Domină Statele Unite pe pământ, pe apă și în aer cu mașuni, motociclete, bărci și avioane în curse sortate pe multe discipline.
Gen: Racing
Lansare: 29 iunie 2018
Studio: Ivory Tower
Distribuitor: Best Distribution, Ubisoft România
Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC
Sinopsis:
Domină Statele Unite pe pământ, pe apă și în aer cu mașini, motociclete, bărci și avioane în curse sortate pe multe discipline.
Recenzie:
Am intrat în The Crew 2 şi m-a luat pe sus de parcă eram la a 3-a doză de Monster din ziua aia şi urma să sar dintr-un avion, să mă paraşutez într-o barcă care urma să se oprească lângă o motocicletă care mă ducea spre o maşină să ajung la o cursă în care trebuia neapărat să ajung în Top 3. Nici un joc în ultima vreme nu cred că a avut efectul ăsta agresiv (într-un mod pozitiv) asupra legăturilor din creierul meu care să mă facă să vreau să explorez mai mult acest nou racer open world RPG ”3 in 1”.
FII CEL MAI BUN
De la început îţi dai seama despre ce este vorba, premisa story-ului principal fiind una simplă, FII CEL MAI BUN. Lăsând la o parte aspecte şi elemente serioase din jocuri ca titlul original, THE CREW sau seria legendara Need for Speed, The Crew 2 devine o experienţă light dar în acelaşi timp infinit mai complexă când vine vorba de gameplay decât tot ce este pe piaţă acum. Spun acest lucru pentru că nu cred că am văzut nici un joc care să încerce să facă atât de multe lucruri ca şi The Crew 2 şi Ubisoft – aceşti maeştrii ai open-world-ului, încă odată reuşesc să se facă remarcaţi. Chiar dacă nu în plină perfecţie şi glorie, există o anumită ambiţie când un racing game devine mai mult decât doar maşini şi drifturi legate la o poveste despre crimă organizată sau o lume underground. Din momentul în care accepţi că pe lângă maşini ai motociclete, ai monster trucks, ai avioane şi ai şi bărci, o să întelegi că există şi un sacrificiu.
Sacrificiul este unul mai mult vizual, detaliile din tot ce te înconjoară poate nu sunt atât de finisate cum am vedea în alte jocuri, dar în momentul în care încerci să recreezi America de Nord într-un circuit enorm de curse pentru cam în jur de 14 discipline, câteva detalii vei trece cu vederea pe drum. Nici condusul nu este perfect dar este destul de bun ca să nu existe nici un fel de plângere la adresa sa. Este unul din lucrurile care nu ies în evidenţă şi nu încearcă să ofere nici realism maxim nici full-on Arcade. Din punctul de vedere al unui fan Outrun şi Midnightclub 2 mi-a fost un pic mai greu să mă obişnuiesc cu controlul maşinilor, pentru că pe o parte nitro-ul infinit pare fun dar pe de altă parte, chiar dacă nu sunt în Gran Turismo tot trebuie să am în vedere că maşina va lua curba ca o maşină, nu ca o jucărie.
Dar aia ţine doar de cursele cu maşini strict pe asfalt, restul de discipline, fie cu avionul, fie cu barca am descoperit că sunt de-a dreptul relaxante. Pierzi orice senzaţie de frustrare chiar dacă nu ajungi să termini o cursă primul în momentul în care ai pus mâna pe o barcă şi cursezi în ocean sau faci acrobaţii cu avionul. Nu vorbesc de elementul open world în care explorezi şi eşti complet chill, ci direct despre cursele propriu zise. Am avut chiar o senzaţie de bucurie în cursele off-road care oferă ceva mai deschis sau mai la liber decât o cursă în oraş pe care o repeţi de 5 ori şi tot afli că sunt scurtături peste tot.
În ciuda tuturor lucrurilor bune pe care le pot spune despre The Crew 2 recunosc că există câteva lucruri care sper să se modifice în timp. Primul exemplu sunt cursele cross country, care sunt foarte puţine. În efortul de a recrea o zonă atât de mare te-ai aştepta să există curse de la est la vest de la nord la sud şi în absolut toate direcţiile, dar jocul prefera să se concentreze asupra celor individuale. Tot aici am de menţionat că jocul nu profită complet de sistemul de transformation, asemănător cu cel din GTA în care îţi schimb personajele on the go, în cazul ăsta vehiculele, în curse speciale pentru aşa ceva. Există, dar asta ar fi trebuit să fie punctul principal al jocului, nu individualele. Următoarea problema a trebuit să o caut ca să aflu că în ciuda faptului că la momentul actual nu există un sistem de PVP în care să îţi compari… motoarele cu alţi jucători online, Ubisoft a anunţat că în decembrie va da drumul la acest sistem, gratuit, pentru toată lumea şi chiar dacă încă poţi juca cu prieteni în prezent, să nu poţi să îi poţi provoca la 1v1, trage în jos experienţa. Spun asta pentru că în ciuda faptului că poţi juca şi ”termina” jocul de unu singur, ideea generală se învârte în jurul experienţei în grup, în a forma in-game un CREW – că de aia se numeşte The Crew. Ultimul punct mai puţin pozitiv pe care îl pot adăuga este că sistemul de upgrade este unul de care nu prea avea nevoie jocul, faci ceva în plus care nu este neapărat satisfăcător şi totul se rezumă la dacă e cu număr mai mare e mai bun.
Există şi un element de grind, dar nu este nici pe departe atât de enervant ca în primul joc, iar pentru cei care nu doresc aşa ceva şi au pasiune pentru a colecţiona maşini virtuale, o gamă foarte mare de maşini, motociclete, bărci şi avioane ca să fiu sincer, pot cumpăra cumpăra in-game currency pentru a achiziţiona mai repede vehicule care le permit accesul mai rapid la anumite curse cu cerinţe speciale. Nici nu prea pot să mă plâng de acest sistem pentru că niciodată nu am avut senzaţia că am rămas în urmă şi că trebuie să bag bani şi nici jocul nu a încercat într-un mod evident sau insistent să îmi spună ”Psst băiatu’, îţi dau maşina asta în joc dacă îmi dai bani adevăraţi”.
Lăsând glumele la o parte, concluzia este că familia şi creatorii The Crew 2 au ascultat ce au avut de spus fanii şi au remediat cât au putut din problemele originalului, dând o senzaţie mai degrabă de soft reboot decât sequel al unui joc care îşi poate găsi locul în mult mai multe console şi calculatoare decât primul. Dacă îţi plac mai mult bărcile decât maşinile – ăsta e un joc pentru tine. Dacă îţi plac mai mult cursele off road decât motocross-ul – ai de unde alege. Sau poate vrei să le ai pe toate în acelaşi loc/joc şi să te poți deconecta de la realitate cu o cursă acrobatică de avioane de la realitate – The Crew 2 nu o să te dezamăgească. Iar de acum înainte, tot ce ţine de The Crew 2 nu poate decât să îl îmbunătăţească. Şi toate ca toate, cel mai important lucru este să ajungi primul.
The Crew 2 este disponibil acum în toată lumea și-l puteți cumpăra în format retail sau digital din GameShop.ro sau din magazinele PlayStation, Microsoft și Steam.
Trailer: