Polar: Viforul morții – Recenzie

Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi

0
4697
Ascultă acest articol


” Atipic pentru un astfel de film este construcția personajelor, regizorul axându-se pe acest aspect, ceea ce, în asentimentul meu, dă greutate și calitate producției.”

Regizor: Jonas Åkerlund

Scenariu: Jayson Rothwell

Gen: Acțiune

Lansare: 25 ianuarie

Durata: 1h 58 min

Studio: Dark Horse Entertainment

Distribuitor: Netflix

Clasificare: A.P.15

Actori:

Mads Mikkelsen … Duncan Vizla
Vanessa Hudgens … Camille
Katheryn Winnick … Vivian

Sinopsis

Cel mai bun asasin din lume, Duncan Vizla alias Kaizerul Negru, se retrage din activitate, iar fostul său angajator îl declară un pericol pentru firmă. Văzându-se obligat să reintre în acțiune, protagonistul înfruntă o armată de ucigași necruțători mai tineri și mai rapizi, care vor face orice pentru a-l elimina.

Recenzie

Salutare ”tovarăși cinefili”!

După o lungă perioadă, în care am început două mari proiecte, în televiziune, am simțit nevoia să revin pe movienews.ro și să vă povestesc părerile personale despre film, și am ales ultima producție difuzată de platforma Netflix, vorbim despre ”Polar: Viforul morții”.

Nu cred că mai este necesar să vă spun sinopsis-ul oficial, pentru că deja îl știți, în schimb o să povestesc despre film și despre cel care, după ce a făcut un Hannibal Lecter de zile mari, în serialul Hannibal, după ce l-a jucat pe Galen Erso în ”Rogue One: A Star Wars Story”, Mads Mikkelsen revine, de această dată pe micul ecran, cu acest rol…Duncan Vizla (Kaizerul Negru).

Dacă mi-aș permite să fac o comparație cu alte filme de gen, aș spune că este un amestec, subtil, între Jack Reacher-ul lui Tom Cruise și John Wick-ul lui Keanu Reaves, și da, dacă stau bine să mă gândesc așa este.

Inspirat din romanul grafic al celor de la Dark Horse, ”Polar: Came from the Cold”, imaginat de Victor Santos, filmul ne spune povestea unuia din cei mai periculoși asasini plătiți, ajuns la vârsta de 50 de ani și, conform politicii companiei angajatoare e obligat să iasă la pensie. Numai că lucrurile o iau razna în momentul în care, foști colegi de breaslă încep să moară pe capete, la o zi sau două după pensionare.

Filmul îl are la cârma regizorală pe Jonas Åkerlund, cunoscut mai mult pentru realizările ce au ca personaje principale vedete din industria muzicală mondială, dar se pare ca partea întunecată la acaparat și i-a pus pe tavă acest scenariu scris de Jayson Rothwell, un scenarist mai puțin cunoscut publicului consumator de film.

Modul în care cei doi au reușit să scoată la suprafață lucrurile și să-l pună în scaunul șoferului pe Mads Mikkelsen este o mutare de geniu. Mikkelsen nu numai că duce la alt nivel personajul negativ (că asta este, având în vedere că este un asasin plătit), dar îl construiește de așa natură încât, la final, când totul e plin de decedați și mult sânge, să empatizezi cu el și să îi dai dreptate.

Atipic pentru un astfel de film este construcția personajelor, regizorul axându-se pe acest aspect, ceea ce, în asentimentul meu, dă greutate și calitate producției. Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi, parcă ne-ar spune echipa din spatele filmului, și te ajută, pe tine ca spectator să vezi asta și să îți dorești să vezi pelicula până la final.

Nu vă mai rețin, ci doar vă invit, dacă sunteți abonați Netflix să îl vizionați și să fiți voi cei care judecă acest film.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.