Regizorii Andrei și Andreea Grosu își propun să exploreze noi profunzimi ale arhicunoscutului text de Ioan Luca Caragiale, „O noapte furtunoasă”. Montarea lor de la unteatru are premiera în februarie, cu reprezentații programate joi, 14 februarie de la ora 20:00, și duminică, 17 februarie de la ora 12:00.
Cuplul regizoral declară: „Da, se va râde. Dar nu va fi doar o comedie. Personajele lui Caragiale au pe dedesubt garanția unui final tragic pe care noi l-am căutat cu mare credință. Râsul care îți îngheață gleznele. Am încercat o lectură nouă a unui text clasic, pe care l-am păstrat aproape neatins. Sperăm ca publicul să aibă o experiență completă alături de actorii cu care am construit totul.”
- Spectacolul are durata de o oră și zece minute.
- Regia: Andrei și Andreea Grosu
- Scenografia: Vladimir Turturica
- Cu Cezar Antal, Bogdan Cotleț, Liviu Pintileasa, Constantin Cojocaru, Richard Bovnoczki, Alina Berzunțeanu și Mihaela Trofimov
Să nu fiu prins. Să fim doar noi doi. Să nu rămân singură. Să nu ne audă cineva. Să nu ne urmărească. Să se stingă lumina. Să mă iubească. Să pot să dorm. Să nu mai mint. Să spun adevărul. Să vină dimineața. Să fiu fericită. Să fiu fericit. Personajele lui Caragiale scotocite prin toate ungherele au o strălucire nouă, de păpuși pictate proaspăt, cu zâmbete noi, cu lacrimi colorate, toate prin lentila gri de noapte. Furtunoasă. La unteatru.
Spectacolul „O noapte furtunoasă” de la unteatru este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Biletele pentru spectacolele de la unteatru sunt în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro. Rezervările se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la rezervari@unteatru.ro , specificând numele, data, spectacolul și numărul de locuri.
Despre unteatru
unteatru a respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010 , născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. Aici nu aplauzi pentru că trebuie, ci pentru că simți.
unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii care merită expunere. La unteatru se montează clasici reactualizați, autori contemporani și spectacole laborator.