Ascultă acest articol

Canon îşi extinde portofoliul de echipamente pentru cinema şi televiziune, în urma feedback-ului primit de la utilizatori şi lansează mai multe produse, printre care CN8x15 IAS S E1/P1, cel mai nou obiectiv Cine-Servo Canon, pentru numeroase tipuri de producţii; EU-V3 – o unitate de extensie modulară pentru EOS C500 Mark II şi EOS C300 Mark III, o actualizare de firmware pentru Cinema EOS, precum şi DP-V2730, un afişaj profesional de referinţă 4K de 27 de inci, care se integrează perfect în fluxurile de lucru din televiziuni sau cinema.

O lume cu aspect cinematografic: CN8x15 IAS S E1/P1

Cu un interval focal excelent, dimensiune compactă şi greutate redusă, CN8x15 IAS S E1/P1 poate fi folosit împreună cu camerele video Super 35mm, fiind ideal pentru diverse tipuri de producţii de cinema şi televiziune. Oferind un interval focal versatil, de la 15mm grandangular la telefoto de 120mm, CN8x15 IAS S E1/P1 poate fi extins până la 180mm cu ajutorul extenderului încorporat de 1,5x, fără a decupa din senzorul full frame. Pentru compatibilitate cu producţiile viitoare, performanţa optică 8K poate fi menţinută pe întregul interval focal, ceea ce garantează obţinerea unei calităţii deosebite a imaginii pe întreg cadrul. 

Creat pentru a oferi rezultate bune constant, CN8x15 IAS S E1/P1 foloseşte ştiinţa culorilor calde Canon şi oferă aceleaşi culori ca toate obiectivele Canon pentru cinema, având o diafragmă cu 11 lamele pentru un bokeh frumos şi discret. Oferind performanţă optică de excepţie şi o calitate deosebită a imaginii pentru producţiile HDR, 4K şi 8K, obiectivul CN8x15 IAS S E1/P1 poate fi folosit pe montura pentru obiective EF, oferă suport avansat pentru înregistrare metadate Cooke /i Technology™ şi este primul obiectiv Cine-Servo care permite comunicarea ZEISS eXtended Data™ (XD) cu Montura PL. Obiectivul foloseşte acelaşi encoder pe 16 biţi utilizat de obiectivele Canon de televiziune şi Cine-Servo, care transmite metadatele cu poziţia exactă a obiectivului, a focalizării şi a diafragmei, toate aceste funcţii care comunică informaţiile între CN8x15 IAS S E1/P1 şi cameră fiind esenţiale pentru producţiile VFX, virtuale şi de cinema.

Cine-Servo CN8x15 IAS S E1/P1 este un obiectiv high-end care oferă atât montură EF, cât şi montură PL şi poate fi folosit cu o unitate de control cu motor servo sau fără aceasta. În acest fel, operatorii ENG/EFP şi de documentare vor putea folosi echipamentele fără trepied, putând conecta mai uşor accesoriile necesare în producţiile de cinema. 

EU-V3: Unitate de extensie modulară pentru producţii live, compatibilă cu EOS C500 Mark II şi EOS C300 Mark III

Camerele cu senzor de format mare sunt tot mai des folosite de televiziuni, la evenimente şi producţii sportive în direct şi oferă telespectatorilor o perspectivă unică atunci când privesc un meci al echipei preferate. Canon a ţinut cont de feedback-ul utilizatorilor şi a creat modulul de extensie EU-V3 care poate fi folosit atât cu EOS C500 Mark II, cât şi cu EOS C300 Mark III. Pornind de la design-ul modular al acestor camere, modulul extinde conectivitatea şi oferă funcţii specifice pentru producţiile în direct sau cu mai multe camere. 

EU-V3 oferă o funcţie exclusivă SDI return, permiţând monitorizarea în timp real a unui flux de transmisie în direct, de la un switcher de producţie. Destinaţia pentru SDI return poate fi selectată dintre terminalele VIDEO, EVF-V50, MON/HDMI şi SDI-OUT. De asemenea, EU-V3 oferă suport Tally via Ethernet, folosind protocolul XC. Când unitatea de extensie primeşte un semnal Tally, pot fi folosite luminile de pe corpul camerei, este afişat un mesaj Tally On-Screen, iar echipamentul poate transmite semnalul către un dispozitiv extern printr-un conector Hirose cu 4 pini. Funcţiile SDI Return şi Tally sunt esenţiale pentru a informa operatorii despre momentul în care imaginile pe care le filmează sunt transmise în direct, dar şi despre statusul producţiei. 

De asemenea, poziţia de focalizare a obiectivului poate fi afişată pe ecran când este folosit extenderul EU-V3, pentru obiectivele de televiziune şi Cine-Servo compatibile cu comunicare cu 12 pini. Funcţia Focus Position Meter (Distanţă poziţie focalizare), pe care utilizatorii o pot afişa în partea de sus sau în partea dreaptă a ecranului, le permite să înregistreze mai multe poziţii de focalizare pe o scară de distanţă şi să observe cu uşurinţă când focalizarea este obţinută în timpul operării manuale, de exemplu atunci când utilizatorul selectează ca punct de focalizare linia de sosire. 

EU-V3 poate fi folosit împreună cu CN8x15 IAS S E1/P1, atât cu EOS C500 Mark II, cât şi cu
EOS C300 Mark III. 

