LEX Comics și Puiu Manu au relansat “Trei luni de vacanță în trecut” la librăria Anthony Frost

Domnii Puiu Manu și Dodo Niță au dat autografe

0
2444
Ascultă acest articol


După 25 de ani de la lansarea oficială a albumului lansat săptămânal și lunar în revista Universul Copiilor în anii ‘90, “Trei luni de vacanță în trecut” a primit o relansare fastuoasă pusă la cale de LEX Comics la librăria din București, Anthony Frost.

Lansarea a avut loc pe 15 aprilie în prezența dl. Puiu Manu și a lui Dodo Niță, cel care a scris minunata prefață, iar aceștia au întâmpinat nostalgicii benzilor desenate de toate vârstele și au bucurat enorm pe cei care în perioada existenței Universul Copiilor așteptau cu nerăbdare să pună mâna pe cel mai nou număr al revistei.

Primul număr a fost lansat pe 12 aprilie 1990 fiind împărțit în trei episoade: Trei luni de vacanță în trecut, Xerxes contra profesor, și Recuperarea lui Xerxes, care aveau câte 10 pagini fiecare, cel de-al treilea episod fiind publicat în 1991, în februarie.

Dl. Puiu Manu a mai scris, printre altele și Planeta Dispărută (1985), Spre Planeta Diamant (1986), Glasul Trecutului și A doua lună (1989), titluri SF care aveau să fie completate de volumul de față, în 1990 cu dl. Manu ajuns la vârsta de 62 ani.

Scenaristul este Constantin Diaconu, iar din partea LEX Comics s-au ocupat de procesare grafică Paul Ioanid, Octav Ungureanu și Olteanu Ionuț, funcția de editor revenindu-i lui Alexandru Trofin.

Pe scurt povestea din Trei luni de vacanță în trecut îi are în roluri principale pe Mary și Andrei, un profesor malefic și pe androidul Xerxes și tratează un subiect interesant, cel de călătorie în timp în care este implicată chiar și soarta civilizației Atlantidei.

„Povestea din aceste pagini are toate ingredientele de succes ale genului: un savant rău intenționat, un robot, o echipă curajoasă care trece prin nenumărate aventuri și răsturnări de situație… Ea mai are totodată, un cadru de acțiune spectaculos: o călătorie în timp spre trecut, spre epoca de copilărie a umanității – ocazie pentru a ni se sugera ceva ce nu știam despre continentul dispărut Atlantida… și despre faraonii Egiptului antic! Cu toții ne-am dori o astfel de aventură – chiar dacă știm că, deocamdată, nu putem decât visa la ea… “

descrie povestea din volum, Adrian Cioroianu.

Evenimentul a primit călduros zeci de entuziaști care s-au pozat cu dl Manu și au plecat cu autografe, iar printre ei i-am salutat și le mulțumim că ne-au fost alături, și pe Emanuel Lăzărescu și Mihai Fulger – critici de film și „devoratori” de filme și literatură și evident “consumatori” de benzi desenate. Am servit aperitive și ne-am răcorit cu discuții lungi despre benzi desenate – cu trecutul și viitorul ei, și am concluzionat la unison că banda desenată românească și artiștii tineri trebuiesc susținuți cât de mult posibl, iar editurile și librăriile românești să ia mai des în vedere astfel de lansări și acest gen de literatură.

Mulțumiri merg și la librăria Anthony Frost, care ne-au găzduit cum nu se poate mai bine și ne-au oferit o atmosferă caldă și prietenoasă, dar și la cei care susțin în presa scrisă și online banda desenată, artiștii români și benzile desenate ale acestora și nu în ultimul rând, legendelor benzilor desenate precum dl. Puiu Manu și dl. Dodo Niță.

Atașate aveți câteva poze și o filmare realizată de Costin Croitoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.