Ascultă acest articol


Am tot scris și discutat despre fel de fel de gadget-uri, accesorii, laptopuri și multe altele, dedicate segmentului de gaming, dar de această dată vom merge pe partea de business și am luat în vizor un hibrid laptop-tabletă care merită toată atenția. Este vorba despre Spin 1 SP111-34Ndedicat acestui segment – al afacerilor. Hai să vedem cât de adevărat este:

Pachetul

Începem prima oară cu ambalajul/pachetul în care vine, căci pentru unii e important să știe ce vor găsi acolo și cum este prezentat totul. În cazul de față avem un pachet mic, să zicem, standard, cu o cutie clasică în care avem una bucată laptop-tabletă, un alimentator de dimensiuni reduse și nelipsitul manual de utilizare plus un pen (Acer Active Stylus). Nimic fancy, dar mi-a plăcut că avem în față un produs care pare gândit pentru segmentul de afaceri, prin prisma dimensiunilor reduse.

Aspect

Acer Spin 1 are ca atu designul slim și greutatea redusă. Dimensiunile sale sunt de 290x200mm și o grosime de numai 14mm, iar greutatea este de 1.25kg. Aspectul per total denotă rezistență și materialele folosite par de calitate. Ca design avem o combinație de argintiu cu gri metalizat, iar pe capacul de sus avem imprimat un model interesant, ca de textură. Clar, avem în față un produs elegant și subțire, iar alimentatorul este și el compactat într-atât să poată fi luat cu ușurință în valiză sau o geantă mică.

După cum spuneam, pe capac avem o combinație de argintiu – balamale – pe care avem ștanțat “Spin”, iar pe mijloc e logo-ul ACER, iar pe spate nu sunt decât cele 4 piciorușe cauciucate și nimic altceva.

Lateralele față și spate sunt libere – nu avem niciun port, iar pe laterala dreaptă avem slotul unde se introduce alimentatorul, un mic LED pentru starea bateriei, HDMI, un port USB 3.0, cititor de carduri microSD (microSDXC) și difuzorul, iar pe cealaltă latură avem un port USB 2.0, jack-ul pentru căști, un LED de stare a sistemului, buton de Power și unul dublu pentru volumul audio și al doilea difuzor.

Odată ridicat capacul (cu două mâini) avem pe centru, sus, camera web HD, iar sigla Acer, jos, tot pe centru, iar tastatura este una QWERTY (fără numpad) cu butoane plăcute la atingere, dar fără backlight. Spațiul rezervat pentru TouchPad este generos și-mi place că totul este încadrat într-o ramă subțire argintie. Pur și simplu face să arate mai bine. Tastatura și TouchPad-ul sunt încadrate de 4 piciorușe mici, subțiri, cauciucate pentru a nu zgâria display-ul atunci când laptopul este închis.

Denumirea modelului, Spin, vine de la faptul că display-ul se poate roti la 360 de grade, transformând laptopul într-o tabletă. Așadar, este un produs 2 în 1 “convertibil”.

Tehnic

Display-ul LCD este unul de tip IPS FHD cu touch și este de 11.6′ și are în spate o placă video Intel UHD Graphics 605.

Procesorul este un Intel Pentium Silver N5000 (Intel Gemini Lake) cu 4 nuclee tactate la 1.10 GHz care pot fi duse, în mod Turbo, până la 2.6 GHz – toate cele 4 nuclee, sau 2.7GHz doar unul. Răcire pasivă asigură o funcționare bună, fără a ne lovi de problema încinsului sistemului.

Acer Spin 1 are 4GB RAM LPDDR4, iar pe partea de stocare avem prezent un drive EMMC de 64 GB, iar pe partea de conectivitate nu lipsește Bluetooth 5 și WiFi Gigabit IEEE 802.11a/b/g/n/ac.

Capacitățile de portabilitate ale convertibilului de față sunt date, bineînțeles, de puterea și mărimea bateriei și pot să zic că suntem asigurați căci bateria Lithium Polymer (Li-Polymer) cu 2 celule are o capacitate de 4670 mAh, care, conform producătorului, ne oferă 12 ore de utilizare!

