AcasăRecenziiHow to Be a Latin Lover - Recenzie

How to Be a Latin Lover – Recenzie

Ascultă acest articol

Pe măsură ce Maximo încearcă să-și redobândească talentele de seducător latino, începe să se apropie de nepotul lui, Hugo, descoperind că important nu e să iubești banii, ci să-ți iubești familia.

Regizor: Ken Marino

Scenariu:  Chris Spain, Jon Zack

Gen: Comedie

Lansare: 19 mai

Durata: 1h 55m

Studio: Pantelion Films

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: AP-12

Actori:

Eugenio Derbez     …     Maximo
Salma Hayek     …     Sara
Rob Lowe     …     Rick
Kristen Bell     …     Cindy
Michael Cera     …     Remy

Sinopsis:

EUGENIO DERBEZ este protagonistul unei comedii care promite să fie cel mai amuzant film făcut vreodată! În această comedie care ne va face să râdem în hohote, Eugenio Derbez este Maximo, un tânăr foarte chipeș care visează să devină bogat fără să aibă nevoie să muncească măcar o zi în viața lui. Își face o carieră din seducerea doamnelor bogate și mai în vârstă, și se însoară cu o femeie de două ori mai bătrână ca el. 25 de ani mai târziu, răsfățat și plictisit să se trezească tot lângă soția lui, acum ajunsă la 80 de ani, are parte de surpriza vieții lui când se trezește că aceasta îi dă papucii pentru un vânzător de mașini mai tânăr ca el. Dat afară din luxoasa vilă, și disperat să-și găsească un loc unde să stea, Maximo se mută să locuiască cu sora lui, Sara (SALMA HAYEK), și cu Hugo, fiul acesteia, tocilar, dar adorabil, în micul lor apartament. Dornic să se reîntoarcă la viața de luz, Maximo se folosește de colega de clasă de care e îndrăgostit nepotul lui ca să ajungă la bunica acesteia, Celeste, văduva unui miliardar. Pe măsură ce Maximo încearcă să-și redobândească talentele de seducător latino, începe să se apropie de nepotul lui, Hugo, descoperind că important nu e să iubești banii, ci să-ți iubești familia.

Recenzie:

Îmi doream de ceva timp văd o comedie. Ştiu, o spuneţi am tot avut parte în 2017, într-o formă sau alta, de filme care ar putea fi încadrate şi în acest gen, însă eu tânjeam după o comedie clasică unde personajul principal intră în belele, calcă în străchini şi până la urmă iese cu faţă curată şi trece cu brio peste toate problemele apărute.

How to Be a Latin Lovermi-a mers la inimă, iar asta chiar din mai multe motive. Am vizionat şi eu trailerul înainte de film am totuşi o idee cu ce se mănâncă. Pe parcursul filmului însă, am rămas plăcut surprins observ tema principală nu este deloc cea prezentată în trailer. Bănuiam oarecum se ascunde şi altceva, dar nu credeam filmul reuşeşte meargă totuşi până în zona unei drame de familie, cu bune şi rele, care capătă un sens sau o direcţie odată cu apariţia în scenă a personajului principal.

Pe de altă parte, modul în care este prezentat filmul în România este unul nefericit. Traducerea titlului va induce în eroare foarte multe persoane, iar asta pentru s-a ales o versiune care te duce cu gândul la bagabonteală, jmekerie şi manelişti. Nimic mai fals. Titlul ales, “Cum fii amantu’ la femei“, este cel mai mare deserviciu adus acestui film. Nu neg faptul la suprafaţă avem de-a face cu un oportunist de carieră care şi-a ales o soţie cu mulţi ani mai în vârstă decât el, doar pentru a profită de banii ei. Filmul începe însă fix în momentul în care ea îl înşeală pe el cu unul mai tânăr, iar Maximo (Eugenio Derbez) este practic aruncat în stradă.

Fără aibă alte opţiuni şi fără primească vreun ajutor real din partea “prietenului” Rick (Rob Lowe), Maximo aterizează la sora lui pe care nu o mai văzuse de peste 10 ani. Cam de când se născuse şi singurul ei fiu, Hugo. Partea tristă în toată ecuaţia asta este Sara (Salma Hayek) şi Hugo au rămas fără soţ, respectiv tată şi trăiesc singuri într-un apartament micuţ. Maximo este deci haosul care întoarce lumea celor din jurul lui cu fundul în sus, pentru a o reaşeza într-o formă care are sens pentru toate persoanele implicate. Şi chiar dacă acest haos o da în bară de mai multe ori, la final tot el va rezolva problemele familiei cu foarte multă graţie şi sensibilitate.

“How to be a latin lover” este de fapt o comedie cu un scop şi o temă pe care odată ce o descoperi nu o poţi ignora. Relaţia care se dezvoltă între Maximo şi Hugo este adevăratul punct de atracţie al filmului, iar puştiul (Raphael Alejandro) este o adevărată stea în devenire, fiind sarea şi piperul filmului. Momentele în care Maximo îl învaţă pe Hugo ce facă pentru a fi mai sexy nu ar fi fost atât de haioase fără reacţiile de milioane ale puştiului. Salma are şi ea câteva secvenţe memorabile, iar Rob Lowe pe care l-aţi mai văzut prin alte producţii – “Californication” îmi vine acum în minte – este un fel de gumă Turbo cu surprize, ceea ce e haios dacă gândesc perioada lui de glorie a fost prin anii ’90. Mai sunt câteva apariţii notabile, dar va las le descoperiţi şi singuri pentru “How to Be a Latin Lover” este un film pe care musai trebuie mergeţi -l vedeţi dacă aveţi chef de o comedie clasică, cu happy end.

Nu vrea mai insist asupra filmului pentru nu mai sunt foarte multe lucruri de spus şi nici nu vrea va dau prea multe detalii. Rămân la impresia titlul ales în limba română îi face un deserviciu. Va îndemn -l ignoraţi şi va duceţi la film pregătiţi pentru câteva surprize emoţionante dar şi faze extrem de haioase.

Distribuit de Ro Image, How to Be a Latin Lover / “Cum să fii amantu’ la femei” va fi lansat în cinematografele din România din 19 mai.

Postere:

Trailer:

REVIEW OVERVIEW

REVIEW OVERVIEW

Scenariu
74 %
Imagine
68 %
Interpretare
72 %
Sunet
66 %

SUMMARY

"How to Be a Latin Lover" este un film pe care musai trebuie să mergeţi să-l vedeţi dacă aveţi chef de o comedie clasică, cu happy end.

Leave a review

Imagine
Interpretare
Regie
Scenariu
Sunet

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.
"How to Be a Latin Lover" este un film pe care musai trebuie să mergeţi să-l vedeţi dacă aveţi chef de o comedie clasică, cu happy end. How to Be a Latin Lover - Recenzie