Sicario – Recenzie

3
3902
Ascultă acest articol


Agentul FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale (Josh Brolin, Benicio Del Toro). Miza creşte atunci când aceştia trebuie să îl captureze pe capul întregii organizaţii criminale.

Regizor : Denis Villeneuve

Scenariu :  Taylor Sheridan

Gen : Acțiune, Crimă, Dramă

Lansare : 18 septembrie 2015

Durata : 121 min

Studio : Lionsgate

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare : I.M.

Actori :

Emily Blunt     …     Kate Macer
Benicio Del Toro     …     Alejandro
Josh Brolin    …     Matt
Jon Bernthal     …     Ted

Sinopsis: În Mexic, SICARIO înseamnă asasin plătit. La graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, legea nu există, iar neexperimentatul agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale (Josh Brolin, Benicio Del Toro). Miza creşte atunci când aceştia trebuie să îl captureze pe capul întregii organizaţii criminale.

Recenzie:

Nu știam nimic de “Sicario” până când am văzut trailer-ul, care sincer nu prea spunea mai nimic. Mi-a adus aminte de “Sabotage” al lui David Ayer prin acțiune și paletă coloristică și dădea de înțeles că va fi un film de acțiune brutal despre o echipă FBI în acțiune în Mexic. Cu timpul au început să apară și imagini și afișe – ultimul, cel oficial, fiind extrem de reușit.

Cast-ul format din Emily Blunt, Benicio Del Toro și Josh Brolin mă încânta enorm, iar regizorul, Denis Villeneuve, “mă câștigase” anterior cu al său “Prisoners”, așadar combo-ul promitea.

A sosit clipa să văd filmul în avanpremieră și situația a fost radical cum mi-o închipuisem. De bine. Foarte bine chiar. Muzica filmului (Jóhann Jóhannsson) este excepțională și mi-a amintit de impactul care a avut-o muzica din “Drive” atunci când l-am văzut pentru prima oară la cinema. Cu tente noir, muzica trece de la ritmuri alerte, la suspans și chiar compoziții care s-ar potrivi la fix la genul de filme de groază sau thriller. Excelent!

Imaginea este de asemenea superbă – cadre din elicopter cu Mexicul și înspăimântătorul Juarez pe timp de noapte, m-au impresionat, iar scenele de acțiune care dau deseori spre suspans sunt excelent prezentate de cameră.

Jocul actoricesc este unul demn de premii, Del Toro revenind în forță cu un rol fără pată, Josh este perfect poziționat pe rol, iar de Emily știam că e capabilă și este la înălțime și aici.

Filmul te bombardează (la propriu) cu un început amețitor și din primele minute o cunoaștem pe Kate Macer (Blunt), o agentă FBI cu experiență pe teren dar care încă este bulversată de lumea brutală a crimei. Ea este cooptată (mai exact obligată să se ofere voluntară) de o echipă anti-tero din care fac parte ciudatul Matt (Brolin) – este un personaj calm, umblă în șlapi, inteligent dar lasă de înțeles că ascunde ceva ca apoi să-l cunoaștem pe veteranul Alejandro (Del Toro) – un personaj tăcut, bătrân, puternic și la fel ca Matt, dă de înțeles că și el are un trecut nu tocmai liniștit.

Cei trei se îmbarcă la o misiune secretă în Mexic cu scopul de-a prinde o organizație responsabilă de crime și violență. Drumul până acolo o pune pe Kate într-o postură incomodă, ea neștiind nimic sigur despre misiune, iar cei doi nu o ajută cu nimic. Situația mi-a amintit de “Training Day”, asta ca să fac o mică paranteză.

Se pune la cale o misiune de a prinde marele cap al mafioților dar pentru asta vor trebui să prindă în capcană un “căpitan” al mafiei care să-i ducă la locația necunoscută unde sălăsluiește crudul criminal.

Misiunea îi duce în Juarez, unul dintre cele mai periculoase și nelegiuite zone de război dintre bande și miliție locală, a căror locatari, se scaldă în sărăcie, iar într-un sfârșit, după multe operațiuni sângeroase, ne vom trezi față în față cu Sicario!

Filmul are un ritm de desfășurare lent, cu scene brutale, iar finalul nu este unul la care probabil vă așteptați. Este o poveste despre o realitate crudă, despre răzbunare, despre locul în care bine și răul se “înrudesc” – un film care ne face să înțelegem că răul nu poate fi doborât decât de rău.

Sicario / “Sicario: Asasinul” a intrat în cinematografe din 18 septembrie şi este distribuit în România de Freeman Entertainment.

Postere:

sicario-ro

Trailer:

3 COMENTARII

  1. Film foarte intens si excelent realizat, cu subiect interesant si cu o distributie de prima clasa. Benicio del Toro are un rol senzational, dupa parerea mea demn de o nominalizare la Oscar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.