Sony Bravia TV XR-65A83K + Sony Soundbar HT-A5000 = Entertainment de calitate la tine acasă!

"XR-65A83K este un televizor de sufragerie care-ți aduce tehnogii noi și rapide, BRAVIA XR fiind responsabil cu puterea de funcționare, iar dacă preferi un sistem audio mai bun decât cei al televizorului, poți opta pentru HT-A5000 care ridică și mai mult calitatea sunetului redat."

0
969
Ascultă acest articol


Atunci când vine vorba de televizoarele Sony știm că trebuie să ne așteptăm, în primul rând la o calitate a imaginii impecabilă redată de cele mai noi tehnologii ale momentului. Cognitive Processor XR, este una dintre aceste tehnologii – baza gamei Bravia XR, care “analizează conținutul și îl recreează în modul în care oamenii văd și aud în realitate.”

Deși tocmai ce au fost anunțate cele mai noi televizoare BRAVIA XR 2023, din care fac parte X95LMini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED și A80L OLED, în acest articol ne vom îndrepta atenția înspre seriile de anul trecut, din care fac parte MASTER Z9K 8K și X95K 4K Mini LED, seria MASTER A95K, seria MASTER A90K și A80K 4K OLED, și X90K 4K LED, mai exaxt asupra modelului Sony Bravia XR-65A83K!

În perioada care am avut acest model în teste, Sony a venit cu o propunere de a alătura testelor și soundbar-ul Sony HT-A5000 pentru ca experiența să fie completă, mai ales că în teste am folosit și o consolă Sony PlayStation 5 și căștile Sony INZONE H9.

Pachet

XR-65A83K mă așteptam să sosească într-o cutie mai voluminoastă și grea, ceea ce nu a fost cazul. TV-ul vine împachetat atent într-o cutie de carton tare, care nu se deschide ca orice cutie, ci se ridică partea de deasupra, în partea de jos fiind poziționată partea de jos a televizorului, pentru a fi ușor de despachetat și montat. Pe cutie avem trecute numele modelului, timbrul de consum energetic, codurile de bare și câteva dintre tehnologiile integrate, iar odată ce dăm jos “capacul” despre care vorbeam, avem un pachet cu câteva accesorii – 2x telecomandă și baterii, picioarele de suținere (două la număr), ghid de configurare rapidă și instrucțiuni de operare, capac pentru acoperire zonă conexiuni, bolți pentru sistem de prindere VESA, cablul de alimentare, iar display-ul vine împachetat într-o pungă și făcut sandwich între mai multe bucăți de “scârță”. Picioarele de susținere și marginile – rama display-ului sunt acoperite cu folii care se dau jos la prima utilizare.

HT-A5000 este, cred, cel mai mare și mai voluminos soundbar pe care l-am testat și avut de-a lungul timpului. Vine ambalat într-o cutie de carton albă, frumoasă, cu mâner pe care avem toate detaliile necesare plus imagini cu produsul și un vertificat de garanție lipit pe spate. Informațiile sunt traduse în mai multe limbi, iar pe cutie avem trecute toate tehnologiile suportate, sub formă de pictograme… și sunt destule! Pe lângă logo-ul Sony și denumirea modelului, ne atrag atenția și o imagine mare cu produsul, dar și mențiunile de 360 Spatial Sound Maping, 5.1.2ch, Dolby, DTSX, Hi-Res Audio și codurile de bare, pe una din lateralele mici ale cutiei.

În cutie, între mai multe “pernuțe de scârță”, învelit într-o punguță se află soundbar-ul, iar pe mijloc, avem un spațiu cu accesorii și manuale. Manuale, e corect spus, căci avem adevărate cărți traduse în mai multe limbi, cu instrucțiuni și ghiduri, iar ca accesorii avem cablul de alimentare (destul de scurt), unul HDMI, unul audio (MINI – MINI), suporți de prins pe perete și șuruburi, telecomanda cu două baterii și un flyer cu o perioadă de încercare pentru 360 Spatial Sound.

Aspect

Griul, negrul (titan) și aspectele metalice predomină în cazul lui XR-65A83K și display-ul este foarte subțire, având o proeminență doar pe spate, central, în partea de jos. Marginea (bezels) display-ului aproape că nu există dând impresia de un spațiu și mai mare decât este acesta. Picioarele de susținere, în formă de pană sunt reglabile în 3 trepte pe înălțime, sunt și ele subțiri, ascuțite, dar masive când vine vorba de rezistență.

