Ascultă acest articol


Sony prezintă la IFA 2019 noi produse audio portabile, pentru locuințe și pentru automobile:

1. Sony lansează boxele near field Signature Series SA-Z1

Sony extinde gama Signature Series și lansează boxele near field SA-Z1. Aceste boxe sunt ideale pentru cei care doresc să asculte muzică la rezoluție și reprezentare spațială superioare în propria locuință. Diversitatea de funcții input permite o instalare facilă la propriul sistem audio sau la căști. SA-Z1 face parte din seria Signature de la Sony și oferă o redare audio îmbunătățită, combinând tehnologii acustice, electronice și de procesare a semnalului de cea mai înaltă calitate.

Sunet unic Signature

Seria Signature permite un nou nivel de experiență audio – de la un sunet care poate fi ascultat, la un sunet care poate fi simțit.

SA-Z1 oferă o experiență audio Sony de înaltă rezoluție, un sunet aproape tactil, cu o rezonanță delicată și redat cu acuratețe.

Expertiza audio Sony

Conceptul de design acustic al SA-Z1 este dat de o sursă ideală de sunet. Dispunerea fizică a unităților de driver, împreună cu alinierea temporală a undelor sonore de la fiecare unitate, reprezintă cheia realizării acestui concept. O dispunere coaxială a woofer-elor și a tweeter-elor reprezintă un aranjament fizic ideal pentru a integra mai bine sunetul din fiecare unitate driver. Sony a urmărit la milimetru precizia așezării coaxiale. Alinierea temporală a undelor sonore se realizează cu ajutorul algoritmului unic al procesorului FPGA de la Sony. Acesta controlează cu exactitate momentul de output al fiecărei unități driver, astfel încât undele sonore să se alinieze. Datorită acestei inginerii, SA-Z1 produce un nivel de calitate audio și o rezoluție a sunetului nemaiîntâlnite până acum.

Boxele SA-Z1 reproduc în mod realist un câmp acustic întins și profund. Acum, utilizatorii pot percepe mai mult decât doar partea frontală a sistemului de boxe. Utilizatorii pot simți înălțimea și profunzimea muzicii grație design-ului ”Tsuzumi” cu canale laterale. Dispunerea orizontală opusă a două woofer-e își anulează reciproc vibrațiile. Sunetul de la woofer-ul de asistență radiază prin canalele laterale, re-creând astfel un câmp acustic spațial.

Sistemul I-ARRAYTM constă în trei tweeter-e care conlucrează pentru a asigura o largă direcționalitate și pentru a furniza un sunet îmbogățit. Dispunerea tweeter-elor este extrem de precisă. Dispunerea neatentă provoacă foarte ușor interferențe, care produc vârfuri și căderi pe răspunsul în frecvență. Tehnologia avansată de simulare fizică de la Sony a găsit un singur punct în care nu se întâmplă interferențe pentru un sunet superior.

Circuitul hibrid de amplificare D.A. (D.A. Hybrid Amplifier Circuit), moștenit de la amplificatorul pentru căști TA-ZH1ES Signature Series, a evoluat cu un semiconductor de putere GaN (nitrură de galiu). GaN reduce semnificativ distorsiunea și oferă o capacitate de reproducere de 100 kHz circuitului hybrid de amplificare D.A.

SA-Z1 are o structură solidă și lipsită de rezonanță care oferă un sunet clar și pur. Carcasa este realizată din șase plăci de aluminiu. Fiecare placă este prinsă într-un fel special, inspirat de metodele de construcții tradiționale japoneze.

Compatibil cu multiple configurații audio

SA-Z1 poate fi instalat cu ușurință în diverse configurații pentru sistemul audio personal sau căști, cu ajutorul unei multitudini de intrări digitale și analogice. Pot fi conectate un PC, un Walkman® sau alte playere de muzică Sony Signature Series. SA-Z1 este proiectat pentru a fi utilizat în spațiul personal, ca un mediu desktop. Întrucât boxele near field sunt relativ independente de condițiile acustice ale încăperii care ar putea afecta semnificativ performanța audio, SA-Z1 poate extinde fără efort gama largă de sunete chiar în mediul utilizatorului.

Sunet de calitate

SA-Z1 beneficiază de patru setări unice de reglare a sunetului, poziția implicită fiind proiectată pentru a elibera întregul potențial muzical al unei piese audio. De asemenea, SA-Z1 oferă posibilitatea rafinării sunetului după propriul gust, fără pierderi de semnal. Utilizatorii pot schimba setările, inclusiv raportul de amestec al amplificatorului digital și analog, controlul mișcării woofer-ului suplimentar, frecvența de întrerupere a woofer-ului de asistență și reglarea “tweeter-ului de asistență”. Cu aceste funcții personalizabile, aceștia pot crea un sunet ideal, adaptat special pentru urechile ascultătorului.

