Ascultă acest articol

Scriitorii Dănuț Ungureanu și Marian Truță aduc romanul Mineral la Craiova și Timișoara!

Vineri, 26 februarie, vă veți întâlni la Craiova.

De la 14.00, la Biblioteca Județeană ”Alexandru și Aristia Aman” are loc o întâlnire informală cu cititorii craioveni, iar de la 17.30 este lansat romanul Mineral la standul editurii Nemira de la Gaudeamus (Teatrul Marin Sorescu, parter), alături de un invitat special: Viorel Pîrligras.

Sâmbătă, 27 februarie, cei doi scriitori ajung la Timișoara, urmând ca de la ora 14.00 să-i puteţi întâlni la Zai Après-Café (strada Flormund Mercy nr. 5), iar de la 17.30 la librăria Cartea de nisip.

Despre Mineral

danut-ungureanu_marian-truta_mineral_lat1024pxNemurirea prin contopirea cu pietrele este promisiunea unei tehnologii revoluționare, pe care eroii romanului Mineral o consideră ultima speranță într-o societate împotmolită la limita neputințelor sale. Totul se învârte în jurul unei povești de dragoste cum nu s-a mai scris vreodată, între doi oameni care aproape deveniseră una cu natura, dar cumva se întâlnesc înainte să își piardă cu totul identitatea și sentimentele. Un viitor în care plaiurile mioritice sunt tabla de joc a corporațiilor care vând nemurire, un viitor în care oamenii explorează universul la bordul unor asteroizi  umanizați, iar societatea rămasă pe Pământ se zbate între sărăcie și o tehnologie pe care adesea nu o înțeleg.

Romanul Mineral continuă seria începută în 2014 de scriitorii Marian Truță și Dănuț Ungureanu cu romanul Vegetal ( o altă distopie situată în Oltenia, în care vegetația, în special porumbul, are o dezvoltare agresivă și amenință chiar supraviețuirea oamenilor). Vegetal a câștigat Premiul pentru cel mai bun roman SF la Premiile Naţionale SRSFF Ion Hobana 2014 și a fost primit cu mult entuziasm de critica literară și de cititori.

MARIAN TRUȚĂ s-a născut la București, a urmat cursurile Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Politehnicii București. Din 2010 coordoneaza Revista Nautilus a Editurii Nemira. A scris numeroase articole în presa de specialitate și a tradus mai multe volume. Dintre cărțile pe care le-a semnat, amintim Început de anotimp ploios la Ezary, Vremea renuntarii și A doua venire, cea din urmă apărută la Editura Nemira în 2012. Marian Truță a câstigat, de-a lungul anilor, mai multe distincții, printre care Premiul Uniunii Scriitorilor.

DĂNUȚ UNGUREANU s-a născut în anul 1958, la Calafat. A absolvit Facultatea de Energetică din București și a profesat ca inginer câtiva ani, după care a început o lungă cariera jurnalistică, publicând în cotidiane importante. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A debutat cu o povestire în 1981, în revista Știință și Tehnică. În 1993 a debutat cu volumul Marilyn Monroe pe o curbă închisă. În acelasi an a publicat la Editura Nemira romanul Așteptând în Ghermana, pentru care a câstigat Premiul de Popularitate și Premiul I la secțiunea de specialitate a ROMCON. De-a lungul anilor a semnat numeroase povestiri pentru diferite publicații și volume colective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.