Scenarista și regizoarea Petra Volpe invită spectatorii într-o călătorie emoționantă în Elveția anilor ’70, creând un monument pentru toți cei care au luptat pentru drepturi politice egale.

Ordinul Divin a avut premiera internațională la renumitul Tribeca Film Festival din New York, unde a câștigat Premiul pentru public, Premiul pentru cea mai bună actriță într-un film internațional (Marie Leuenberger) și Premiul Nora Ephron (pentru regizoarea și scenarista Petra Volpe) “pentru povestirea ei curajoasă și plină de compasiune, o cinematografie frumoasă, o caracterizare complexă a experienței feminine, o navigare perfectă atât a dramei cât și a comediei” (juriul).

Sinopsis scurt:

1971. Nora este o tânără soție și mamă, care locuiește într-un mic sat elvețian cu soțul și cu cei doi fii. Zona rurală este neatinsă de marile schimbările sociale pe care le-a adus mișcarea din 1968. Nici viața Norei nu este afectată – ea este o persoană liniștită și agreată de toată lumea, până când începe să se lupte în mod public pentru drepturile femeilor de a vota.

Premii:

Genève, Bundesamt für Kultur, Swiss Film Award 2017, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriță în rol principal și cel mai bun actor în rol secundar 2017, New York, Tribeca Film Festival, Nora Ephron Prize 2017, Cea mai bună actriță într-un film de ficțiune european, Premiul Publicului, San Rafael CA, Mill Valley Film Festival, Silver Award Audience Favorite 2017, Solothurn, Solothurner Filmtage, Prix de Soleure 2017, Traverse City Film Festival, Premiul Publicului pentru cel mai bun film în 2017, Cel mai bun film străin în 2017, Zürich, Präsidialdepartement der Stadt Zürich, Zürcher Filmpreis 2017

Ordinul Divin intră în distribuție în cinematografele din București și din alte 11 orașe din țară, începând din 9 martie 2018, într-un număr total de 14 săli: București (Cinema Elvire Popesco, Muzeul Țăranului Român, Cinema Union), Baia Mare (Cinema Dacia), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Brăila (Cinema Central), Caransebeș (Cinema 3D Luna), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex Tomis), Craiova (Cinema Modern), Pitești (Cinema Sebastian Papaiani), Reșița (Cinema Dacia), Târgu-Mureș (Cinema Arta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.