SA-Z1 va fi disponibil începând din primăvara 2020, iar prețul va fi confirmat ulterior.

2. Sony lansează noile căști WI-1000XM2 cu tehnologie Noise Cancellation, numărul 1 în industrie

Sony lansează astăzi căștile WI-1000XM2, cu funcție avansată de anulare a zgomotului și calitate superioară a sunetului.

Următorul nivel de liniște

Utilizatorii se pot cufunda în muzică și pot alunga zgomotul de fond cu modelul WI-1000XM2 care previne, captează și anulează definitiv sunetele ambientale. Design-ul înclinat al căștilor previne pătrunderea zgomotului ambiental în ureche, în timp ce tehnologia Dual Noise Sensor capturează toate zgomotele. Procesorul HD QN1 de la Sony anulează sunetul ambiental, având ca rezultat un nivel îmbunătățit de anulare a zgomotului. Chiar și zgomotul ambiental din cabina avionului este atenuat în mod eficient grație funcției de optimizare a presiunii atmosferice (Atmospheric Pressure Optimising function). Utilizatorii se pot bucura de muzică la o claritate perfectă în timpul zborului, deoarece funcția de Noise Cancelling se adaptează la altitudini ridicate.

Sunet premium

Muzica preferată poate fi experimentată la un alt nivel pe WI-1000XM2, care oferă un sunet excepțional. În ciuda dimensiunii lor compacte, căștile intraauriculare includ un sistem Driver HD hibrid ce conține un driver dinamic de 9 mm și un driver Balanced Armature. Acest lucru permite o gamă de frecvențe uimitoare, prin reproducerea sunetelor clare, de la basul foarte jos, la tonurile înalte delicate. Procesorul HD integrat de anulare a zgomotului QN1 dispune de 32-bit Audio Signal Processing, conversie de la digital la analog de înaltă calitate și un amplificator pentru căști. Acest lucru asigură un nivel scăzut de distorsiune, pentru redarea muzicii la o calitate superioară. Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX™) îmbunătățește fișierele audio digitale comprimate, inclusiv formate MP3, pentru a oferi o calitate audio cât mai aproape de High-Resolution.

Ascultare confortabilă

WI-1000XM2 oferă un confort îmbunătățit grație benzii de silicon pentru o ajustare flexibilă și greutății mici. Căștile pătrund adânc în ureche datorită designului în unghi, pentru o experiență de ascultare confortabilă toată ziua.

Experiență de ascultare superioară

WI-1000XM2 are o durată de viață a bateriei de până la 10 ore, așa că utilizatorii se pot bucura de căști pe întreaga durată a zilei. Datorită funcției Quick Charging rapidă, după 10 minute de încărcare produsul va oferi încă 80 de minute de redare a muzicii.

WI-1000XM2 beneficiază de operabilitate intuitivă grație unității sale de control și permite apelarea telefonică hands-free datorită microfonului dedicat, încorporat pe aceeași unitate de control. La întreruperea ciclului de ascultare, capetele magnetice ale căștilor se unesc pentru a evita încurcarea. Căștile pot fi împachetate cu precizie în carcasa premium din pânză, în care poate fi depozitat și un cablu audio, un cablu USB sau un adaptor de priză pentru avion.

Acest model dispune de tehnologia Adaptive Sound Control, care permite ascultarea personalizată prin modificarea automată a setărilor de sunet ale căștilor, în funcție de activitățile desfășurate. WI-1000XM2 devine mai comod datorită funcției de asistență vocală, cu Google Assistant sau Amazon Alexa. Astfel, utilizatorii își pot organiza ziua, se conectează cu prietenii, primesc informații sau setează memento-uri rapid. Căștile sunt compatibile cu aplicația dedicată Sony | Headphones Connect, pentru o experiență audio personalizată.

Modelul WI-1000XM2 va avea un preț de aproximativ 330 € / 300 £ și va fi disponibil din ianuarie 2020.

3. Sony prezintă noul Walkman® NW-ZX507

Sony lansează noul Walkman® NW-ZX507, care le permite utilizatorilor să experimenteze muzică din surse multiple cu Android™ și Wi-Fi. Aceștia pot accesa melodii direct în dispozitiv, prin intermediul serviciilor preferate de streaming și download, la un sunet de înaltă calitate.

