CES 2020: Sony anunță noi televizoare 8K, OLED și 4K Full Array LED cu o calitate avansată a imaginii și noi capabilități audio

Noul televizor 8K Full Array LED de 75” și OLED-ul 4K de 48” adăugate gamei de TV-uri Sony extind segmentul de televizoare premium oferite în acest an

0
1293
Ascultă acest articol


Sony Europa anunță astăzi o gamă largă de noi televizoare, inclusiv noul ZH8 8K Full Array LED, A8 (55” și 65”) și A9 (48”) 4K OLED, împreună cu modelele XH95 și XH90 Full Array LED. Noua gamă de la Sony cuprinde cea mai performantă tehnologie proprie pentru a livra cât mai precis conținutul dorit. Cu această nouă gamă, Sony dorește să ofere cea mai imersivă experiență de pe piață, cu cea mai bună calitate a imaginii, sunet inovator și o experiență de utilizare unică, prin intermediul unor ecrane mari, premium.

Folosind Procesorul de Imagine X1™ Ultimate dezvoltat de Sony, calitatea imaginii este precisă și clară pentru o experiență de vizionare cât mai realistă.

Calitatea premium a sunetului este un aspect foarte important în sesiunile de vizionare, iar noile modele beneficiază de Sound-from-Picture Reality™, tehnologie care le oferă utilizatorilor sentimentul că sunetul vine direct din ecran.

Noile modele vor continua să livreze intenția creatorilor cu Netflix Calibrated Mode, oferind conținut Netflix la calitate de studio și IMAX® Enhanced™ (doar la anumite modele), lucru care aduce o experiență de divertisment imersivă în fiecare casă.

Noile televizoare de la Sony vor beneficia, de asemenea și de Ambient Optimization (Optimizare Ambientală), o nouă tehnologie care optimizează imaginile și calitatea sunetului în orice mediu. Va ajusta automat luminozitatea imaginii în funcție de lumina ambientală din cameră, crescând luminozitatea în camerele cu multă lumină și scâzând-o în camerele întunecate, astfel încât să ofere imagini perfecte. De asemenea, poate detecta obiecte din cameră, precum draperii sau mobilă care pot absorbi sau reflecta sunetul, modificând acustica astfel încât sunetul să nu fie compromis.

Pe lângă Ambient Optimization, noile modele Sony vor dispune de noul concept de design Immersive Edge. Pentru a crea și mai multă imersiune în vizionare, un stand discret a fost adăugat la marginile ecranului. Standul minimalist abia poate fi observat, oferindu-le utilizatorilor o experiență de vizionare îmbunătățită și neobstrucționată.

Pentru următoarea generație de console de gaming, anumite modele vor suporta rezoluți 8K, 4K cu 120 de cadre pe secundă (FPS) și timp de răspuns rapid via intrări HDMI, livrând performanță maximă pentru o experiență de gaming de ultimă generație.

Cele mai importante funcționalități ale TV-urilor Sony: 

  • ZH8 cu tehnologia Frame Tweeter: Cea mai imersivă experiență este realizată prin calitatea îmbunătățită a imaginii, design subțire și Sound-from-Picture Reality™ cu noua tehnologie Frame Tweeter. Această tehnologie face ca ramele să vibreze și să emită sunet, oferindu-le utilizatorilor senzația că sunetul vine direct din ecran.
  • X-Motion Clarity pentru OLED: Această tehnologie aclamată ca fiind cea mai bună de la Sony va fi acum disponibilă și pentru OLED, rafinând acțiunea de pe ecran în timp real cu o rată de refresh incredibilă astfel încât imaginea să fie mai clară, mai luminoasă și mai fluidă ca niciodată – pentru o experiență neegalată de vizionare a programelor sportive.
  • X-Wide Angle: Tehnologia X-Wide Angle oferă culori vii din orice unghi, în același timp având mai multă culoare și luminozitate decât orice alt TV LED convențional. Utilizatorii se pot bucura de o imagine excelentă, cu o gamă și profunzime incredibile din orice unghi de vizionare din cameră. Pentru a oferi și mai multe alegeri utilizatorilor, modelul XH95 4K Full Array LED va veni cu X-Wide Angle pe diagonala de 55” sau mai mare.
  • Full-Array LED: Noua tehnologie Sony Full-Array Local Dimming and Boosting schimbă nivelul de luminozitate a ecranului în anumite segmente, în mod dinamic, în funcție de conținutul afișat, lucru care duce la o creștere substanțială de contrast și luminozitate. Balansând nivelul de luminozitate de pe ecran, scenele întunecate vor beneficia de un nivel de luminozitate scăzut, iar scenele cu multă luminozitate vor deveni și mai luminoase, așa cum au intenționat creatorii conținutului. Această tehnologie va fi disponibilă pe modelul XH90 Full Array LED.
  • Telecomandă luminată: De acum, utilizatorii se pot bucura de o experiență de vizionare în medii mai întunecate cu modelele ZH8 și XH95 care beneficiază de telecomandă cu butoanele luminate din spate.
  • Android TV™: Noile televizoare vor avea inclus Android TV cu Google Assistant[1], Google Play Store și Chromecast încorporate, acestea urmând să ofere access facil la conținut, servicii și dispozitive prin această platformă complexă. Meniurile Sony pentru interfața de utilizare și control vocal sunt îmbunătățite. Funcții vocale extinse le permit utilizatorilor să folosească TV-ul și aplicațiile în timp real și să se conecteze la device-uri hands-free
  • Capabilități hands-free[2]: Televizoarele Sony cu comandă vocală funcționează împreună cu Google Assistant pentru a oferi o experiență de vizionare mai smart. De acum, utilizatorii pot căuta programe sau filme prin streaming, sau pot deschide jocuri multiplayer. Luminile pot fi slăbite prin conectarea la device-uri smart. Task-urile pot fi gestionate hands-free, la fel cum poate fi utilizat și calendarul. De asemenea, utilizatorii pot pune întrebări, urmând să primească răspunsuri pe TV.
  • Compatibilitate cu boxe inteligente: Cu dispozitivele care includ Google Assistant[3] și Amazon Alexa[4], utilizatorii pot reda și controla videoclipuri de pe YouTube cu Google Home sau să schimbe canalul sau volumul, prin dispozitivele cu Amazon Alexa.

[1] Disponibilitatea funcționalităților depinde de țară și de disponibilitatea produselor compatibile.

[2] Disponibil pe ZH8 și XH95 55” sau pe modele superioare.

[3] Device-ul Google Home (vândut separat) compatibil cu dispozitivele Sony Android TV. Necesită conectarea dispozitivelor compatibile la aceeași rețea wireless de acasă. Descarcă aplicația Google Home din iPhone App Store sau Google Play. Se supune termenilor și condițiilor unor aplicații terțe. Utilizatorul trebuie să lege dispozitivele compatibile pentru a controla operațiunea. Odată descărcată, funcționalitatea Google Home poate fi conectată la dispozitivul Sony pentru a accesa funcția de control vocal.

[4] Dispozitivele Amazon Alexa (vândute separat) compatibile cu dispozitivele Sony Android TV. Este necesar un cont Amazon. Abonamente pot fi necesare pentru a accesa anumite tipuri de conținut. Sony TV și dispozitivele Alexa necesită conexiune la internet. Amazon, Echo, Alexa și toate logo-urile conexe sunt mărci înregistrate ale Amazon.com, Inc. Sau ale afiliaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.