Teste

După cum obișnuiesc, micuțul device a devenit, timp de două săptămâni, unealta mea de lucru de zi cu zi și entertainment și sunt câteceva de zis despre el. Lucrând, deobicei, la un PC normal și având pentru deplasări un laptop asemănător Acer Spin 1, dar cu dimensiuni mai mari ale display-ului, pot spune că a fost ușor să mă adaptez. Display-ul se descurcă minunat la atingere și afișare, cu toate că ar fi mers să fie puțin mai mat, iar în mod-ul tabletă Windows 10 Home 64bit și-a făcut treaba respectabil. Acer Active Stylus e binevenit căci cei cu mâini mari (ca ale mele) care vor să adauge detalii grafice sau care să lucreze mai rapid în unelte de tip office au nevoie de acesta.

Tastatura, bineînțeles, mi-a pus probleme datorită spațiilor mici dintre butoane, să nu mai vorbim de cele 4 taste de direcție și Home/Pg Up și Pg Dn/End – înghesuite toate pe un spațiu extrem de mic. Șansele ca să nimeresc butonul care trebuie, fără să mă uit, erau sub 50%. Repet, pomenesc și arăt și în poze acest lucru că sunt și oameni de afaceri cu mâini mari :-). Tot aici, nu lipsește tasta FN, care în combinație cu F-urile modifică anumiți parametri ai convertibilului, iar la pol opus, am admirat generozitatea spațiului dedicat TouchPad-ului fără butoane, cu care n-am avut probleme în a-l utiliza.

Conectarea la WiFi intern s-a făcut repede și conexiunea a fost stabilă și destul de rapidă pentru transferuri sau browsing, dar și pentru streaming de conținut video. Despre cel din urmă, numai de bine, căci clipurile YouTube la rezoluția 4K rulează fără întreruperi și arată bine pe micuțul ecran. Acest lucru, datorită procesorului și memoriei care și-au făcut treaba fără ca nici măcar să nu încălzească deranjant sistemul.

Pentru că tot o aveam și fetița lângă mine, am zis, “hai să vedem și cum stăm cu jocurile”. Știu. Este un sistem office, dar na, în pauze de muncă nu bagi și tu ceva de relaxare? Am dat, așadar, iama prin joculețele din Microsoft Store și le-am testat inclusiv “tactil” să vedem dacă răspund la fel ca prin tastatură și mouse și majoritatea au mers.

Poziționarea în mai multe feluri a hibridului mi se pare un avantaj mare și spun asta pentru că, spre exemplu, atunci când vrei să urmărești un clip sau pur și simplu să faci browsing, poziționarea Acer Spin 1, în poziție de “V” întors, este perfectă, iar utilizarea în mână, sub formă de tabletă (cu display răsucit la 360 de grade) este naturală și se simte ca o tabletă plus Acer Stylus-ul care vine să completeze experiența și să o ușureze dat fiind spațiul de interacțiune redus al display-ului. Am testat, de asemenea să deschid display-ul cu o singură mână, dar acest lucru nu este posibil datorită balamalelor destul de “încăpăținate”.

Bateria este factorul, poate, cel mai important în toată treaba asta și pot să vă spun că a rezistat testelor de mai sus și ținând în medie cam 4 ore la o utilizare intensă pornind cu bateria încărcată 100%. La vizionarea de conținut video HD respectiv jocuri consumul a fost cel mai mare, după cum e și normal să fie, dar poți sta liniștit ore bune până când să te lase de tot. Încărcarea se face, de asemenea, rapid, în 4 ore și jumătate reușind să încarc bateria de la 0 la 100%.

Mai jos aveți și câteva imagini despre ce spun CPU-Z și HWiNFO64 despre hardware, inclusiv baterie:

Concluzie

Clar vă spun, designul gri, scos din monotonie de cadrul argintiu și capacul cu o textură interesantă, te va face mândru să-l ai lângă tine și va atrage clar priviri. Arată și se comportă ca un produs premium și chiar dacă ar fi mers ca display-ul să nu fie atât de lucios și să poată fi ridicat cu o singură mână, acesta răspunde bine la touch și afișează imagini vi. Stylus-ul este o adiție corectă și naturală, luând în calcul dimensiunea de numai 11′ a ecranului, iar bateria rămâne printre atuurile principale datorită durate lungi cu care a reușit să țină hibridul în viață crescând și mai mult identitatea segmentului pentru care a fost creat. Acer Spin 1 este, fără “dar” și “poate”, un device portabil de office și entertainment, iar faptul că micuțul este capabil și să ruleze până și joculețe îl ridică și mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.