Pe partea din față, avem sigla Sony, dar nu cum probabil te aștepți, pe centru, ci cu un scris șters, în partea dreaptă de jos, pe centru lăsând loc unui LED de stare, lângă care se află și un mic beculeț pentru asistentul vocal Google. LED-ul de stare are, de-o parte și de alta, două microfoane mici. În dreptul acestora, pe interior, este un switch dacă dorești ca asistentul vocal să fie activ sau inactiv.

Acea zonă proeminentă este din plastic tare cu un aspect al cubulețelor de ciocolată, în partea stângă fiind zona de conexiuni, care se acoperă cu acel capac din pachet. Tot acolo mai este “camuflată” cu un căpăcel și zona unde se bagă cartela CI+. Tot pe spate se observă, pe lateralele acelei zone proeminente și perforațiile pentru sistemul audio, iar mai jos, în partea dreaptă avem portul pentru alimentarea la curent. Pe “ciocolată” se observă și cele 4 găuri pentru conectarea VESA.

La zona de conectivitate avem portul pentru cablul TV și 2x pentru satelit, 4x HDMI, ieșire optică audio, port LAN, ieși audio digitală și 2x porturi USB.

HT-A5000 este un colos, e mare, e greu, e… turtit. Culoarea predominantă este negru, cu colțuri rotunjite, pe lateralele mici observându-se orificiile wooferelor. Toată partea din față este cu grilaj de metal observând-se în interior multitudinea de difuzoare, iar, tot în spatele grilajului, în partea dreaptă avem și o zonă de afișaj de LED-uri.

Pe partea de deasupra se observă iarăși două grilaje pătrate – iar pe centru avem un sticker care ne reamintește de tehnologii (se poate da jos). Alt sticker (care se poate da jos), avem și în partea dreaptă, unde avem câteva butoane tactile pentru Power, Sursa audio, Bluetooth și surse interne de redare de muzică (ex. Spotify). În partea dreaptă de tot, pe colț, este și o siglă mică, aurie la Hi-Res Audio.

Pe burta “monstrului” avem câteva piciorușe de cauciuc, se observă sistemul de prindere pentru L-urile din pachet, dacă doriți să-l puneți pe perete, iar pe centru avem un sticker cu cod-urile de bare.

În partea din spate, avem două zone de conectare, una, în dreapta, pentru alimentarea la curent și una, în stânga, pentru sursele audio – port USB, infraroșu și HDMI.

Tehnic

Ambalat, televizorul XR-65A83K are dimensiunile 157,4 x 95,8 x 18,0 cm și cântărește 33 de kg, display-ul (fără stativ) având 144,8 x 83,6 x 5,3 cm și cântărind 24,6 kg. Stativul permite ridicarea în 3 poziții a display-ului – standard (144,8 x 86,2 x 33,0 cm), îngust (144,8 x 86,2 x 33,0 cm) și pentru soundbar (144,8 x 90,4 x 33,0 cm).

Display-ul este de 64 inci (164 cm), este de tip OLED și suportă rezoluția 3840 x 2160 (4K) dispunând de o rată de împrospătare (refresh) de 100 Hz. Televizorul poate fi montat pe perete printr-un sistem VESA 30 x 30 cm, integrează sistem de operare Android TV cu Google TV cu suport pentru asistenți vocali. De imagine se ocupă, bineînțeles, procesorul cognitiv XR.

Memoria de stocare internă este de 16GB, are suport pentru 2 tunere (digitale) și 1 (analogic) – DVB-T/T2, VHF/UHF, DVB-C, DVB-S/S2, iar sistemul audio este 10 W + 10 W + 10 W + 10 W + 10 W cu boxă de tip Acoustic Surface Audio+ cu suport Dolby Audio, Dolby Atmos și DTS Digital Surround.

La conectivitate avem Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz), port ethernet LAN, Bluetooth 4.2, dispune de Chromecast și Apple AirPlay și Homekit, 4x HDMI-uri 2.1 cu HDCP2.3 și HDMI CEC, eARC, ieșire audio digitală, 2x USB și ieșire audio optică.

Pe partea de tehnologii proprietare Sony și integrate (HDR10), televizorul are o listă lungă, iar legate de XR pomenim Super-rezoluție XR (claritate imagine), Tehnologie Live Colour, Uniformizare XR, XR – TRILUMINOS PRO (culori), OLED XR Contrast Pro, Tehnologie Pixel Contrast Booster, XR – Remasteriare HDR (contrast), XR OLED Motion (mișcare imagine), și trebuie menționat că putem opta și pentru accesoriu BRAVIA CAM, fiind integrate opțiuni pentru aceasta.

