“După aproape un secol în care au avut grijă ca omenirea să fie în siguranță, supereroii din prima generație sunt nevoiți să privească spre copiii lor care trebuie să continue tradiția. Tensiunile cresc atunci când tinerii supereroi, dornici să-și demonstreze valoarea, luptă pentru a se ridica la înălțimea legendarei reputații a părinților lor, dar și la înălțimea propriilor standarde. Bazată pe romanele grafice semnate de Mark Millar și Frank Quitely, Jupiter ‘s Legacy / “Moștenirea lui Jupiter” este o dramă extraordinară cu supereroi, a cărei acțiune acoperă mai multe decenii și abordează complexitatea dinamicii create de relațiile de familie, putere și loialitate. De la producătorii executivi Mark Millar, Frank Quitely, Lorenzo Di Bonaventura, Dan McDermott, Steven S. DeKnight, James Middleton și Sang Kyu Kim, Moștenirea lui Jupiter îi are în distribuție pe Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels, Elena Kampouris, Andrew Horton, Mike Wade, Matt Lanter și Ian Quinlan.”

Aceasta este descrierea noului serial Netflix cu super-eroi bazat pe romanele grafice de Mark Millar și cine este familiar cu acesta știe că se va aștepta la lupte, sânge și o poveste excelentă. Jupiter ‘s Legacy are la bază nume sonore din lumea serialelor populare de televiziune, precum Steven S. Knight pe post de dezvoltator al acestui proiect, dar și regizor (episoadele 1 și 2) și scenarist (episoadele 1 și 8).

Îi vom întâlni pe (eroi/distribuție) Hutch (Ian Quinlan), Chloe Sampson (Elena Kampouris), Sheldon Sampson / The Utopian (Josh Duhamel), Brandon Sampson / Paragon (Andrew Horton), Lady Liberty / Grace Sampson (Leslie Bibb), Brainwave / Walter Sampson (Ben Daniels), George / Sky Fox (Matt Lanter), Richard / Blue Bolt (David Julian Hirsh), Chloe Sampson (Elena Kampouris) printre alții.

JUPITER’S LEGACY (L-R) DAVID JULIAN HIRSH as R. CONRAD, BEN DANIELS as WALTER SAMPSON, JOSH DUHAMEL as SHELDON SAMPSON, MIKE WADE as FITZ SMALL, and MATT LANTER as GEORGE HUTCHENCE in episode 7 of JUPITER’S LEGACY. Cr. STEVE WILKIE/NETFLIX © 2021

Serialul Netflix debutează cu primul sezon de 8 episoade a câte aproximativ o oră fiecare și bineînțeles, am avut și noi posibilitatea să-l vedem înainte de lansarea oficială de astăzi, 7 mai, de la ora 10, pentru a putea să vă spunem “La ce ne așteptăm de la Jupiter’s Legacy”!

În primul episod (By Dawn’s Early Light) îi vedem pe Brandon și Chloe Sampson, în copilărie, cum se joacă și vedem cum Chloe își utilizează puterea “fără voie” și cei doi vor primi un discurs “tipic” în lumea supereroilor despre Puterile care vin cu Responsabilități imense și imediat pășim în prezent, în plină acțiune unde Brandon este acum mare, poartă numele de supererou Paragon și încearcă să oprească un jaf și este întrerupt de tatăl său, Shelton, pe numele cunoscut de întreaga lume, The Utopian.

It’s About the Family

Imediat vom afla și despre un monstru pe nume Blackstar care este încarcerat și putem să spunem că acesta este și villain-ul principal deși, pe parcurs, se vor schimba multe. Aflăm și despre mariajul dintre Shelton și Grace (Liberty – numele său de supererou) și pășim ușor către Chicago-ul anului 1929 unde Shelton, unchiul Walt și tatăl lui Shelton au o afacere prosperă și fac tot ce pot pentru a izbândi și descoperim ușor-ușor că este vorba de familie – principalul subiect al serialului.

