OPPO Reno3 Pro 5G – Hail to the (OPPO) King, baby!

"Subțire, elegant, performant și cu o cameră bine pusă la punct, OPPO Reno3 Pro 5G este cu siguranță "regele" OPPO și noi îl salutăm cu plecăciune și respect!"

0
926
Ascultă acest articol

Am să fiu sincer cu voi, abia așteptam să testez un smartphone din portofoliul celor de la OPPO, căci am mai văzut terminalele prin mâinile amicilor, dar nu am avut posibilitatea să mă joc mai mult cu ele.

Am fost foarte încântat când am auzit de venirea OPPO în România și într-un fel era natural acest lucru luând în considerare creșterea rapidă pe piața globală de telefoane inteligente mobile. OPPO a intrat în competiție directă cu alți producători cunoscuți datorită produselor sale deosebite și a includerii celor mai noi tehnologii pentru clienții care-și doreau performanță și un device atragător în palmă.

Am avut plăcerea de testa un midrange cu 5G din portofoliul OPPO, după atâta timp când îmi doream să văd ce pot produsele lor și este vorba, bineînțeles, despre Reno3 Pro 5G – un rege OPPO al momentului!

Pachet

Spre deosebire de alte branduri, OPPO preferă să aducă un aspect intrigant produselor sale premium și mă refer aici la ambalaj. Păstrează și ei un aspect nu foarte împroporționat, dar deosebit, cel puțin în cazul Reno3 Pro. Până să ajungem la cutia albă, simplă inscripționată cu argintiu cu logo-ul OPPO, avem un fel de husă a acesteia cu o textură foarte interesantă care imită amprenta umană. Verdele cu nuanțe albastre și imprimarea model-ului și al logo-ului OPPO cu argintiu sunt prezente la vedere, alături cu un mic sticker 5Gb și un colț auriu unde sunt precizate capacitatea de stocare (256GB) și memoria RAM (12GB). Pe laterale este inscripționat, de asemenea, cu argintiu numele modelului, iar pe spate avem codurile de bare și câteva specificații.

Foarte plăcut la prima vedere și atingere ambalajul lui Reno 3 Pro 5G, dar să vedem ce se ascunde în cutia din carton tare. În primul rând avem o cutie în care găsim cheița pentru SIM-uri, un ghid de siguranță și unui rapid de utilizare și o husă transparentă.

În cutie mai găsim și un cablu de date și încărcare, USB-USB-C, alimentatorul de priză și o pereche de căști audio USB-C. Toate sunt de culoare albă și au o pată de culoare verde, fie la mufele USB, fie la portul USB, iar la căști avem în dreptul difuzorului. Smartphone-ul vine protejat de o țiplă, pe care sunt trecute câteva dintre specificațiile sale, care se dă jos, iar display-ul nu are aplicată o folie din fabrică.

Per total, OPPO Reno3 Pro 5G vine într-un ambalaj foarte atrăgător care te ademenește prin culori și textură.

Aspect

Din mai multe variante de culori ale OPPO Reno3 Pro 5G noi am primit-o în teste pe cea Moonlight Black. La prima vedere, ținut în mână Reno3 arată extrem de bine. Are un corp subțire, nu este foarte greu, muchii rotunjite și bineînțeles culoarea deosebită a capacului care parcă oferă mai multe nuanțe când îl miști în lumină.

Pe față avem un display de 6.5”, cu difuzor lung pe centru, sus și camera în colțul din stânga, iar în partea de jos, pe centru, sub display avem scanner-ul de amprente. Pe spate, în partea de sus în stânga avem cele 4 camere, dual-Flash-ul LED și este scris micuț “Ultra Steady”, iar pe lungime se vede logo-ul argintiu OPPO, în dreapta căruia este scris micuț modelul (CPH2009) și producătorul.

Pe latura din dreapta avem cele două antene și butonul de Power cu mică dunguliță verde pe el, iar pe latura opusă sunt alte două antene și butonul de volum +/-. În partea de sus avem iarăși o pereche de antene și microfon, iar în cea de jos, avem sertarul nano SIM-urilor, microfon, difuzor și portul USB-C.

OPPO Reno3 Pro 5G clar convinge la capitolul aspect. De la simplitate, la eleganță, Reno3 le combină într-un tot care cred că arată și mai plăcut în celelalte nunțe de culori mai vi.