XR-65A83K dispune de senzor de lumină și integrează asistent vocal Google, dispunând de două microfoane, cu posibilitatea de a utiliza și Amazon Alexa prin aplicație. Televizorul face calibrare acustică și suportă zoom vocal – Voice Zoom 2. Televizorul se situează la categoria F de consum de energie.

Telecomenzile din pachet sunt una – standard – și una pentru comenzi vocale (RMF-TX900U). Dacă cea standard include toate butoanele pe care le au telecomenzile clasice, cea pentru comenzi vocale este mult mai deosebită și utilă incluzând chiar și o carcasă metalică să se asorteze cu TV, dar și o formă slim plus iluminarea butoanelor cu senzor!

Bara de sunet HT-A5000 are dimensiunile de 1210 X 67 X 140 mm și o greutate de 6,1 kg; are o configurație 5.1.2 canale și integrează amplificator digital, S-Master HX pe 9 canale și subwoofer, având o putere de 450W.

La conectivitate avem intrare audio-optică, USB tip A, Wireless IEEE802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, HDMI (eARC/ARC) și are suport pentru tehnologie surround virtuală – S-Force PRO, Vertical Surround Engine, Dolby Speaker Virtual, Dolby Surround, Neural:X.

Dispune de Chromecast încorporat, Spotify Connect, buton Music Service, funcționează cu Google Assistant, AirPlay 2 și include funcții pentru ​PlayStation 5 prin maparea automată a modurilor HDR și compatibilitate cu Mod de imagine cu detectare automată a genului.

Este bine de știut că portul Wi-Fi are funcție de router care poate direcționa date audio către alte produse audio Sony (SA-SW3, SA-SW5, SA-RS3S) și include câteva servicii de streaming de muzică și posibilități de redare de conținut audio.

Telecomanda e mare, pătrățoasă și destul de standard și include butoane de volum, mute, butoane pentru sursele audio și mod-uri plus nelipsitele butoane de direcție și “Enter/Ok”, printre altele.

Testare

Înainte de toate, să o luăm bătrânește, pe rând, începând cu montarea, care se face pe perete printr-un sistem VESA sau, în cazul nostru pe stativ format din 2x picioare de susținere care se reglează pe 3 trepte de înălțime, cel mai ridicat fiind pentru a putea pune un soundbar care să nu acopere zona centrală unde este LED-ul de stare, cele două microfoane pentru comenzi vocale, respectiv acel LED dedicat acestuia.

Montarea stativului se face ușor, după ce ai ales una dintre acele trepte, la ambele picioare, montarea se bazează pe gravitație, montânduse în interiorul TV-ului, pe latura de jos. Odată ce am stabilit poziția, montăm cablul TV, cartela CI+ (în cazul nostru, abonați DIGI), cablul de net via LAN (noi am folosit conexiunea wireless 5Ghz) și cablul de alimentare.

Google TV (Android 10 TV)

Dăm drumu și urmăm câțiva pași de instalare și calibrare a televizorului. Alegem limba și localitatea, Google TV, și parcurgem câțiva pași pentru calibrarea sunetului (se face un test de dimensiunii camerei), se caută canalele, se setează controlul parental (dacă este nevoie) și ai opțiuni de accesibilitate. Este necesar un cont Google pentru a putea sincroniza datele și-ți poți alege canalele preferate de streaming.

HOME (Google TV)

După ce ai trecut de pașii de instalare ajungi la HOME-ul Google TV, unde ai acces, bineînțeles, la magazinul Google Play și sunt afișate aplicațiile de streaming preferate, alese de tine, plus ai libertatea de a instala ce dorești, cei 16GB de memorie internă fiind mai mult decât de ajuns.

Bravia Core – este o aplicație specială de streaming de conținut video pentru utilizatorii de televizoare Sony Bravia, unde, pe baza unui cont, ai acces la filme în exclusivitate.

Canalele TV sunt sortate în funcție de alegerea operatorului, dar bineînțeles, că există posibilitatea de aranjare după plac, existând chiar și câteva grupe de Favorite unde-ți poți așeza tu canalele preferate, dar te ajută și Google TV făcându-ți o listă cu cele mai frecventate posturi. Poți să le schimbi ordinea în grilă și ai acces și la ghidul de programe. Poți programa să fi anunțat despre emisiunile preferate, dar și programa înregistrarea lor, dacă adaugi un HDD extern în portul dedicat USB.

