Ascultă acest articol


FAHRENHEIT 451, drama ce are la bază romanul distopic omonim scris de Ray Bradbury, va avea premiera duminică, 20 mai, pe HBO GO.

Proiectul HBO Films Fahrenheit 451 prezintă un viitor al Americii în care roboții controlează rutina zilnică, istoria e trucată sau rescrisă și există misiuni televizate în care se ard cărți și sunt trași la răspundere proprietarii lor.

În această lumea paranoică, un pompier zelos, care e pregătit să își înlocuiască căpitanul, începe să chestioneze teoriile despre arderea cărților. După ce întâlnește o tânără informatoare (Sofia Boutella), care este eliberată condiționat după ce îi sprijinea pe cei care apreciau literatura și istoria, pompierul ia o decizie periculoasă, să ajute un grup cu un plan îndrăzneț: să salveze conținutul a mii de cărți clasice, artă și cultură – asta dacă reușesc să păcălească toate forțele care vor să le distrugă.

O producție cu o distribuție impresionantă, efectele speciale uimitoare și un scenariu bazat pe unul din cele mai bune romane ale istoriei recente, Fahrenheit 451 subliniază multe din excesele lumii noastre din ce în ce mai automatizate. Romanul original al lui Bradbury (publicat în 1953) a fost inspirat de ascensiunea Mccarthy-ismul – când arderea carților a devenit o amenințare foarte reală – iar temele pe care le-a abordat devin din ce în ce mai relevante pentru prezent.

Din distribuția filmului Fahrenheit 451 fac parte Michael B. Jordan (Black Panther, Creed, The Wire), care îl interpretează pe Guy Montag. El încearcă să își recapete umanitatea, în condițiile în care are un job al cărui scop e să creeze focuri, nu să le stingă; Michael Shannon (The Shape of Water, Boardwalk Empire, nominalizat la Oscar pentru Nocturnal Animals și Revolutionary Road) este căpitanul Beatty. Sofia Boutella (The Mummy, Kingsman: The Secret Service) apare în rolul lui Clarisse, un Țipar-devenit-informator care e prins între interesele diferite ale lui Montag și Beatty.

O producție HBO Films realizată de Noruz Films, Brace Cove și Outlier Society, Fahrenheit 451 a fost regizat de Ramin Bahrani (99 Homes) și scris de Bahrani și Amir Naderi (Vegas: Based on a True Story), al cărei scenariu reprezintă ceea ce Bahrani numește “o interpretare modernă” a romanului lui Bardbury. Producătorii executivi sunt Ramin Bahrani, Sarah Green, Michael B. Jordan, Alan Gasmer, Peter Jaysen; producător este David Coatsworth.

Filmul va fi disponibil pe HBO GO pe 20 mai și va fi difuzat la HBO duminică 27 mai, de la ora 20:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.