Centenarul Filmului Românesc continuă și în 2020, prin evenimente dedicate valorilor cinematografiei românești. Ca o reverență pentru ceea ce contează în istoria noastră cinematografică, Caravana #100filme va aduce în fața publicului personalități și filme de referință, alături de consultantul cinematografic al proiectului, Irina-Margareta Nistor.

Astfel, de Ziua Unirii Principatelor Române, Caravana Centenarului Filmului Românesc ajunge în inima Transilvaniei, în municipiul Cluj-Napoca. Va fi primul eveniment cadou pentru iubitorii filmului românesc și pentru invitatul special al festivalului, după ce proiectul s-a încheiat, în decembrie 2019, la Iași, cu concluziile unei Uniri simbolice prin film a regiunilor istorice din România, Basarabia și Cernăuți.

“Dorel Vișan – Portret de artist. O viață închinată frumosului” se va desfășura la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca și îi va avea ca invitați pe Dorel Vișan, Irina-Margareta Nistor. Aniversarea va aduce pe marele ecran filmul Iacob, unul dintre preferatele actorului.

Evenimentul va începe la ora 18:00, intrarea este liberă, pe baza unei rezervări în prealabil, care se poate realiza aici.

Un eveniment inițiat de Asociația ARTIS, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Muncipiului Cluj-Napoca, în cadrul manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.