După o enormă surpriză din partea GOG.com – care la cererea abonaților, au reușit să readucă pe PC-urile cu Windows 10, un joc-fenomen, creat de Blizzard, Diablo, primim o a doua lovitură-n nostalgie și primim jocurile care au dat naștere World of Warcraft și succesul enorm al acestuia: Warcraft: Orcs & Humans și Warcraft II: Battle.net Edition!

Blizzard și GOG.com sunt porniți să ne exploateze nostalgia la maxim, se pare și asta ne supără atât de rău încânt am ales să vă tragem și pe voi cu noi în jocurile WarCraft – acolo unde a început totul.

Warcraft: Orcs & Humans

Totul a început în 1994 când Blizzard Entertaiment a lansat strategia în timp real (RTS) Warcraft: Orcs & Humans în care jucătorii fac cunoștință, pentru prima oară, cu “World of Warcraft – un tărâm mistic unde orci diabolici și oameni nobil luptă pentru supraviețuire și dominație”.

Combinând elemente medievale cu unele fantasy, Warcraft a adus pe monitoarele noastre o grafică și animații superbe pentru acea vreme și un gameplay în care elementul de multiplayer era ceva relativ nou pe atunci. Jocurile de strategie se aflau la rădăcini, iar Warcraft a venit cu elemente pe care le poți regăsi chiar și în RTS-urile de azi.

Pe lângă elementele strategie, animațiile și bineînțeles muzica fantastică, dar și cut-scene-urile cinematice, de-a dreptul incredibile în acea vreme, povestea are un rol foarte important. Povestea ne spune despre orcii din Draenor – războinici desăvâșiți care combină luptele de aproape cu magia, care găsesc un portal către o altă lume și decid că e timpul să o asuprească. Astfel ajung pe Azeroth – tărâmul oamenilor într-o perioadă populată de cavaleri și magi. Cele două rase intră în conflict: Oamenii vor să-și apere lumea, iar Orcii vor s-o asuprească.

La 25 de ani de la lansarea sa, GOG.com ni-l readuce pe PC-urile cu Windows 10, fără a modifica nimic la conținut sau alte elemente, modificările fiind strict de compatibilitate pentru această platformă.

Odată dat “play” avem un meniu DOS prin care să dăm drumul direct la joc, sau să umblăm la setările legate de sunet. Jocul rulează, după cum ne așteptam, cu bare negre laterale, dar controlul mouse-ului, muzica, sunetele și implicit gameplay-ul se comportă așa cum ne aminteam de pe 486-le de la acea vreme.

Warcraft II: Battle.net Edition

Succesul primei părți a dus, într-un mod natural, la apariția sequel-ului unde ne întoarcem în “Age of Chaos” unde lupta dintre Orci și Oameni continuă. După primul război, care a dus la căderea Azeroth-ului, supraviețuitorii au fugit pe mare spre regatul uman Lordaeron, dar Orcii sunt pe urmele lor și odată ajunși acolo se va declanșa un al doilea război.

De această dată GOG.com a ales să procedeze, la fel ca în cazul Diablo și a adus două variante de joc, una normală – adaptată pentru sistemele actuale pentru a suporta rezoluții mari, iar cea Classică în care setările rămân ca cele din versiunea clasică dar care aduce și suport pentru Battle.Net.

De la setări poți schimba anumiți parametri video, la varianta normală și apoi dai drumul la joc.

La multiplayer poți face setările la fel cum se face și în varianta clasică și se observă să sunt incluse și expansion-urile Beyond the Dark Portal și Tides of Darkness.

World of Warcraft – fenomenul internațional care a bătut recorduri și a rezistat ultimii ani cu brio pe PC-uri noastre, își are rădăcinile în aceste jocuri clasice și nostalgia își spune clar cuvântul.

După cum am încheiat și la articolul cu Diablo, ne bucurăm enorm de această inițiativă GOG.com – Blizzard de a readuce în prezent jocuri care au scris istorie și nu putem decât să ținem degetele încrucișate la astfel de inițiative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.