The Purge: Election Year – Recenzie

0
3091
Ascultă acest articol


La câțiva ani după ce l-a prins pe cel care i-a ucis fiul, fostul sergent de poliție Barnes a devenit șef de securitate pentru senatorul Charlie Roan, un candidat la președenție vizat pentru a fi asasinat în noaptea Purificării din cauza jurământului ei de a elimina Noaptea judecăţii.

Regizor: James DeMonaco

Scenariu: James DeMonaco

Gen: Acțiune, Groază, SciFi

Lansare:  8 iulie

Durata: 105 minute

Studio: Universal Pictures

Distribuitor: Ro Image 2000

Clasificare: AP.15

Actori:

Frank Grillo … Leo Barnes
Elizabeth Mitchell… Senator Charlie Roan
Mykelti Williamson… Joe Dixon
Joseph Julian Soria… Marcos
Betty Gabriel… Laney Rucker

Sinopsis:

La câțiva ani după ce l-a prins pe cel care i-a ucis fiul, fostul sergent de poliție Barnes a devenit șef de securitate pentru senatorul Charlie Roan, un candidat la președenție vizat pentru a fi asasinat în noaptea Purificării din cauza jurământului ei de a elimina Noaptea judecăţii.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Moralitatea este un animal

pe cale de dispariție!

Într-un an, 2016, tensionat din toate punctele de vedere, un an electoral în Statele Unite ale Americii și unde, cel puțin în ultima perioadă, s-au întâmplat tot felul de atentate domestice contra autorităților (vezi cel de azi-noapte din Dallas), Hollywood-ul vine și lansează un film ca acesta.the-purge-election-year-618976l

”The Purge: Election Year” este cel de-al treilea capitol din seria care a cunoscut un succes exploziv de încasări, de peste 200 de milioane de dolari pe plan internațional. În al treilea capitol, ideea, ca timp de 12 ore pe an să fie permisă anarhia, începe să fie contestată chiar din interiorul organismului care a inițiat-o “Părinții Fondatori”.

the-purge-election-year-486099l-1600x1200-n-4a204617Așa cum scriam în introducere, cel puțin din punctul meu de vedere, mi se pare proastă inspirația de a lansa pe piață ACUM acest film. Subiectul filmului tratează un subiect tot mai dezbătut în ultima perioadă vis-a-vis de America și de faptul că societatea americană s-a degradat în ultimii ani.

Decăderea morală a societății americane dezbătute în cel de-al treilea film din seria The Purge, este și mai bine scoasă în evidență de această dată de regizorul James DeMonaco, care de altfel semnează și scenariul filmului, ca și la celelalte două.

Problema e că de această dată inamicul inventatorilor acestei abominații, Noaptea Judecății, este Charlie Roan, o senatoare, candidată la funcția de președinte a Statelor Unite, care fusese martora directă, în copilărie, la un astfel de eveniment, în care i-a fost omorâtă întreaga familie.

Elizabeth Mitchell este cea care îi dă viață senatoarei, și o face foarte bine în condițiile date, iar jocul ei este aproape veridic și transmite prin jocul actoricesc exact mesajul de care vă vorbeam mai devreme, asta aducând un plus de calitate filmului.

the-purge-election-year-592586l-1600x1200-n-d8be83e9Frank Grillo își reia rolul din cel de-al doilea film, ”The Purge: Anarchy”, dar de această dată nu mai este un fost sergent de poliție pornit pe răzbunare, ci un agent de securitate, responsabil, care încearcă să o țină în viață pe senatoarea Roan, condamnată la moarte de “Părinții Fondatori”. Grillo joacă bine, chiar surprinzător de bine, având în vedere că până acum nu i-a prea surâs norocul în industria hollywoodiană. Dacă nu știți despre cine vorbesc, și ați văzut ”Captain America: Civil War”, e imposibil să nu vă aduceți aminte de personajul Brock Rumlow / Crossbones.

Filmul este o mai bună continuare a celui de-al doilea film din serie, The Purge: Anarchy”, mult mai consistent, ceea ce nu aș putea afirma despre cel menționat acum ca fiind o continuare bună a primului film din franciză.

Acțiunea filmului este într-un ritm crescendo, îți dă incredientele de bază și te introduce în atmosferă încet, nu brutal, așa cum s-a întâmplat în The Purge: Anarchy”, încercând, parcă, să-ți inducă ideea de moralitate ca animal pe cale de dispariție.

Ceea ce este foarte important la acest al treilea film este faptul că de această dată ni se aduce în vedere turismul criminal, adică în USA-ul lui DeMonaco acum aveau voie să vină turiști străini și să ia parte la crimele din Noaptea Judecății. Din punctul meu de vedere acest adaos și scena în care niște puștoaice mascate și pline de sânge încearcă să atace personajele principale din film, într-un magazin în care se refugiaseră, mi se par sclipirile de geniu ale regizorului. De ce spun asta? Pentru că vedem aici degenerarea societății tinere contemporane până la a devenii animale de pradă, fără sentimente, remușcări sau orice alt sentiment de compasiune.

Purge, The, Election Year (2016)Din punct de vedere al imaginii, filmului i se adaugă nota de horror prin cadrele close-up și prin modul în care the bad guys îți apar de nicăieri în față. Imersiunea este profundă și, în unele scene, chiar te face să te ridici de pe scaun. Muzica nu pot să spun că aduce un plus considerabil, dar este acolo și ajută la tensiunea filmului. Cel mai interesant cadru filmat este cel din catedrală și lupta de aici, loc unde mor aproape toți și nimeni nu mai e sigur de nimic.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 8 iulie în cinematografe să vedeți ”The Purge: Election Year”, film adus în România de Ro Image 2000în format 2D.

Poster:

the-purge-election-year-682915l-1600x1200-n-687cfcb9

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.