Premieră la unteatru: In Event Of Moone Disaster

Tu te-ai gândit vreodată că până acum ar fi trebuit să fii în altă parte?

0
701
Ascultă acest articol


Fascinația omului pentru necunoscut și dorința lui de a-și demonstra imposibilul l-au făcut de neoprit. Astăzi, singurele limite reale sunt limitele imaginației noastre. O invitație inedită la bordul mașinii timpului, In Event Of Moone Disaster te provoacă să descoperi povestea a trei generații de femei, într-o continuă încercare de a cunoaşte mai mult decât le este permis. Spectacolul regizat de Alexandra Penciuc va avea premiera la unteatru duminică, pe 3 noiembrie, de la ora 19:00.

Bilete au fost puse în vânzare și sunt disponibile online: http://bit.ly/InEventOMD

Textul de debut al lui Andrew Thompson, premiat în 2016 cu Theatre503 Playwriting Award, este inspirat de discursul „In event of moon disaster”, scris de William Safire în 1969 pentru preşedintele Nixon, care avea să-l citească în cazul în care aterizarea pe Lună ar fi fost un eşec şi cei doi astronauţi, Neil Armostrong şi Edwin „Buzz” Aldrin, nu s-ar mai fi întors pe Pământ.

Povestea debutează cu momentul aselenizării și continuă până în anul 2056, când prima femeie ajunge pe Marte. Într-o manieră inovatoare, spectacolul te provoacă să pătrunzi într-un muzeu experimental al variantelor şi încercărilor unor oameni de a nu eşua, ca într-un cub rubik în care se intersectează generaţii, cu dorinţele, fricile şi iubirile lor.

Din distribuție fac parte actorii Cătălina Moga, Mihai Smarandache, Emil Măndănac și Mădălina Anea. Un sound design futurist completează atmosfera de filme sci-fi creată prin decorul și efectele video semnate de Tudor Prodan. Proiectul este o producție unteatru, co-finanțată de AFCN și realizată cu sprijinul Sfera Dekor.

,,Trecutul, prezentul şi viitorul nu sunt chiar atât de diferite, viitorul nu e atât de departe. Chiar dacă obiectele, modul de viaţă suferă schimbări majore de-a lungul timpului, în esență avem aceleaşi nevoi şi aceleaşi dorinţe. Cel mai concret lucru care ne leagă pe toţi este faptul că păşim pe ceva. Suprafaţa Pământului, sau a Lunii, sau a Planetei Roşii, oricare dintre astea. Urma pe care o lăsăm pe o suprafaţă ne face să devenim reali, poate chiar importanţi pentru un moment.’’ – Alexandra Penciuc, regizoarea spectacolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.