Top 3 filme cu Nicole Kidman

Guest Post: Laura-Liliana Popescu @ Flori din călimară

0
2816
Ascultă acest articol


O cunoaștem cu toții pe Nicole Kidman pentru rolurile de excepție și pentru modul în care reușește să se transpună în fiecare personaj. În acest articol, mi-am propus să realizez un top 3 filme cu Nicole Kidman care mi-au plăcut de-a lungul timpului și care sunt destul de bine cotate și pe Imdb.

Iată care este topul meu cu filme cu Nicole Kidman:

1. Before I go to sleep (2014)

Before I go to sleep (2014) – regizor: Rowan Joffe 

Adaptare a cărții lui SJ Watson, filmul Before I go to sleep (Înainte să adorm) îi are ca protagoniști pe Nicole Kidman (Christine), Colin Firth (Ben) și Mark Strong (Nasch), Anne-Marie Duff (Claire). Este un thriller care te face să fii curios și să te întrebi ce urmează să se întâmple în continuare. Are la bază o poveste destul de captivantă.

Despre ce este vorba în Before I go to sleep?

În urma unui accident, așa cum îi relatează soțul ei, Christine nu își mai amintește nimic despre viața din ultimii 20 de ani. Filmul începe cu o scenă în care Ben îi spune că este soțul ei de 14 ani, iar secvența aceasta se repetă fiindcă în fiecare dimineață Ben trebuie să îi povestească trecutul lor.

Neuropsihologul Nasch, de cealaltă parte, studiază despre amnezia de care Christine suferă. Astfel, o aduce pe aceasta la ședințe pentru a vedea cauza bolii sale. Acest lucru se întâmplă fără ca Ben să știe. Medicul îi spune că în urma cercetărilor, a descoperit că în urmă cu 10 ani, a fost găsită lângă un aeroport lovită la cap. Acest lucru este chiar atestat de un raport medical.

Before I go to sleep – un film despre memorie, amintiri împrăștiate, confuzie și un trecut dureros

La un examen RMN, lui Christine i se arată mai multe fotografii. Dintre acestea, cea în care apare o veche prietenă, Claire, îi atrage atenția. Ben îi spune că această prietenă a plecat după 2 ani de la accident în Canada, ferindu-se să îi dea mai multe detalii, sub pretextul că o protejează în acest fel.

Într-una din obișnuitele zile, Christine își amintește că are un fiu, Adam, despre care Ben îi spune că a murit de meningită la opt ani.

O altă amintire care revine este numele bărbatului care i-a făcut rău în seara în care a fost rănită. Este vorba de un anume Mike. Lucru ciudat, fiindcă pe ecusonul doctorului Nasch apare acest nume, ceea ce îi stârnește îndoiala Christinei. Chiar în acel moment, își amintește că el i-a făcut rău. Însă, doctorul îi spune că e vorba doar de niște false amintiri care o ajută să umple golurile din memoria sa. Cu toate acestea, Christine continuă să aibă încredere în el.  Mai află de la el că Ben, de fapt, a divorțat de ea în urmă cu 4 ani.

Trecutul lui Christine începe să iasă la iveală…

Se întâlnește și cu prietena sa, Claire, care îi povestește că Ben a iubit-o mereu dar a părăsit-o pentru a avea grijă de băiatul lor care era speriat de boala mamei sale. Îi mai dezvăluie despre trădarea Christinei față de Ben.

Christine decide să îi dezvăluie lui Ben faptul că îl vede pe doctorul Nasch de ceva timp, că a aflat despre ce s-a întâmplat în trecut. Ce va face Ben când va afla aceste lucruri ? Este foarte interesant ceea ce urmează.

Pe tot parcursul acestei căutări, Christine simte alinare în brațele doctorului Nasch, îndoindu-se de soțul său. Totodată, arată afecțiune față de Ben, fiindcă amândoi au avut suferințe comune (pierderea copilului, îndeosebi), dar și momente fericite pe care le-au trăit împreună.

Căutarea adevărului e ca un puzzle nesfârșit…

Dar până la urmă care este adevărul? Cine este Ben? Poate ea avea încredere în el sau în doctorul Nasch? A fost un accident ceea ce s-a întâmplat în trecut? Mai degrabă cineva i-a făcut rău în urmă cu 10 ani? Sunt câteva întrebări care își conturează răspunsul pe parcursul filmului. Totuși, misterul este menținut, iar acțiunea filmului reușește să te captiveze până la capăt.

2. Lion (2016)

Lion (2016) – regizor: Garth Davis

Cu 6 nominalizări la Oscar și 4 nominalizări la Globul de Aur, acest film este de-a dreptul impresionat. Pe mine m-a emoționat până la lacrimi și l-am văzut chiar de două ori.

Este povestea unui copil de 5 ani, un băiat pe nume Saroo care pornește în căutarea familiei pierdute. În copilărie, dintr-o greșeală, băiatul se îndepărtează de casă, urcând într-un tren care îl duce din satul său natal în Calcutta. De acolo, începe aventura vieții lui. Încearcă fără succes să ajungă acasă fiindcă pronunța greșit numele satului în care locuia. Astfel, ajunge să se protejeze de obstacole, să scape de pericolele ce îi ies în față și în cele din urmă, este adoptat de către o familie din Australia.

John (David Wenham) şi Sue Brierley (Nicole Kidman) îi interpretează pe părinții săi adoptivi care îi oferă o educație armonioasă, învățând să gestioneze toate emoțiile și temerile micuțului.

Ajuns la maturitate, Saroo pornește în căutarea familiei sale, folosindu-se chiar de Google Maps. Va reuși oare să îi găsească? Va fi o căutare a acului în carul cu fân? Ce fel de impasuri va trebui să depășească?

Filmul redă atât de realist drumul către casă a lui Saroo, încă din copilărie și până la vârsta adultă. Este un drum al maturității, presărat de momente încărcate de emoție care nu au cum să nu te impresioneze.

3. The Beguiled (2017)

The Beguiled (2017) – regizor: Sofia Coppola

În timpul Războiului Civil, liniștea unui internat din Virginia este tulburată odată cu apariția unui soldat rănit, John McBurney, interpretat de Colin Farrell. Acesta este îngrijit de fetele de la internat care încearcă rând pe rând să-l seducă pe soldat și să-i intre în grații.

Însă, totul se va transforma într-o competiție periculoasă între aceste fete cu o educație aleasă, izolate de toate dramele din afară. Însă, ce se ascunde dincolo de această aparentă perfecțiune? Filmul este o dramă psihologică despre ispită, păcat, gelozie, izolare și limite umane. În film, Nicole Kidman o interpretează pe directoarea internatului, reușind să creeze o atmosferă stranie și misterioasă.

Laura-Liliana Popescu @ Flori din călimară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.