedinţă “respiră, sângerează şi… îşi aminteşte”.

The Last Witch Hunter (Ro Image, MediaPro) – 23 octombrie   

the-last-witch-hunter-498580l

Sinopsis:  The Last Witch Hunter spune povestea unui nemuritor vânător de vrăjitoare (Diesel), nevoit să facă echipă cu una din inamicele sale, o vrăjitoare, pentru a împiedica întrunirea sacră a vrăjitoarelor – ce urmează să aibă loc în New York-ul zilelor noastre – şi a evita astfel condamnarea pe vecie a umanităţii.

Burnt (Forum Film) – 23 octombrie

burnt_poster2_final2

Sinopsis: Adam Jones e un bucătar renumit care își distruge cariera pentru că se poartă ca o divă irascibilă și ajunge dependent de droguri. După o perioadă de reabilitare, se întoarce la Londra, dornic să-și recucerească statutul de chef. El preia conducerea bucătăriei unui restaurant de top care ar putea câștiga trei stele Michelin, distincțiile anuale cele mai înalte decernate în domeniul restaurantelor.

Hotel Transylvania 2 (InterComFilm) – 30 octombrie

Poster CC.indd

Sinopsis: Când vampirul de modă veche-veche-veche Vlad ajunge la hotel la o reuniune de familie improvizată, Hotelul Transilvania intră într-o coliziune între supranaturalul de modă veche şi moda actuală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.