Tehnologie melodioasă

Cu NW-ZX507, utilizatorii pot trăi o experiență audio de înaltă calitate datorită conexiunii echilibrate de Φ4,4 mm împreună cu DSD Native (11,2 MHz) și redare PCM 384kHz / 32biți, cu ajutorul S-master HX™. De asemenea, cu ajutorul DSEE HX™ muzica este redată la o calitate apropiată high-res. Procesorul DSEE HX™ funcționează chiar în timp ce muzica rulează pe dispozitiv. În plus, NW-ZX507 este compatibil cu tehnologia Hi-Res Audio Wireless LDAC, astfel încât utilizatorii se pot bucura de o calitate high-res a sunetului, indiferent de stilul de ascultare preferat.

Datorită construcției sale premium, noul NW-ZX507 oferă o experiență audio superioară. Carcasa este alcătuită dintr-un cadru frezat din aluminiu și un bloc din cupru pentru obținerea unui sunet clar și puternic, în timp ce noul FTCAP (condensator înalt cu polimeri) și condensatorul electric Double-Layer conlucrează pentru a asigura niveluri de bass intense. Piesele audio, inclusiv îmbinarea excelentă și rezistorul de sunet permit sunete clare inclusiv de voce, îmbunătățind fiecare detaliu al melodiilor preferate.

O colecție de muzică extinsă

Cu Android™ și Wi-Fi, utilizatorii pot accesa cu ușurință milioane de melodii pentru a transmite sau descărca piese cu ajutorul aplicațiilor preferate chiar pe Walkman®, sau se pot conecta la computer pentru a accesa colecția de muzică. Ascultarea melodiilor preferate nu a fost niciodată mai ușoară.

Experiență de ascultare premium

Ecranul HD de 3,6 inci cu panou tactil asigură o ascultare cu stil. Este dotat cu un port USB Type-C™ și un slot pentru card micro SD, împreună cu taste laterale fizice pentru ușurință în utilizare. Disponibil în culoarea negru, NW-ZX507 oferă un sunet autentic cu un corp compact și elegant. În plus, cu o durată de viață a bateriei de până la 20 de ore, utilizatorii pot asculta album după album, fără griji.

Compatibil cu aplicația Sony Original Music Player, pentru sunet personalizat și cea mai bună experiență de ascultare de până acum.

Modelul NW-ZX507 model (64 GB) va avea un preț de aproximativ 830 € / 750 £ și va fi disponibil începând din noiembrie 2019.

4. Sunet mai bogat cu noile căști Sony h.ear și noul Walkman® compatibil cu activități de streaming

Sony lansează astăzi noile căști h.ear WH-H910N cu benzi de fixare pe cap, precum și Walkman®-ul NW-A105, în cinci noi combinații de culori, alături de un sunet de înaltă calitate.

Sunet superior personalizat

Căștile WH-H910N anulează eficient zgomotul ambiental, pentru ca utilizatorii să se poată concentra asupra muzicii. Datorită tehnologiei Dual Noise Sensor, sunetul ambiental este redus semnificativ, pentru o experiență de ascultare îmbunătățită. Adaptive Sound Control permite o audiție personalizată, prin modificarea automată a setărilor căștilor în funcție de ceea ce se află în jur. Împreună cu modul Quick Attention, transformă experiența de ascultate a utilizatorilor, atunci când sunt în aer liber. Pur și simplu țineți mâna pe cască pentru a reduce volumul muzicii și a asculta temporar ce se întâmplă în jur, fără a fi nevoie să dați căștile jos. Căștile WH-H910N pot fi asortate cromatic cu Walkman® -ul NW-A105, beneficiind de funcții precum anularea zgomotului și sunet high-resolution.

Walkman®-ul NW-A105 este compatibil cu tehnologia audio de înaltă rezoluție, DSD (conversie 11,2 MHz/ PCM) și PCM (384kHz/32biți) pe S-Master HX™. DSEE HX™ îmbunătățește muzica existentă la o calitate apropiată high-resolution și funcționează chiar și când sunt derulate activități de streaming. În plus, Walkman® -ul NW-A105 suportă audio wireless de înaltă rezoluție LDAC™, care acum este adaptat conexiunilor wireless și pe fir, la o calitate high-resolution.

Construcția este de mare precizie pentru un sunet superior, inclusiv o carcasă rigidă de aluminiu șlefuit și componente audio de înaltă calitate, inclusiv lipituri, condensatori film și rezistori de sunet, care sunt disponibile și pe seriile ZX și NW-WM1Z. La modelul de Walkman® NW-A105, aceste caracteristici sunt transpuse într-o carcasă compactă de dimensiuni comode, astfel încât să nu mai existe discrepanțe între calitatea sunetului și stil.

