Belgica, din 17 februarie pe marile ecrane

0
1060
Ascultă acest articol


Belgica, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

Doi fraţi, Frank şi Jo, au pierdut legătura… până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă… 

“Dacă știi ce înseamnă să exagerezi, și te-ai trezit cu senzația de WTF în mai multe dimineți decât vrei să-ți amintești, vei aprecia cât de bine portretizează Belgica hedonismul dus la extrem” The Guardian.

Belgica este un film bazat pe povestea reală a unui bar și a celor doi frați care l-au pus pe picioare. Regizorul Felix Van Groeningen merge însă mai departe: “Spun povestea a 1001 de antreprenori: cu cât ajungi mai mare, cu atât ești obligat să renunți la idealurile tale. Pentru mine, barul ăsta e o societate în miniatură. Un mix eclectic de euforie, entuziasmul vieții de noapte, nevoia de libertate și revolta anti-sistem, toate presărate cu un pic de tristețe pentru lucrurile care se pierd pe drum.”

Belgica, al cincilea lung-metraj semnat de regizorul belgian Felix Van Groeningen, a câștigat premiul pentru regie la festivalul Internațional de Film de la Sundance și premiul pentru cea mai bună muzică la Festivalul de Film de la Oostende. Felix Van Groeningen a ajuns un iubit al festivalurilor odată cu filmul Broken Circle Breakdown, o drama nominalizată la Oscarul pentru cel mai bun străin și cu alte peste 30 de premii și 20 de nominalizări în festivaluri din toată lumea. Actorii principali sunt Stef Aerts, cunoscut pentru filme ca Oxygen (2010), sau Cub (2014), și Tom Vermeir, iar imaginea îi aparține lui Ruben Impens, directorul de imagine care semnează Broken Circle Breakdown, sau Raw.

Belgica, o co-producție Belgia-Franța, distribuit în România de Transilvania Film, va intra pe 17 februarie în cinematografe din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.