Loochy și Moochy, deschide stagiunea de interior a Teatrului Masca!

Distribuția:
LOOCHY  – Cristina Juncu
MOOCHY -Denis Hanganu
TUKI – Radu Mitrea
ZEUL VÂNTULUI (FÂSSSS) – Andrei Radu
ZEUL TUNETULUI (BUMMM)- Vlad Bălan
SPUMI – Cătălina Mihai /  Marina Palii

Realizatori:
Regia și Scenariul – Andreea Vulpe
Muzica – Bobo Burlăcianu
Scenograf costume – Cristina Milea
Scenograf decor – Gabriella Spiridon
Coregrafia – Carla Waltner

Teatrul Masca, instituție de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, deschide sâmbătă, 6 octombrie, ora 19.00, stagiunea de interior 2018-2019 cu premiera spectacolului LOOCHY ȘI MOOCHY.

Inspirându-se dintr-o poveste japoneză, Andreea Vulpe scrie un scenariu antrenant pentru publicul tânăr de astăzi. Aducând pe scenă zeități exotice care își răscumpără nemurirea prin decadență, ființe supranaturale care se dezmorțesc de plictiseala vesniciei râzând de propriile mituri, regizoarea reinterpretează o veche legenda din Țara Soarelui Răsare și, folosind elemente de magie și iluzionism, crează un spectacol pentru iubitorii de fantasy și anime.

Personajele în costume manga dau viață unei lumi extrem de colorate, își rostesc replicile ca un subtitraj contemporan la un volum din ,,Povești nemuritoare”, cântă și dansează pe muzica lui Bobo Burlacianu și propun un spectacol care se joacă în ritmul rapid și halucinant al benzilor desenate.

Alături de regizorul Andreea Vulpe, echipa de creație a acestui spectacol îi reunește pe Gabriella Spiridon, scenograf, Cristina Milea, designer costume, Carla Walter, coregraf, Bobi Burlăcianu, compozitorul coloanei sonore și o distribuție tânără: Cristina Juncu, Vlad Bălan, Denis Hanganu, Radu Mitrea, Andrei Radu, Cătălina Mihai/ Marina Palii.

Loochy & Moochy este un spectacol viu și revigorant, un spectacol pentru adolescenți… de povestit părinților! Supereroi ratați si Lolite din subcultura japoneză cu iz românesc!

Costumele, perucile, machiajul și caracteristicile personajelor surprinse în “Loochy și Moochy” sunt compoziții personalizate, inspirate din sub-culturile stradale japoneze, (moda generată de elevele de liceu și fanii cosplay) cât și din elemente reprezentative zeităților japoneze (Zeul Pământului, Zeul Fulgerului, Zeul Vântului). În scenariul scris de Andreea Vulpe,( la rândul său inspirat dintr-o legenda japoneză), zeii sunt surprinși într-o ipostază decadentă, molipsiți de viciile pământești. În ceea ce privește personajele feminine, componenta care m-a influențat cel mai mult din aceste sub-culturi stradale, este Lolita japoneză (apărută în anii `90). Lolita se manifestă în districtul Harajuku (Japonia). Subgrupul Sweet Lolita, în pofida conotației sexuale, propune o imagine noua, inocenta și dulce a feminității, fiind înzorzonată cu foarte multe accesorii,crinoline, dantele, jucării, culori pastelate (personajul nostru -Zeița Teatrului, Spumi) în timp ce Wa-Lolita promovează tradiționalul kimono japonez (Zeița Soarelui-Loochy). …. ( Cristina Milea – Scenograf costume)

Pentru detalii și program, vizitații www.masca.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.