Trecerea între canale se face rapid, afișarea HUD-ului fiind poziționată în partea de jos. Se afișează volumul, atunci când îl schimbi, lista canalelor și opțiunile de configurare, care sunt împărțite pe sunet, imagine, senzor de lumină (setează contrastul în funcție de iluminarea din încăpere), consumul de energie și altele, evident, dacă dorești o personalizare mai detaliată putând să intri într-un meniu separat de unde poți face astfel de setări.

Dacă la moduri de sunet poți alege între Dialog, Cinema, Music, Standard, Sports sau Dolby Audio, la Picture Mode poți să-ți alegi rapid între modurile Vivid, Standard, Cinema, Game sau Custom. Tot de la meniul rapid poți selecta sursa audio, luminozitatea (dacă nu ai setat Light Senzor pe ON) și conectarea precum Bluetooth sau Rețeaua (Wi-Fi sau Lan). Tot acolo ai și un Sleep Timer, Timer și Alarmă și poți adăuga/scoate ceea ce consideri tu că e nevoie la comenzile rapide.

Fiind vorba de Google TV, poți instala pe device-urile mobile aplicația Google Home care extinde posibilitatea de control și a asistentului vocal Google:

Canalele TV se văd bine, mulțumită tehnologiilor care corectează imaginea, dacă are o calitate scăzută (mai ales la canalele non-HD), ratele de luminozitate și contrast fiind destul de puternice cât să ofere imagini plăcute, iar cei 100Hz fac experiența de vizionare mai smooth.

Aplicațiile de streaming HBO MAX, Netflix, Disney+, Focus Sat, Amazon Prime Video, SkyShowtime funcționează bine, sunt rapide, iar conținutul este redat și el fără prea mulți timpi de așteptare, asta și datorită vitezei Wi-Fi capabile, deși prin prețea parcă situația stă și mai bine la streaming. Streaming-ul merge bine, de asemenea și pe YouTube, iar opțiunea de continuarea urmăririi emisiunii preferate de pe aplicațiile de mobile pe TV, merge bine (la aplicațiile care au suport pentru așa ceva). Redarea conținutului de pe un NAS, HDD extern via USB, sau prin LAN sau Wireless, din rețea, merge și ea bine prin player-ul televizorului, la Chromecast existând însă ceva probleme.

Teste Chromecast am făcut de pe mai multe device-uri, inclusiv un laptop, tabletă și 3 telefoane smart, care, nu erau Sony. Nu am reușit să redau conținutul de pe ele pe TV, chiar dacă opțiunea apărea. După apăsarea ei, nu se întâmpla nimic, televizorul având activă această posibilitate. Însă, după cum spuneam, aplicațiile de streaming cu astfel de suport, dar și YouTube și chiar și Facebook, a funcționat foarte bine să redau conținutul video.

Rularea de conținut 4K, sau Dolby Vision, cu HDR activ, este impecabilă, imaginile fiind absolut superbe pe XR-65A83K, iar Blu-ray-urile 4K se văd incredibil via PS5. Unghiurile de vizibilitate sunt largi, acel senzor ambiental funcționează de minune, reglând imaginea în funcție de lumina din încăpere. Îl țin mereu pe ON, pentru că pur și simplu funcționează.

Asistenții vocali funcționează și ei foarte bine, highlight-ul fiind pus pe Google Assistant, dar personal m-am înțeles mai bine cu Alexa. Comenzi precum cea de setare a volumului, de schimbare a canalelor și căutările pe Google au devenit rapid ceva obișnuit. Poți comuta din acel mic switch, din partea de jos, pe mijloc, a televizorului, Google Assistant ON, astfel e mereu cu urechile ciulite, iar tu poți vedea când se activează când se aprinde un mic LED alb. Bineînțeles, nu vrei, comuți switch-ul și asta e.