Vom reveni la prezent la o cină în familie, unde, dacă despre Brandon am văzut că este Paragon, Chloe pare să fie la polul opus, cu o viață haotică și solitară. În acest episod descoperim și că există un Cod al acestei Uniuni de supereroi și anume:

We don’t kill. We don’t lead. We inspire

Ca un fel de mantră, acest Cod a făcut ca Uniunea să nu intervină în marile războaie, de-a lungul timpului și vom mai afla, de aememea că Union of Justice a dăinuit mai bine de 90 de ani și că se dorește o refacere a sa, “moștenitorul” principal dorindu-se să fie Brandon.

Înapoi în timp un eveniment important acționează ca un catalizator pentru Sheldon care ia niște decizii radicale, iar în prezent Blackstar va evada și va avea loc o confruntare de proporții la care vor participa potențiali candidați pentru noua Union of Justice.

JUPITER’S LEGACY (L to R) BEN DANIELS as WALTER SAMPSON and JOSH DUHAMEL as SHELDON SAMPSON in episode 107 of JUPITER’S LEGACY. Cr. Marni Grossman/Netflix © 2021

În episoadele 2 (Paper and Stone) și 3 (Painting the Clouds with Sunshine), trecerea de la prezent la trecut va continua, în trecut Sheldon începe să aibă niște viziuni descoperite cu ajutorul prietenului său cel mai bun, George – un personaj înstărit care-l susține pe acesta și-l ajute să deslușească acele viziuni.

În prezent vom face cunoștință cu Hutch a cărei acțiuni se vor intersecta cu ale lui Chloe, iar în trecut, în episodul al 4-lea (All the Devils Are Here), Shelton și George ajung în fața unor coordonate care duc într-un loc misterios.

Is Something Out There That Will Change Our Lives

În episodul 5 (What’s the Use) vom observa că în trecut, tatăl lui Shelton are o influență destul de mare asupra deciziilor acestuia. George și Shelton decid să facă o echipă să călătorească la acele coordonate, iar în prezent situația cu Blackstar ia o întorsătură ciudată.

În episodul 6 (Cover Her Face) familia Sampson va duce confruntarea cu Blackstar la un nou nivel, iar în trecut echipa formată ajunge la coordonate. Un alt membru al familiei, Raikou, este solicitat să dea o mână de ajutor la acțiunile din prezent, în episodul al 7-lea (Omnes Pro Uno), iar echipa din trecut va face o descoperire extrem de importantă.

Ultimul episod al sezonului, cel cu numărul 8 (How It All Ends) va descurca niște fire, mai ales în trecut, prezentul căpătând și mai mult sens, și în numai aproximativ 30 de minute (cel mai scurt episod al primului sezon) ne lovim de atâtea twist-uri, dueluri și dezvăluiri care toate se leagă într-un sfârșit, dar care lasă și o portiță la ce are să ne aștepte dacă va urma un nou sezon și cred că e un plan bine pus la punct pentru că sezonul acesta este numerotat ca fiind Volumul 1.

JUPITER’S LEGACY (L to R) JOSH DUHAMEL as SHELDON SAMPSON in episode 101 of JUPITER’S LEGACY. Cr. ADAM ROSE/NETFLIX © 2021

Am încercat să vă fac o descriere episodică pe cât posibil fără spoilere dar credeți-mă că este foarte greu căci serialul este plin de elemente interesante și twist-uri, dar sper să vă fi făcut o idee cam cu ce se mănâncă.

Povestea îmi place foarte mult cum este așezată d.p.d.v. scenaristic și veți descoperi că ambele linii temporale îți au rostul și se vor completa una pe cealaltă, iar trecerea de la una la cealaltă o veți observa de la apariția, respectiv, dispariția benzilor negre de pe ecran. Trecutul se va dezvolta pe tot ecranul, iar prezentul cu benzile negre și de câteva ori acestea vor dispărea/apărea lent pentru a vă reaminti care-cum este.