Firmware pentru Cinema EOS: orizonturi extinse 

Actualizarea de firmware pentru Cinema EOS oferă noi funcţii pentru piaţa de producţii şi transmisii în direct, atât pentru EOS C500 Mark II, cât şi pentru EOS C300 Mark III, astfel încât cele două camere să poată fi folosite în medii şi fluxuri de lucru pentru transmisii în direct. Actualizările principale includ: 

 • Implementarea protocolului XC: integrare în soluţii cu camere multiple, control direct prin
  RC-IP100 şi conexiuni ethernet.
 • Îmbunătăţirea funcţiilor AF: suport AF 120p / 100p şi detectarea feţei în modurile Înregistrare lentă şi rapidă.
 • Afişare audio 4 canale: afişajul pentru nivelul de sunet va arăta toate cele patru canale audio când este selectat acest mod.
 • Suport pentru accesorii şi obiective noi: permite utilizarea EOS C500 Mark II şi a EOS C300 Mark III împreună cu CN8x15 IAS S E1/P1 şi EU-V3, precum şi accesul la toate funcţiile disponibile când sunt folosite cu seria de obiective Flex Zoom.

DP-V2730: un afişaj 4K HDR de nouă generație

Fiind un monitor profesional 4K HDR avansat, DP-V2730 foloseşte un panou 4K UHD, care atinge un nivel de luminozitate maximă de 1.000 cd/m² pe toată suprafaţa, iar tehnologia Canon de reducere a intensităţii luminoase pe anumite zone ajută la obţinerea unui nivel de luminozitate minimă de 0,001 cd/m². O opţiune excelentă pentru cineaşti şi televiziuni, DP-V2730 are un ecran de 27 de inci cu luminozitate puternică şi zgomot minim, ideal în producţiile de studio şi în post-producţie. Canon oferă luminozitate de ultimă generaţie, umbre detaliate şi o gamă cromatică extinsă pe tot ecranul, iar echipamentele au fost certificate Dolby Vision şi Grade1A conform standardelor EBU TECH3320. DP-V2730 foloseşte o suită de instrumente de monitorizare premiate, precum monitor de formă de undă, histogramă, monitor pentru luminanţa cadrului, afişare RGB şi multe altele, toate posibile datorită celei mai noi platforme de procesare Canon, pentru performanţă la cel mai înalt nivel. Afişajul este excelent pentru televiziuni şi producţii cinematografice, oferind performanţă 4K HDR pentru platouri de producţie, dube pentru transmisie din teren şi editare post-producţie, VFX şi colorizare.

DP-V2730 are o intrare HDMI şi terminale 12G-SDI (4 intrări şi 5 ieşiri) şi poate reda semnal 4K60P 4:2:2 10-bit sau 4K30P 4:4:4 12-bit, ideal pentru integrarea uşoară în numeroase fluxuri de lucru. DP-V2730 poate fi conectat uşor la calculator, tabletă sau smartphone, dar şi la numeroase alte afişaje Canon (prin conexiune LAN) cu ajutorul Remote Control User Interface. Această interfaţă optimizată pentru operare tactilă permite vizualizarea imaginilor în direct, oferă informaţii detaliate despre semnal şi control direct asupra intrărilor, instrumentelor de monitorizare şi setărilor. De asemenea, utilizatorii pot accesa funcţia de comutare a intrării 4-way SDI folosind o actualizare contra-cost care oferă compatibilitate cu diverse fluxuri de lucru, precum trimiterea unui feed de ieşire către monitorul regizorului, recorder extern sau soluţii de live streaming.

Produse mai puternice în portofoliul Pro AV

Alături de produsele deja menţionate, Canon lansează astăzi cea mai nouă cameră PTZ, modelul CR-N700, precum şi modelele XA65, XA60, XA75, XA70 şi Canon LEGRIA HF G70. CR-N700 este o cameră PTZ 4K60P 4:2:2 10 bit cu conectivitate 12G-SDI, creată pentru producţii de televiziune high-end. Noile camere compacte Canon 4K, XA65, XA60, XA75, XA70 şi Canon LEGRIA HF G70 au fost create ca răspuns la cererea de echipamente pentru partajarea de conţinut live cu compatibilitate UVC.

Caracteristici principale CN8x15 IAS S E1/P1:

 • Grandangular 15-120mm, cu mărire 8x
 • Extender încorporat de 1,5x, oferind distanţe focale de până la 180mm
 • Acoperire pentru întregul senzor full frame (la folosirea cu extenderul încorporat)
 • Imagini de calitate deosebită pentru filmare HDR, 4K şi 8K
 • Design modular cu unitate de control detaşabilă
 • Montură interschimbabilă pentru obiective, de la EF la PL
 • Primul obiectiv Cine-Servo care oferă ZEISS eXtended Data (XD)

Caracteristici principale EU-V3:

 • Intrare semnal Return SDI
 • Remote B (RS-422)
 • Ethernet
 • Suport semnal Tally
 • Posibilitate utilizare baterie cu montură V (cu D-TAP)
 • Terminal cu 12 pini pentru obiectiv
 • DC OUT 12V-2A

Actualizare firmware Cine EOS:

 • Compatibilitate cu protocolul XC
 • Suport AF 120p / 100p
 • Detectarea feţei în modurile Înregistrare lentă şi rapidă
 • Afişaj pentru 4 canale audio
 • Compatibilitate cu obiectivele din seria Flex Zoom şi CN8x15 IAS S E1/P1

Caracteristici principale DP-V2730:

 • Afişaj HDR UHD 4K de 27 de inci
 • Luminozitate de 1000 cd/m2 şi niveluri de negru de 0,001 cd/m2
 • Instrumente de monitorizare premiate
 • Certificare Dolby Vision şi standardul Grade 1A EBU TECH3220
 • Afişaj Dual/Quad şi compatibilitate 8K
 • Conectivitate 12G-SDI şi HDMI

[i] Clasificare Grade 1A obţinută pentru raportul de contrast, luminaţa de vârf, nivelul de negru, uniformitatea luminanţei şi timpul de întârziere.

[ii] Pentru activarea acestei funcţii aveţi nevoie de licenţă plătită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.