Tehnic

“Regele” ne-a convins cu un aspect extrem de plăcut, dar urmează să aflăm dacă și detaliile tehnice sunt la “înălțime”.

OPPO Reno3 Pro 5G are dimensiunile de 159.4 x 72.4 mm și o grosime de 7.7mm, cu camerele ieșite puțin în evidență pe spate și are o greutate de 171 g având un șasiu de aluminiu, iar display-ul AMOLED este de 6.5″ cu o rezoluție de maxim 1080×2400 pixels și cu o densitate a pixelilor de 402ppi, iar rata de reînprospătare (refresh) este de 90Hz. Display-ul este unul protejat cu Corning Gorilla Glass 5, capacul spate fiind realizat tot din acest material. Modelul nostru are 12GB RAM, procesor Qualcomm SDM765G și capacitate internă de stocare de 256GB. Soluția grafică aleasă este Adreno 620.

La conectivitate Reno3 Pro 5G dispune de USB-C 3.1, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac și pe partea de comunicare avem, bineînțeles 5G, iar senzorii prezenți sunt cel optic de amprentă de sub display, accelerometru, gyroscop, proximitate și compass, șoferii având la dispoziție suport A-GPS, GLONASS, GALILEO și BDS.

Difuzoarele Stereo vin cu suport Dolby Atmos și avem o baterie Li-Po de 4025 mAh cu suport de Fast Charging 30W, iar sistemul de operare este OPPO ColorOS 7 care are la bază Android 10.

Camera selfie este de 32 MP wide (f/2.4) capabilă să facă poze cu HDR și să filmeze la 1080p@30fps, iar cea principală este compusă din 4 camere: 48 MP wide (f/1.7), 13 MP telephoto (f/2.4), 8 MP ultrawide (f/2.2), 2 MP B/W (f/2.4) și Dual-LED flash. Are suport pentru HDR și panorama și tehnologiile gyro-EIS și OIS și filmează la rezoluția 4K@30fps respectiv 1080p@30/60/120/240fps.

Specificațiile OPPO Reno3 Pro 5G sunt destul de bune și pare să completeze perfect aspectul vizual, dar asta vom afla imediat la un hands-on.

Teste

În primul rând trebuie să lămurim că OPPO Reno3 Pro 5G face parte din gama de produse OPPO cu accent pe cameră și nu e greu să-ți dai seama din ce cauză, specificațiile și modalitatea de promovare vorbind de la sine.

Am spus că-mi place cum arată și cum se ține în mână, deși, fiind subțire e destul de alunecos și ai impresia că ții în mână o bucată de sticlă foarte bine șlefuită. Senzație e super-plăcută, dar tinzi mereu să-l ți mai strâns să nu cadă.

Acest lucru se rezolvă ușor datorită husei inclusă în pachet – o husă foarte bine lucrată, transparentă cu ceva nuanțe ușoare albastre-verzui și un interior cu striații pentru o stabilitate mai bună a telefonului. Husa nu ajută numai la acest lucru, este dedicată și protecției smartphone-ului în sine, dar și a camerei care este ușor ieșită în relief și în pericol dacă smartphone-ul este așezat pe suprafețe plane. Husa rezolvă și acest inconvenient.

Aș mai putea preciza și că, fără husă, OPPO Reno3 Pro 5G tinde să adune scame în zona camerei ieșite în relief, de câte ori bagi și scoți smartphone-ul din buzunar, iar cum camera trebuie să fie mereu curată și pregătită de fotografii/filmări, e bine să avem grijă.

Display-ul este foarte încăpător, cei 90Hz făcând experiența de utilizare a sa foarte plăcută, cel puțin la sesiunile de binging pe Netflix, HBO GO și ceva YouTube, au fost o experiență comodă, la fel a fost și cea audio datorită suportului Dolby Atmos. Chiar dacă cele două difuzoare stereo nu au avut o putere prea mare, căștile din pachet au completat lipsa aceasta, fiind o plăcere să-mi ascult playlist-urile preferate pe Spotify.

Nici pe partea de gaming, OPPO Reno3 Pro 5G nu stă rău, chiar din contră, Fortnite, cel mai nou joc Asphalt și Call of Duty Mobile rulând excelent pe device.

