La ce ne așteptăm de la The Witcher Sezonul 2 (Netflix)

"Ce am mai admirat la acest sezon sunt anumite dialoguri cu replici bine gândite și după cum se aștepta toată lumea, parcă vizual e mai grandios..."

2
1512
Ascultă acest articol


Am așteptat acest moment încă de la încheierea primului sezon din The Witcher, pe Netflix – pare o veșnicie de a atunci – dar iată că momentul mult așteptat a sosit (un pic mai devreme pentru noi) care am avut onoarea să-l vedem anticipat, sau cel puțin mare parte din sezonul 2 (6 episoade din totalul de 8), așadar, până la lansarea oficială din 17 decembrie v-am pregătit un material despre la ce ne așteptăm de la sezonul 2 The Witcher.

The Witcher: Sezonul 1 – Recapitulare

Înainte de toate, cei care nu ați văzut primul sezon și care vreți să încercați direct al doilea, respectiv cei care doriți să vă reamintiți ce s-a întâmplat atunci, pentru a fi pregătiți cum se cuvinte de cel de-al doilea sezon, avem aici un material care să vă aducă la zi. Iar dacă sunteți mai leneși de fel și preferați un rezumat video, în ordine cronologică, aveți un material video chiar de la Netflix:

The Witcher: Sezonul 2 – The Story

După cum am spus, am văzut anticipat 6 episoade din totalul de 8 cât are acest nou sezon și avem inclusiv și denumirile episoadelor mai puțin pentru episodul 8 care se pare că e un secret ținut bine de către Netflix.

A Gain of Truth – primul episod al noului sezon, are loc cu puțin timp după bătălia de la Sodden după ce Yennefer a avut o evoluție spectaculoasă ca mag în primul sezon și a adus o contribuție importantă la bătălie și… dispare. Nu, nu a murit și nici nu a dispărut, dar cei apropiați asta cred.

LOVE & BLOOD

Tissaia o caută, iar Geralt trebuie să-și continue drumul cu Cirilla și să o adăpostească în locul pe care îl crede că ar fi cel mai în siguranță: Kaer Morhem – locul unde a crescut acesta și unde-l va întâlni pe tutorele său, Vasemir. Numele locației îl poartă și episodul al doilea pentru că aici se va desfășura o parte din acțiunea acestui sezon.

Mi s-a părut familiar să-l văd pe Vesemir și m-am bucurat pentru că am putut să-i aflu povestea de viață din animația Netflix, The Witcher: Nightmare of the Wolf și s-a simțit foarte interesant să văd personajele cum se întâlnesc, mai ales dacă ne amintim cum s-a încheiat animația. La Kaer Morhem vom cunoaște o parte dintre frații lui Geralt, printre care și pe Eskel, și vom vedea și cum interacționează aceștia cu Ciri.

Între timp aflăm și de soarta lui Yennefer – care și-a pierdut puterile după bătălie și Fringilla care sunt luate captive și ajung în tabăra elfilor unde Filavandrel și Francesca încerc să supraviețuiască alături de elfii rămași. Situația se va schimba însă, destinele celor două separându-se – Yennefer și Fringilla. Se va face un pact menit să întărească un armistițiu cu Nilfgaard între Fringilla și Francesca, iar Yennefer va merge la Tissaia, în Aretuza.

Evenimentele deja se întind în episodul al 3-lea, What is Lost, în Kaer Morhem Ciri devenind ucenica lui Geralt și începând un program de antrenamente pentru a deveni Witcher – porțiune pe care cred jucătorii seriei Witcher își vor aminti cu plăcere.

Triss revine în prim plan și ea și o vom revedea întoarsă la Kaer Morhem unde o va ajuta pe Ciri pe partea de magie, aceste evenimente întâmplându-se pe parcursul episodului al 4-a, Redanian Intelligence – episod în care-l vom revedea și pe Jaskier, acum bard în Oxenfurt care are și o melodie nouă menită să urmeze succesul celei din primul sezon. “Burn, Butcher, Burn”, poate că nu este la fel de catchy precum “Toss a Coin to Your Witcher”, dar e ritmată. Oricum, vedem cum se va prezenta social media cu meme-urile după lansarea sezonului 2.

Până la episodul la 5-lea, Turn Your Back, nu vor lipsi monștri, bruxa și leshen având ceva în comun care-l vor transforma pe Geralt într-un adevărat detectiv care încearcă să descopere sursa acestor creaturi care pun probleme tuturor, iar în cel de-al 6-lea episod, Dear Friend… vom întâlni un chernobog care va lăsa o rană adâncă în inimile tuturor și vom lua parte la o reuniune a căror rezultate probabil le vom afla în episodul 7 (Voleth Meir) și 8.

The Witcher: Sezonul 2Păreri

Spre deosebire de primul sezon care a avut un timeline întortocheat, acest sezon își păstrează acțiunea pe un fir continuu, existând o narațiune principală care se continuă alături de poveștile celorlalte personaje. În general, de această dată avem povestea lui Yennefer și a lui Fringilla care ne va duce prin camp-ul elfilor și prin teritoriul Nilfgaard, firul epic al lui Yennefer nemaifiind în prim plan, precum în primul sezon, aici neavând practic nicio direcție anume. Fără vrăji și debusolată, Yennefer va avea rol mai degrabă de spion și nu se va implica în nimic care să aibă un impact la povestea principală.