Având la bază Android™ cu Wi-Fi, modelul de Walkman® NW-A105 oferă acces facil la milioane de melodii. Utilizatorii pot face streaming pentru cele mai noi melodii și cei mai în vogă artiști de la furnizorul de servicii preferat. În plus, utilizatorii pot accesa servicii de download direct de pe Walkman®-ul NW-A105, pentru a stoca pe dispozitiv melodiile preferate, perfecte pentru călătorii acolo unde nu există conexiune Wi-Fi.

Mai multă personalitate

Căștile WH-H910N și Walkman®-ul NW-A105 sunt disponibile în cinci culori, astfel încât utilizatorii să se remarce din mulțime. Pot opta pentru roșu, negru, verde deschis, oranj sau albastru. Pot asorta sau combina culoarea căștilor cu cea a Walkman® -ului, conform propriului stil.

Compacte și ușoare, căștile WH-H910N sunt mai subțiri, pentru un aspect mai elegant. Forma pernuțelor pentru urechi a beneficiat de un nou design, mărind la maxim zona de contact cu fața pentru confort și stabilitate îmbunătățite.

Funcționalități superioare

Împreună cu modul Quick Attention, senzorii tactili permit controlul căștilor WH-H910N fără a fi date jos de pe cap. Utilizatorii pot controla căștile prin intermediul cupei de pe ureche și al butoanelor din jurul ei pentru o serie de funcții, inclusiv omiterea unei melodii și activarea asistenței vocale. Aceste căști sunt compatibile, de asemenea, cu aplicația dedicată Sony | Headphones Connect, pentru o personalizare foarte ușoară a muzicii. Pe lângă faptul că este colorat, modelul NW-A105 Walkman® este compact, cu un display HD de 3,6 inci pentru o experiență premium și dispune de un port USB-Type-C™ pentru o conectivitate ușoară.

Setul de căști WH-H910N devine mai inteligent datorită funcției de asistență vocală, în combinație cu Google Assistant și Amazon Alexa. Utilizatorii își pot organiza ziua așa cum doresc, pot pune întrebări asistentului de voce preferat, se pot conecta cu prietenii, pot primi informații, seta memento-uri și așa mai departe.

Căștile WH-H910N dispun de o durată de viață a bateriei impresionantă de până la 35 de ore, pentru o zi întreagă de audiții. Dacă rămâneți fără baterie, căștile dispun de funcția Quick Charge, care oferă 2,5 ore de distracție cu numai 10 minute de încărcare. Walkman®-ul NW-A105 are o durată de viață a bateriei de până la 26 de ore.

Renaștere retro

Călătoriți înapoi în timp cu ediția aniversară de 40 de ani, și anume modelul NW-A100TPS Walkman®. Walkman®-ul NW-A100TPS are un logo pentru cea de-a 40-a aniversare imprimat pe capacul din spate și vine cu o carcasă cu design special, care aduce un omagiu și este inspirat de Walkman®-ul TPS-L2, primul casetofon portabil de la Sony. Lansat pe 1 iulie 1979, acesta a revoluționat modul în care oamenii ascultau muzica în mers, oferindu-le libertatea de a se bucura de muzica preferată indiferent de destinație. Utilizatorii se pot bucura, de asemenea, de o interfață pentru casete inspirată din modelele clasice de Walkman®.

  • Modelul WH-H910N va avea un preț de apriximativ 300 € / 250 £ și va fi disponibil din decembrie 2019.
  • Modelul NW-A105 (16 GB) va avea un preț de aproximativ 350 € / 320 £ și va fi disponibil din noiembrie 2019.
  • Modelul NW-A100TPS (16 GB) va costa aproximativ 440 € / 400 £ și va fi disponibil din noiembrie 2019.

5. Sony lansează cele mai noi playere multimedia pentru segmentul auto XAV-AX8050D și XAV-1500

Sony lansează astăzi playerele multimedia pentru segmentul auto XAV-AX8050D și XAV-1500, alături de unele dintre cele mai avansate și inovatoare afișaje existente la ora actuală. Noile caracteristici de sunet și utilizare îmbunătățesc experiența la volan, făcând-o mai sigură și mai inteligentă.

Ecran tactil anti-relexie responsiv pentru modelul XAV-AX8050D

Căutarea indicațiilor pe hartă sau schimbarea muzicii nu vor mai reprezenta un factor de distragere a atenției de la drum, datorită noului receptor audio pentru mașină XAV-AX8050D, cu ecran tactil mare de 8.95-inch și funcție anti-reflexie.