Telecomanda – normală – ei bine, e ca orice telecomandă de TV, plină de butoane pe care le vrei la îndemână, inclusiv cele numerice și este pe infraroșu. În schimb, când vine vorba de cea cu microfon și senzor (RMF-TX900U) lucrurile vor deveni instantaneu foarte plăcute. Telecomanda e subțire și bine ransforsată, în culorile televizorului. Imediat observi senzorul, în partea de sus și ai pe ea cele mai utilizate butoane – toate iluminate cu senzor. Adică, o atingi și butoanele se aprind, o lași, se sting. Avem pe ea buton pentru asistentul vocal Google și un microfon integrat, buton de Home, Play, Pause și Ghid TV; buton de Mute, cele de volum și pentru canale (+/-), Back, Sursă, TV, Opțiuni, 4x săgeți de direcție și Enter, la mijloc și 4 butoane pentru acces direct la Bravia Core, Netflix, Disney+ și Prime Video. Nu lipsește butonul de Power și avem un buton 123 care duce la comenzi rapide și acces la un fel de NumPad. Telecomanda are o textură foarte plăcută, se simte grozav în mână și funcționează perfect. Este alimentată de două baterii AAA, iar pe spate are un mic difuzor. O opțiune interesantă este că, în caz că nu găsești telecomanda, poți ruga Google Assistant să-o caute, ea începând să clipească și să scoată un vertisment sonor.

Am putut testa și savura jocuri pe PlayStation 5 la 4K @ 120cps, cu cablul HDMI din pachet cu astfel de suport. Gaming-ul pe XR-65A83 fiind o adevărată experiență, având și o latență foarte mică, cele două aparate fiind parcă realizate special unul pentru celălalt. Am făcut câteva teste rapide cu The Callisto Protocol, The Witcher: Wild Hunt, NFS Unbound, Grand Turismo 7 care sunt o plăcere de jucat. Teste am făcut și pe RIG-ul de gaming cu RTX 4080, pe televizor, în 4K, cu HDR On pe cei 100Hz, titluri precum Dead Space (Remake), Returnal, God of War, Uncharted, Marvel’s Spider-Man și Miles Morales – arată și “se mișcă” foarte bine pe TV-ul nostru.

Nu, nu am uitat de partea de sonorizare, televizorul având un sistem puternic audio și suport surround 3D, DTS și Dolby Audio care se aude foarte bine. Încă de când îi dai drumul, pentru prima oară și urmezi acei pași de instalarea Google TV, se face un test de poziționare în spațiu (Acoustic Surface Audio+), TV-ul emițând sunete scurte și ascuțite pentru a realiza un câmp 3D al camerei respective. Spotify rulează și se aude bine și el, la fel și filmele, jocurile și conținutul din aplicațiile de streaming. Am testat TV și cu căștile Sony INZONE H9 și am avut parte de spațialitate 3D pe PS5, respectiv acest suport și la redarea conținutul de pe TV, Dolby Audio făcând diferența.

HT-A5000

Dacă tot am ajuns la capitolul audio, după cum spuneam, am pus HT-A5000 la bătaie și deși soundbar-ul este destul de mare și greu a mers așezat în fața lui XR-65A83K, care, putea fi ridicat încât bara să nu acopere partea de jos. Bara nu se așează pe propriile piciorușe, pentru că vin cele ale televizorului, dar am sprijinit-o pe acele piciorușe și stă bine și așa. Bineînțeles, bara se poate monta și pe perete, deasupra TV-ului dacă dorești.

Odată alimentat la curent, poți conecta bara cu TV, prin optic, HDMI sau Bluetooth, recomandat fiind prin HDMI-ul cu ARC pentru a putea controla totul la unison (și TV și bara). Teste am făcut întâi prin Bluetooth și se face rapid și funcționează bine, la fel și prin modulul optic, prin HDMI, însă, existând chiar și un mic HUD afișat pe TV de unde poți face câteva configurări, acces la mod-uri de sonorizare și direct la aplicații de streaming de muzică (ex. Spotify). Înainte de a începe să utilizăm bara cu TV-ul, trebuie să o lăsăm să facă, precum TV-ul, câteva teste de spațialitate a încăperii pentru o sincronizare perfectă a sunetului, iar din meniuri avem posibilitatea de a asculta niște sample-uri audio pentru a ne putea face o primă impresie de capacitățile HT-A5000.

Odată conectat cu TV-ul trebuie să nu uităm că fiind amândouă produse Sony beneficiază de BRAVIA Acoustic Center Sync care unifică experiența audio redată de TV prin soundbar.

