Bucharest Science Festival revine la Promenada Mall, Vulcan Value Centre și Centrul Comercial Auchan Titan cu evenimente gratuite pentru publicul larg

0
383
Ascultă acest articol


Miercuri, 28 septembrie, începe a zecea ediție Bucharest Science Festival, cel mai important festival de știință din România, la Promenada Mall, Vulcan Value Centre și Centrul Comercial Auchan Titan. Timp de cinci zile, expoziții, conferințe și dezbateri, tururi ghidate, experimente și demonstrații vor aduce știința mai aproape de oameni. Bucharest Science Festival (BSF) se desfășoară sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și de Planeta Științei.

După doi ani de evenimente online, BSF sărbătorește a zecea ediție alături de public.  Evenimentul va avea loc în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, în peste zece locații diferite din București, iar participarea este gratuită.  

”De ce știința? De ce contează, de ce ar trebui să ne intereseze? Simplu: știința ne ajută să avem o viață sigură și fericită. Să descoperim lucruri noi. Să căpătăm puteri noi. Știința ne influențează viața de zi cu zi și va juca un rol semnificativ în viitorul copiilor noștri. Spunem des că vrem să le lăsăm o lume mai bună; știința ne oferă această posibilitate. Vă așteptăm la Bucharest Science Festival pentru a discuta despre potențialul pe care îl avem ca omenire și pentru a ne gândi, împreună, la viitor”,  a declarat Alexandru Toma Pătrașcu, directorul și fondatorul festivalului.

Evenimentele BSF 2022 de la Promenada Mall

Pe 28 – 29 septembrie, între orele 10:00-16:00, Promenada Mall își așteaptă vizitatorii la expoziția Tehnologie pentru forțele de ordine care cuprinde echipamentul trupelor speciale, roboți telecomandați pentru deminare, truse și tehnici de criminalistică. 

Pe 29 septembrie, între orele 10:00-13:00, echipe de elevi aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe vor prezenta experimente şi demonstraţii ce ilustrează teme din curricula şcolară, în cadrul expoziției Salonul de Știință al Școlilor.

Pe 30 septembrie, între orele 10:00-18:00, în cadrul Expoziția industriei spațiale din România, vizitatorii Promenada Mall au ocazia de a întâlni companii cu tradiție în acest domeniu, dar și start-up-uri, institute de cercetare sau grupuri de studenți și elevi implicate în proiectele Agenției Spațiale Europene sau NASA. Aceștia pot admira chiar și meteoriți la standul Facultății de Geologie a Universității din București. În plus, vor fi pregătite multe alte expoziții și science café-uri, întâlniri cu specialiștii Agenției Spațiale Europene (ESA) și vizite în laboratoare, unde pasionații de astronomie pot discuta direct cu cercetătorii. Programul detaliat este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro și prin intermediul aplicației de mobil FestivApp, disponibilă atât din Google Play, cât și din App Store. 

Protejați de știință la Vulcan Value Centre

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, între orele 10:00 – 18:00, în timpul săptămânii, respectiv 09:00 – 20:00, în weekend, vizitatorii Vulcan Value Centre pot vizita Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență. Centrul mobil are echipamente inteligente care simulează situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, un pachet pentru condiții meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur și a modalității în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament.

Instruiri în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor la Centrul Comercial Auchan Titan

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, între orele 10:00 – 18:00, în timpul săptămânii, respectiv 09:00 – 20:00, în weekend, la Centrul Comercial Auchan Titan, în cadrul evenimentului Știința primului ajutor, caravana „Fii pregătit” oferă gratuit cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare.

Programul detaliat este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro și prin intermediul aplicației de mobil FestivApp, disponibilă atât din Google Play, cât și din App Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.