XAV-AX8050D are un suport unic 3-way, rezistent și reglabil, putând fi instalat cu o înclinare flexibilă pe înălțime și adâncime, potrivit cu nevoile vehiculului și cu preferințele șoferului. Noul receptor audio Sony pentru mașină este ușor de operat, oferă o vizibilitate îmbunătățită și reduce distragerea atenției de la drum.

Conectivitate smartphone îmbunătățită

Apple CarPlay de pe XAV-AX8050D integrează perfect iPhone-ul cu afișajul și controalele audio ale mașinii. Aplicația permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice, să acceseze muzică, să trimită și să primească mesaje, să obțină indicații optimizate pentru trafic și multe altele, în timp ce șoferul rămâne concentrat la drum. Apple CarPlay este compatibilă acum cu aplicații de navigație terțe, astfel încât oferă și mai multe opțiuni pentru a ajunge la destinație.

Proiectat pentru a oferi siguranță și confort, Android Auto™ de pe XAV-AX8050D reprezintă o modalitate mai simplă de a utiliza un smartphone cu afișajul mașinii. Cu Google Assistant de pe Android Auto, șoferii pot rămâne concentrați, conectați și relaxați, cu privirea la drum și mâinile pe volan, folosind în același timp vocea pentru sarcinile uzuale.

WebLink™ Cast – WebLink este o platformă de livrare de aplicații concepută special pentru utilizarea în vehicul. Folosind conexiunea la dispozitivul Android sau iOS, aceasta permite acum redarea ecranului smartphone-ului pe afișajul receptorului XAV-AX8050D pentru acces rapid la informații, oricând e nevoie (disponibilă cu o actualizare firmware).

Sunet personalizat

XAV-AX8050D oferă, de asemenea, o bună optimizare a sunetului, ce permite șoferilor să facă propriile adaptări și să creeze un sistem audio conform preferințelor, pentru a-și îmbunătăți experiența la volan.

DSO (Dynamic Stage Organizer) amplifică sunetul ambiental, ca și cum ar exista difuzoare pe tabloul de bord. Funcția EXTRA BASS™ acoperă zgomotul motorului și redă un sunet clar indiferent de nivelul volumului, permițând obținerea de setări audio adaptate stării de spirit și preferințelor personale de moment.

XAV-X8050D este compatibil cu fișierul audio FLAC. FLAC comprimă muzica fără pierderi de calitate. XAV-X8050D poate reda fișiere FLAC de până la 24 de biți și frecvență de 48 kHz.

În plus, XAV-X8050D dispune de ieșire 3-preout de înaltă tensiune. Semnalul de 5 volți oferă un sunet mai clar, cu o distorsiune mai mică atunci când unitatea este conectată la un amplificator de putere pentru extindere acustică.

Caracteristici extinse

Datorită funcționalității de activare rapidă, XAV-X8050D permite utilizatorilor să fie gata de drum imediat ce pornesc motorul.

În cazul în care există o cameră instalată în spatele automobilului, aceasta poate fi vizualizată pe ecran, împreună cu ghiduri personalizabile, care ajută utilizatorii să realizeze manevre cu spatele sau întoarceri în siguranță într-un anumit spațiu.

XAV-1500 va revoluționa experiența de a conduce

Redarea ecranului smartphone-ului este posibilă pe XAV-1500 cu WebLink™ Cast, la fel ca și conectarea prin Bluetooth cu apeluri hands-free și streaming audio wireless.

Ecranul tactil de 6,2” oferă o operare mai ușoară și vizibilitate îmbunătățită cu funcție anti-reflexie, instalare cu economie de spațiu și un design ergonomic.

Experiența de călătorie poate fi îmbogățită cu EXTRA BASS™, ce produce un sunet clar la orice nivel de volum. Pe lângă optimizarea sunetului, cum ar fi DSO (Dynamic Stage Organizer), egalizator cu 10 benzi, precum și compatibilitate FLAC audio file, utilizatorii se pot bucura de un sunet puternic și de calitate oriunde merg.

XAV-1500 dispune de o funcție de activare fără stres, pentru a porni la drum imediat după aprinderea motorului. În plus, XAV-1500 este o cameră retrovizoare care oferă instrucțiuni personalizate pentru a permite întoarcerea în siguranță și cu ușurință a mașinii.

Modelul XAV-AX8050D va avea un preț de aproximativ 650 € / 570 £ și va fi disponibil începând din noiembrie 2019.

Modelul XAV-1500 va costa aproximativ 300 € / 270 £ și va fi disponibil începând din noiembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.