Dacă s-a optat pentru conectarea prin HDMI prin ARC, atunci cu o telecomandă (fie cea a TV-ului, fie cea a soundbar-ului) putem controla ambele echipamente Sony. Telecomanda din pachetul soundbar-ului e, după cum spuneam mai sus, groasă și butucănoasă. Este alimentată de 2x baterii AA (incluse în pachet) și are butoane pentru Power, Servicii de muzică, surse de conectare (Bluetooth, TV, HDMI, USB) și mod-uri Voice și Night. Butoane sunt și pentru media control (înainte, înapoi, play, pauză), volum +/-, Mute, pentru comutare între TV/Audio Sistem și butoane de direcție, OK/Enter, Options și Back. Butonul Sound Field activează un mod audio special, iar cel de Home te redirectează către acel meniu vizual de pe TV.

Soundbar-ul dispune de un afișaj LED, plasat în spatele grilei din față și poziționat în partea dreaptă, chiar sub butoanele touch de pe partea de sus. Afișajul poate fi diminuat ca intesitate (Night), iar butoane avem și pentru cei care optează să conecteaze boxe adiționale, dar și pentru controlul subwoofer-ului încorporat.

Odată cu soundbar-ul conectat la TV, ai la meniul rapid al televizorului direct opțiuni ale soundbar-ului ceea ce-l face foarte ușor de controlat. Bineînțeles, nu uităm de unul dintre cele mai importante feature-uri ale soundbar-ului 360 Reality Audio, care nu este gratuit, dar se poate testa cu ajutorul unui voucher cu o perioadă gratuită de test. Rezultatele sunt într-adevăr impresionante cele două boxe care distribuie sunetul pe verticală, două tweeteruri cu formarea fasciculului, trei boxe frontale pentru surround și un subwoofer pentru bas puternic contând foarte mult, însă pentru experiența completă, 360, se recomandă să aveți instalate și acele boxe adiționale. Am înregistrat cu un microfon testul (DEMO) 360 Reality Audio:

Este de înțeles, luând în considerare dimensiunile, subwoofer integrat, mulțimea de difuzoare, tweeteruri și poziționarea lor și tehnologiile implementate, că sunetul redat este unul de calitate. Se aude tare, dar bass-ul ar fi mai bogat prin prezența unui subwoofer conectat separat (sunt două recomandări Sony mai sus). Opțiunea pentru voce scoate într-adevăr vocea mai în evidență, atunci când preferi să urmărești la TV emisiuni sau, nu știu, podcasturi, iar filmele și serialele cu suport Dolby Atmos se aud absolut incredibil. Deși speri să ai parte de acea spațialitate de care vorbeam, cred că cea mai bună experiență este totuși acel 360 cu boxe și subwoofer adițional. Muzica se aude bine și Spotify funcționează foarte bine direct din soundbar (via Music Service).

bara de sunet perfectă pentru televizoare BRAVIA

Nu numai de pe TV sau prin Music Service poți asculta fișiere audio, ci și prin portul USB, sau din rețea, sau Bluetooth. Serviciile de streaming de conținut video precum Netflix sau Disney+ aduc suport Hi-Res pentru sisteme audio 5.1, DTSX și Dolby Atmos, iar dacă ai un Blu-ray Player 4K și un PC sau consolă (PS5 în cazul nostru) obți aceleași performanțe audio, dacă fișierul audio/jocul redat oferă suport pentru acele tehnologii.

Sony Bravia XR-65A83K + Sony Soundbar HT-A5000 + PlayStation 5

Avantajul de a avea două produse Sony compatibile, mulțumită BRAVIA Acoustic Center Sync, sistemul XR-65A83K + HT-A5000 se unifică devenind un întreg complet!

Trioul PlayStation 5, XR-65A83K și HT-A5000 e o combinație perfectă pentru gaming, aducând atât calitatea vizuală în 4K @120cp și sunetul DTSX/Atmos pe o consolă puternică cu un controller DualSense special, toate trei oferind o experiență de joc excelentă.

Concluzie

XR-65A83K este un televizor de sufragerie care-ți aduce tehnogii noi și rapide, BRAVIA XR fiind responsabil cu puterea de funcționare, iar dacă preferi un sistem audio mai bun decât cei al televizorului, poți opta pentru HT-A5000 care ridică și mai mult calitatea sunetului redat. Cele două, împreună cu consola PS5, fac fericiți și cei mai pretențioși gameri oferindu-le tot ce au nevoie pentru sesiuni de gameplay în sigle player sau alături de prieteni! Bineînțeles, dacă e noapte și nu vrei să deranjezi, căștile INZONE H9 se ocupă de un sunet tare și clar completat de o spațialitate 3D care poate face diferența!

Sony Bravia XR-65A83K și Sony Soundbar HT-A5000 se comercializează în România la prețuri recomandate de producător de 13.500, respectiv 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.