Ascultă acest articol

După cum spune și cel mai nou comunicat primit, Focus Sat TV începe difuzarea celor mai recente trei sezoane (6, 7 și 8) ale serialului „Spirala crimei” (Spiral/ Engrenages), producție Canal+ Original, din 12 septembriedifuzat luni și joi de la ora 22:00, câte două episoade în fiecare seară, iar noi am primit deja acces la primele două episoade din sezonul 6 așa că putem să vă spunem cum va debuta această trilogie de sezoane ale serialului polițist cu accente psihologice, plin de acțiune și adrenalină!

„Spirala crimei” (Spiral/ Engrenages) este un serial franțuzesc care a avut primul sezon la tv în 2005 și care s-a încăpăținat să fie într-atât de bun încât nominalizarea la Globul de Cristal din 2007 (prima din multe altele care aveau să urmeze) l-a ambiționat să continue, decizia Canal+ fiind una corectă, căci nominalizări și premii au continuat să curgă printre acestea, probabil cea mai mare distincție fiind nominalizarea la BAFTA Awards 2016 pentru Cel Mai Bun Serial Internațional.

Poate părea că sunt prea încântat de sezonul 6 (cel puțin de debut) însă hype-ul meu este fondat mai ales când știm deja că acest sezon în special a primit nominalizări A.C.S. Award la L’Association des Critiques de Séries în 2018 la categorii importante precum Cea mai bună Regie (Frédéric Mermoud, Frédéric Jardin), Cel mai bun Scenariu (Anne Landois) și Cel mai bun Serial (Canal+) și nu ne oprim aici căci Thierry Godard a fost nominalizat și el pentru Cel mai bun Actor, iar Caroline Proust și Audrey Fleurot la categoria Cea mai bună Actriță.

Sezonul 6 debutează cu direcția a 2-a a poliției judiciare (DPJ) în stare de șoc, la descoperirea macabră a unei crime sângeroase. Activitatea profesională cât și viața privată a ofițerilor de poliție din Paris este zduncinată de descoperirea unui trunchi uman găsit într-un morman de gunoaie și știm că și avocații și judecătorii de la Palais de Justice vor avea iarăși “de muncă”. Este demarată o anchetă, iar anchetatorii DPJ au și altele pe cap și anume găsirea și păstrarea unui loc în echipă, după sosirea unui nou inspector principal de poliție.

Comandantul Laure Berthaud, după situația gravă cu bebelușul său născut prematur, decide totuși să se întoarcă la DPJ mai devreme de termen, dar odată ajunsă acolo descoperă că în echipă au avut loc schimbări și pare să se descurce și fără ea. Prin urmare Laure trebuie să-și regăsească locul ceea ce înseamă că trebuie să-și redovedească poziția în fața noului comandant Arnaud Beckriche. Acesta îi dă un ultimatum: are o săptămână la dispoziție să facă asta, alături de echipa sa, sau cazul va ajunge la Brigada Penală aflat sub conducerea inspectorului Herville (Nicolas Briançon), fostul șef al secției a 2-a DPJ.

Victima este identificată și surprinde, dar și sperie pe toată lumea, când se dovedește că este vorba de un om al legii – un membru al Brigăzii de Luptă contra crimei (BAC) din Clery-sous-Bois. Un motiv întemeiat pentru brigadă să continue investigația, dar Arnaud Beckriche (Valentin Merlet) are alte planuri ascunse. Pe de altă parte avocata Joséphine Karlsson (Audrey Fleurot) trece prin momente foarte grele, dar acceptă să lucreze cu Éric Edelman (Louis-Do de Lencquesaing) la un caz de paricid, iar judecătorul Roban anchetează un caz de la Vicii.

Corupția și mita afectează viețile private și profesionale ale membrilor DPJ

Corupția și mita afectează viețile private și profesionale ale membrilor DPJ după ce ancheta cazului macabru îi va duce într-o suburbie din nordul Parisului, dacă ar fi să descriem pe scurt sezonul al 6-lea. Primele două episoade sunt absolut alerte, nepunând însă probleme actorilor antrenați și total dedicați rolurilor. Să vă așteptați la o succesiune de cadre rapide și unghiuri de filmare îndrăznețe în acest sezon, iar muzica este ingredientul perfect care completează partea vizuală. Scenaristic vorbind avem un melanj de cazuri secundare care se încolăcesc în jurul firului epic principal și presupun că va exista o concluzie a finele acestui sezon.

Dacă sezonul șase debutează atât de promițător și premiile primite de el ne oferă certitudinea că merită să fie vizionat de fanii „Spirala crimei” (Spiral/ Engrenages) și nu numai, atunci nu văd de ce nu ne-am păstra hype-ul și pentru celelalte două sezoane (7 și 8) mai ales când vin cu o astfel de descriere:

Al șaptelea sezon expune în continuare aspectul procedural al poliției și, încă o dată, o infracțiune simplă se extinde din ce în ce mai mult și dezvăluie corupție și rețelele criminale complicate. Personajele încearcă să se mențină pe linia de plutire, iar Gilou și Laure sunt readuși împreună de către un dublu asasinat într-un restaurant chinezesc situat în cartierul Belleville. Una dintre victime este un apreciat fost superior al echipei. Obstacole neașteptate aduc pentru cei doi o dilemă: să renunțe la adevăr sau să trădeze instituția pe care au slujit-o cu fidelitate.

În ultimul sezon, al optulea, Laure și Gilou lucrează la investigații diferite până ce se dovedește că există o legătură între cazurile lor. Ei își unesc forțele din nou pentru a-și finaliza investigațiile expunându-se la tot felul de pericole. Încă o dată acțiunea se bazează pe Gilou și Laure care iau mai multe decizii neinspirate, în timp ce expun fața dură și nemiloasă a celui mai romantic oraș din lume.

Ultimele trei sezoane ale serialului „Spirala crimei” vor intra în biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat, alături de numeroase alte seriale europene de succes producție Canal+ Original dintre care putem să vă dăm un exemplu foarte bun, Klangor. Mai mult de atât, cei care nu sunt încă clienți Focus Sat pot testa gratuit timp de 7 zile Aplicația Focus Sat.

„Spirala crimei” (Spiral/ Engrenages), producție Canal+ Original, se va difuza din 12 septembrie, luni și joi de la ora 22:00 în exclusivitate la Focus Sat TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.