În ambele cazuri de mai sus este nevoie de un suport bun Wi-Fi pentru streaming, iar OPPO Reno3 Pro 5G a fost capabil de viteza maximă disponibilă (în cazul meu, DIGI 300Mps), iar pentru a vedea mai bine asta am făcut și un test rapid prin Speednet:

Convorbirile se aud bine, iar vitezele de transfer (în 4G în cazul meu, 5G nefiind disponibilă la locație) mobil s-au comportat în parametri. Browsing-ul a fost o plăcere, la fel și utilizarea aplicațiilor de social media și acest lucru datorită sistemului de operare OPPO ColorOS 7, bazat pe Android 10, care e foarte bine optimizat și responsive.

Aplicații care vin preinstalate, precum Soloop, OPPO Relax, Game Space sunt o adiție foarte plăcută, iar ușurința cu care poți trece (cu toate datele tale) de pe un alt device pe acesta, este asigurată de Clone Phone. Preinstalat vine, de asemenea și browser-ul Opera, pe lângă suita de aplicații de la Google, iar Smart Assistant-ul e util afișând chestii care te interesează.

M-am obișnuit foarte repede cu el și mi-a plăcut viteza de răspuns a amprentei – metoda cea utilizată de mine ca securitate și-mi place cum arată și se comportă ColorOS 7. Simplitatea și viteza de răspuns sunt ceea ce cred că dorește fiecare utilizator, dar și cu pretenția de a putea personaliza cât mai multe elemente posibile.

Bateria a trecut cu bine ziua cu toate aceste teste, încărcat fiind la maxim, seara fiind momentul potrivit să fie pus la încărcat. Nu este motiv de îngrijorare însă, căci cu ajutorul încărcătorului din pachet în aproximativ o oră era gata de treabă.

Mi-ar fi plăcut (și ar fi fost util) și posibilitatea încărcării wireless și nici ceva protecție împotriva praf și apă n-ar fi stricat, dar în schimb nu prea am ce reproșuri să-i aduc “regelui”.

Elementul principal al Reno3, camera, aduce o aplicație dedicată foarte simplă, rapidă și include mod-uri cu care suntem familiari precum photo, video, night, portrait, panoramic, time-lapse și slo-motion, dar avem aici și modul expert și sticker unde poți pune fel de fel de stickere sau emoji-uri. La îndemână este mereu efectul Bokeh – care funcționează foarte bine, la fel și modul AI de detectare automată a scenelor de fotografiere/filmare și avem și posibilitatea de fotografiere la 48MP. Zoom-ul poate fi urcat până la 20x și nu lipsește modul Macro și cele Wide, respectiv, Ultra-Wide. La video avem elementul de referință al lui OPPO Reno3 și anume modul Ultra Steady – o stabilizare foarte eficientă a imaginii și putem utiliza și aici efectul Bokeh. Bineînțeles, HDR este și el prezent la opțiunile photo. La filmarea pe timp de noapte, avem și o opțiune pe care o putem activa: Tripod Mode.

Seria de fotografii și filmare făcute au fost cu AI-ul de detectare a scenelor activ, respectiv modul Ultra Steady la filmare (atât în full HD @ 60fps cât și 4K – dar probabil YouTube nu-l va vedea așa) și am făcut teste atât cu zoom-ul la maxim cât și în modul Ultra-Wide. Nu am uitat nici de fotografia 48MP, iar multe dintre capturi au fost cu HDR, respectiv Bokeh pe ON. Am testat, de asemenea și care este rezultatul pe timp de noapte, în modul night, dar și un test rapid cu macro.

*Ca de obicei, vreau să precizez că atât dimensiunile cât și 10% din calitatea imaginii pozelor au fost reduse intenționat pentru a le putea posta aici, dar veți putea clar să vă faceți o idee despre rezultatul original.

Concluzie

OPPO Reno3 Pro 5G este genul de smartphone de la care ai mari așteptări și-ți sunt bifate aproape toate; e genul de device pe care dacă-l achiziționezi mergi la sigur că va acoperi majoritatea cererilor și tehnologiilor populare de pe piața telefoanelor mobile inteligente de astăzi și pentru un midrange ai tot ce-ți dorești!

Subțire, elegant, performant și cu o cameră bine pusă la punct, OPPO Reno3 Pro 5G este cu siguranță “regele” OPPO al momentului și noi îl salutăm cu plecăciune și respect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.