Dacă v-au plăcut genericele de la serialele Netflix Marvel (ex. Daredevil), o să vă placă mult și cel de la Jupiter’s Legacy, inclusiv melodia de fundal, iar, după cum vă spuneam și la început, așteptați-vă la ceva violență (serialul este interzis celor cu vârse sub 16 ani), luptele fiind, chiar dacă nu multe în cantitate, excelent coordonate și prezentate.

JUPITER’S LEGACY (L to R) BEN DANIELS as WALTER SAMPSON in episode 108 of JUPITER’S LEGACY Cr. Steve Wilkie/Netflix © 2021

Este un serial cu supereroi dar tratat cu maxim de seriozitate, chiar dacă uneori alunecă mici glumițe ici-colo, costumațiile fiind printre cele mai interesante pe care le-am văzut până acum în filme sau seriale cu supereroi. Fiecare costum în parte include detalii care merită analizate și la fiecare dintre ele s-a adus o contribuție mare, atenția pentru acestea fiind maximă.

Despre actori nu sunt foarte multe de zis, personal îmi place mult cum îl joacă Josh Duhamel pe The Utopian și știindu-l mai mult în roluri comedice, aici face un rol foarte bun, dar cred că cel mai bine sunt jucați Walter și George, iar Blackstar este o namilă destul de bine realizată ca aspect, probabil datorită contribuției lui Nicotero (The Walking Dead).

Efectele speciale sunt de top, arată bine, sunt variate și descriu perfect abilitățile/puterile supereroilor și contribuie la periplul vizual care este absolult încântător prin culorile sale și claritatea imaginii (suport HDR activ).

JUPITER’S LEGACY (L to R) ANNA AKANA as RAIKOU in episode 107 of JUPITER’S LEGACY Cr. Steve Wilkie/Netflix © 2021

Deși sunt multe cadre de aproape, atât linia temporară din trecut cât și cea din prezent, se deosebesc prin paletele de culori folosite (Chicago-ul din trecut are o tentă maronie, ștearsă), iar prezentul etalează culori mai accentuate și aici voi face o mică paranteză pentru Tokyo-ul din Episodul 7 unde apare acel nou personaj de care vă ziceam, o să vedeți voi.

Am lăsat un pic la urmă printre cele mai importante elemente care mi-au plăcut în mod deosebit la Jupiter’s Legacy și anume… sunetul! Da, ați auzit bine! Sărind peste partea muzicală care nu are un OST cu piese (ex. episodul 3 poartă titlul din versurile melodiei din acesta), decât foarte rar, spre exemplu ce se aude, în treacăt, la un radio, dar este o muzică ambientală excelent implementată și adaptată perfect la ce se întâmplă pe ecran. Situațiile de suspans te țin în priză mulțumită muzicii, în mare parte, serialul având în spate o echipă de specialiști care știu cu adevărat ce fac.

Efectele audio sonore și atenția acordată acestora este de-a dreptul WOW, fiecare aterizare sau decolare a supereroilor având sunetele sale specifice (probabil vor suna familiar ca în filmele cu superman), atunci când ești într-o clădire dintr-un oraș se vor auzi pe fundal claxoane de mașină, trafic; în natură, sunetele ambientale completează scena, iar în interiorul clădirilor high end se vor auzi sunete “futuristice”. Faceți acest test cu căștile pe urechi și veți vedea singuri despre ce este vorba.

JUPITER’S LEGACY (L to R) JOSH DUHAMEL as SHELDON SAMPSON in episode 108 of JUPITER’S LEGACY. Cr. STEVE WILKIE/NETFLIX © 2021

Adunând toate acestea sunt convins că Jupiter’s Legacy va fi apreciat așa și atât cât trebuie de către telespectatori și sunt curios ce spun și cei care au parcurs romanele grafice înainte de a-l vedea.

Jupiter ‘s Legacy / “Moștenirea lui Jupiter” este disponibil de astăzi, 7 mai, începând cu ora 10 pe Netflix! Binge plăcut și vă așteptăm cu păreri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.