Ascultă acest articol


“Lauda pe care o primeşte de fiecare dată FIFA este cât de distractiv, uşor de luat şi de jucat este.”

Gen: Sport

Lansare: 6 octombrie 2020

Studio: EA Sports

Distribuitor: EA

Platforme: Playstation 4, Xbox One, PC, Switch

Clasificare: A.G.

Sinopsis:

Câștigă în echipa din EA SPORTS FIFA 21, susținut de Frostbite. Fie că are loc pe străzi sau pe stadion, FIFA 21 are mai multe scenarii de joc ca niciodată – inclusiv UEFA CHAMPIONS LEAGUE și CONMEBOL Libertadores.

Recenzie:

Anul acesta FIFA 21 reprezintă alfa şi omega jocurilor de sport, unul din cele mai aşteptate titluri în 2020 închide cumva un ciclu în timp ce deschide altul pe noua generaţie de console care urmează să fie lansate. Cu siguranţă vom mai avea titluri pe PS4 şi pe restul de consola din generaţia curentă însă în transferul către nouă generaţie, PS5, Xbox Series X etc. FIFA 21 este primul care dă pasul. Iar pentru cei care l-au achiziţionat pe PS4 trecerea este garantată de la o consolă la alta.

Paşi mici

În timp ce cu toţi ştim că jocul rămâne cam la fel de la an la an, mici îmbunătăţiri sunt prezente în FIFA 21 transformând experienţa în nu doar una actuală, cu echipele curente şi tot ce ţine de fotbal în prezent ci şi într-una mai bună în anumite aspecte ale gameplay-ului. Sistemul de coliziune este îmbunătăţit considerabil transformând orice fel de încercare de a lua mingea într-o experienţă cât mai aproape de ceva real posibil la fel precum un AI mult mai competent. La fel şi sistemul de pase este perfecţionat la punctul în care de multe ori devine o plăcere să fugi dintr-o partea a cealaltă a stadionului doar din pase.

Lauda pe care o primeşte de fiecare dată FIFA este cât de distractiv, uşor de luat şi de jucat este şi cu 21 nu este diferit. Din punct de vedere dinamic jocul excelează fiind o structură mult mai solidă decât 20 sau 19. Modurile sunt prezente din nou, Ultimate Team este şi el punctul forte însă totul în jurul acestui mod a fost perfecţionat făcând experienta FIFA 21 una cu care EA să se mândrească.

Ce jucăm, cum jucăm

Fie că vă băgaţi la Ultimate Team sau faceţi ca mine şi jucat mai mult VOLTA decât orice altceva în FIFA 21, experienţa o să fie mai bună decât cea de anul trecut datorită micilor tweak-uri peste tot. O să încep cu VOLTA că mi-a plăcut cel mai mult şi o să laud EA pentru că nu a scos acest mod introdus anul trecut ci mai mult de atât, i-a făcut chiar un fel de mică “campanie” numită THE DEBUT de câteva ore. Se simte ca un joc aparte, foarte distractiv care merge atât single cât şi multiplayer. 5 contra 5, 3 contra 3 jocul este distractiv până la capăt şi are propriul său sistem de recompense de tip battle pass.

Ultimate Team este punctul forte şi de anul trecut, de la 20 la 21, spre fericirea unora şi nemulţumirea altora nu prea a fost modificat ci doar i s-a adăugat modul de Co-Op unde te poţi juca cu prieteni pentru a îndeplini obiective cooperative răsplătite cu anumite chestii in-game. Co-Op funcţionează şi în afară Ultimate Team-ului aşa că distracţia în multiplayer nu se opreşte la UT.

Modul Career de data asta vine cu ceva în plus. Chiar destul de mult având în vedere modul Manager care este un fel de simulator de fotbal pentru toţi fanii Football Manager numai că ai şi oportunitatea să intri sau să ieşi din meci nu doar să îl observi dus la capăt pe o tablă. Caută fotbalişti, controlează aspectele fiecărui jucător, de la antrenament la somn şi ia deciziile dificile înainte de orice meci.

Ritm şi Fotbal

Muzica rămâne un aspect foarte interesant din FIFA. Fiecare joc vine cu un soundtrack destul de variat, iar 21 nu este departe cu artişti cunoscuţi precum Anitta, Cardi B, Dua Lipa chiar şi Glass Animals. Deşi nu sună în timpul meciului că într-o cursă de Need For Speed nu este problema că îţi ţine de urât în meniuri.

Pe cealaltă partea grafic vorbind jocul arată bine însă nu excelează la nivelul unui joc precum NBA care încearcă activ să transpire toţi participanţii la meciul de baschet. Unele modele sunt mai generice în timp ce altele sunt destul de bune comparativ cu fotbaliştii reali. Din avion nu se vede sau în cazul ăsta din poziţia aia înaltă din care joci FIFA. Ce este peste grafică sunt animaţiile fotbaliştilor. Fiecare contact fiecare pasă şi fiecare dribling au o fluiditate impresionantă şi nişte animaţii foarte lucrate.

Până la următorul

Tot ce rămâne de spus este că deşi nu încearcă să schimbe jocul, EA reuşeşte încă un an să aducă ceva interesant pe console, lăsând la o parte polemică FIFA 21 pe Switch. Vine cu nişte îmbunătăţiri, dar vine şi cu idei şi chiar mă bucur că nu a renunţat la moduri precum Volta unde s-a întâmplat chiar opusul, şi-au dat silinţa şi au făcut mai mult. Bazele jocului au fost întărite, iar trecerea de la generaţia actuală la cea curentă va fi una de urmărit.

FIFA 21 îl găsiți din 6 octombrie în format retail și digital pentru PlayStation 4 și Xbox One, Switch și PC în PlayStation Store, Nintendo eShop, Origin și Xbox/Microsoft Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.