Ascultă acest articol


Andi Vasluianu joacă alături de Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc în filmul „Octav“, oferind publicului, prin intermediul personajelor lor, o şansă în plus de a se identifica cu povestea din spatele filmului şi cu ţesăturile umane care o creează.

Andi Vasluianu îl interpretează pe Marcel, fiul lui Spiridon (Victor Rebengiuc), prietenul din copilărie a lui Octav (Marcel Iureş), iar prin rolul sau pune în valoare prietenia veche a personajelor interpretate de Iureş şi Rebengiuc.

Filmul „Octav” nu este prima întâlnire cinematografică a lui Andi Vasluianu cu cei doi mari actori din distribuţie. În anul 2008, tânărul actor juca alături de Marcel Iureş în filmul „Călătoria lui Gruber”, regizat de Radu Gabrea. În sfera teatrului acesta încă joacă cu Marcel Iureş în spectacolul „Vanilla Skype”, al Teatrului Act. Alături de Victor Rebengiuc, Andi a apărut în „Contra timp”, film regizat de Jesús del Cerro, „Cu Lapte Fără Zahăr” şi serialul „Deschide ochii”. Ambele experienţe artistice au însemnat un început pentru construcţia acestui trio de succes: Andi Vasluianu, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, care şi-a propus prin jocul actoricesc din „Octav” să înfăţişeze publicului o poveste încărcată de emoţie şi complexitate, din perspectiva umană.
“Mi-a plăcut să lucrez cu Serge Celebidachi, care este excepţional, atât ca om cât şi ca regizor. Pentru mine contează amândouă. Serge este un căutător real, care caută permanent să înţeleagă cum stau lucrurile. Aici, rolul meu a fost mic cu o importantă minoră în economia filmului. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc şi mă înclin în faţă lor. Am o grămadă de învăţat de la ei. Am avut norocul să-i întâlnesc pe amândoi în acelaşi loc”, declară Andi Vasluianu.

Actor de film şi teatru, Andi Vasluianu a absolvit, în 1999, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Specialitatea: Actorie la clasa Sandei Manu. Printre rolurile sale din film, se numără cele din „Rămâi cu mine” (2013, serial TV produs de HBO), „Despre oameni şi melci” (2012, regia: Tudor Giurgiu), „Minte-mă frumos” (2012, regia: Iura Luncaşu), Biblioteca Pascal (2011, regia: Szabolcs Hajdu), „Periferic” (2010, regia: Bogdan George Apetri), „Cealaltă Irina” (2009, regia: Andrei Gruzsniczki), „California Dreamin'” (2007, regia: Cristian Nemescu), „Hârtia va fi albastră” (2006, regia: Radu Muntean) şi multe altele.

În teatru, a colaborat cu mai mulţi regizori precum: Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Radu Afrim, Cristi Juncu sau Vlad Massaci, jucând în mai multe instituţii dintre care amintim: Teatrul Dramatic Toma Caragiu din Ploieşti, Teatrul ACT şi Teatrul Nottara.

Lung-metrajul, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducţie România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.

Biletele la Premieră de Gala, care va avea loc pe 4 octombrie, sunt puse în vânzare în reţeaua Eventim şi pe eventim.ro: http://www.eventim.ro/ro/bilete/premieră-de-gala-a-filmului-octav-bucureşti-sala-palatului-470627/event.html

Preţul unui bilet este de 60 lei (categoria I); 40 lei (categoria II); 30 lei (categoria III).

Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe dată de 6 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.