De această dată, în sezonul 2, acțiunea se mută pe firul epic al lui Ciri și ne vom familiariza cu aceasta și-i vom fi alături în antrenamentele sale pentru a deveni Witcher, dar să nu uităm că pe lângă că este un pion extrem de important pentru inamici, ea are și o putere inimaginabilă despre care nu știm foarte multe. Aici intră în subiect visele care sunt și ele importante și care nu numai că ne duc la ani distanță în viitor și pot prezice situații și fapte, dar ne și arată mai multe despre caracterul personajelor dându-le mai multă “greutate” sau contur.

Putem lua ca idee subiectul general al serialului Game of Thrones în care contează foarte multe cine conduce teritorii și supremația, aici fiind abordat un subiect asemănător. Rase încearcă să supraviețuiască și în unele cazuri, să conviețuiască cu altele, iar monștrii sunt de multe ori inamicul tuturor, dar și aliați în unele cazuri. Și pentru că tot am spus de monștri, nu, nu lipsesc nici în sezonul 2 ba chiar vor da ușori fiori pe șira spinări gamerilor familiarizați cu jocurile, iar pentru cei care au citit cărțile va fi poate mai ușor să compare seria cu scrierile lui Andrzej Sapkowski, acum nemaiarătând totul ca niște “cronici” zăpăcind timeline-ul ci ca o poveste continuă în care vor regăsi multe elemente familiare.

Muzica încântă mai mult în prima parte – primele episoade, apoi urmând să se ascundă un pic în fundal lăsând acțiunea și partea vizuală să predomine, cât despre efectele speciale audio avem tot ce ne trebuie, vrăjile fiind parcă mai mult preferate de Geralt decât clasica luptă cu sabia.

Armele sunt pur și simplu superbe chiar dacă ne rezumăm doar la săbii și cuțite, dar arată în continuare superbe, iar mânuite de Geralt sunt și mai mișto; iar monștrii sunt absolut deosebiți în creație și animație, dar și efectele devastatoare pe care le aduc și felul cum sunt prezentați în serial și acțiunile lor. Geralt are doar de înfruntat creaturi fioroase și intervin chiar și ușoare elemente de detectiv care nu poate decât să aducă și mai multă plăcere și curiozitate telespectatorilor. Cum Yennefer parcă nu are niciun rol foarte important, Ciri se dezvoltă, iar Geralt se transformă ușor într-un fel de tutore pentru ea și parcă se încearcă să i se găsească și o latură mai umană (?) atunci când ajunge pus în fața unor anumite fapte, fie ele mai vesele sau mai… triste.

Pesonajele sunt jucate fără pată de toți actorii, Freya Allan (Ciri) primind cea mai multă atenție, apoi Henry Cavill (Geralt) care este în continuare pe rol și mi se pare foarte potrivit ales, iar Anya Chalotra (Yennefer) a avut ocazia să ne arate o evoluție superbă în primul sezon, deci nu-mi făceam griji că nu se va descurca mai departe, dar parcă a fost pusă în plan secund și nu i s-a acordat așa de multă atenție partiturii sale. Vesemir, pe care-l întâlnim în Blood of Elves, în nuvele, este jucat aici de Kim Bodnia pe care unii îl vor recunoaște din The Letter for the King (producție Netflix) și ne oferă un personaj bine conturat. Un alt personaj foarte interesant este Nivellen, cu care se întâlnește Geralt în primul episod, care este intepretat de Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane din Game of Thrones) – un fel de brută ajuns așa din cauza unui blestem. Bineînțeles, mai sunt personaje și actori care merită acreditare și mențiuni, dar acestea sunt în mare cele cu care vom interacționa cel mai mult și sunt jucate fără să ai ce să reproșezi.

Ce am mai admirat la acest sezon sunt anumite dialoguri cu replici bine gândite și după cum se aștepta toată lumea, parcă vizual e mai grandios, te face să crezi că e vorba de un tărâm mare cu multe locații diferite, cu ruine, cu castele, mlaștini, păduri și altele. Magia predomină sezonul și existența portalurilor parcă schimbă un pic datele problemelor, dar nu uităm nici de elixiruri și poțiuni cu care suntem familiarizați în jocuri.

Yennefer: Faith’s a simple medicine for desperate souls.

Fringilla: Faith sustains us all in the darkness.

Sezonul 2 e parcă mai bun ca primul deși primul chiar mi-a plăcut, mai puțin acel timeline amețitor și are și momentele lui de slow paced dar mulțumită unor dialoguri interesante pe alocuri parcă nu se simt că ar fi o umplutură în firul epic. Apariția unui villain interesant și puternic ne ține pe ace să aflăm ce se întâmplă în episoadele 7 și 8 și mi-aș fi dorit și o concluzie la tot ce se întâmplă pe parcursul sezonului 2 în care să i se aducă dreptate și personajului Yennefer, cumva.

Sezonul 2 pentru The Witcher va debuta din 17 decembrie (începând cu ora 10) pe Netflix!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.