The Flash – Recenzie

Ezra Miller este un Flash simpatic și credibil atunci când este îndrumat de un scenariu bun și de un regizor talentat și competent.

1
1313
Ascultă acest articol


Flash își folosește super-viteza pentru a schimba trecutul, dar…”

Regizor: Andy Muschietti

Scenariu: Christina Hodson, Joby Harold

Gen: Aventură, Acțiune, Fantastic

Lansare: 16.06.2023

Durata: 2h 24min

Studio: DC Comics, DC Entertainment, Warner Bros.

Clasificare: A.P.13

Distribuitor: Vertical Entertainment

Actori:

Sasha Calle … Supergirl
Ben Affleck … Batman / Bruce Wayne
Ezra Miller … Barry Allen / The Flash
Michael Keaton … Batman / Bruce Wayne
Michael Shannon … General Zod
Ron Livingston … Henry Allen
Jeremy Irons … Alfred

Sinopsis:

Barry Allen/Flash își folosește super-viteza pentru a schimba trecutul, dar încercarea lui de a-și salva familia creează o lume fără supereroi, forțându-l să pornească într-o misiune pentru a salva viitorul.

Recenzie:

Cu atât de multe filme supereroice lansate anual, nu-mi vine să cred că abia acum vedem de fapt un film dedicat lui The Flash. Fanii au așteptat cu emoții acest film, pe de-o parte pentru că abia îl așteptau pe de altă parte pentru că DC a fost haotic în ultima vreme și nu ști deloc la ce să te mai aștepți.

Andy Muschietti livrează, din punctul meu de vedere, un film cu Flash paradoxal de bun. Aduce suficient fan service cât să te încânte ca fan DC. Vei recunoaște momente cheie din Flashpoint și vei prinde referințe la alte filme DC din trecut. Felul în care abordează multiversul explică diferiții actori pentru Batman sau Superman și deschide în sfârșit puntea către un univers cinematografic DC de data asta cu sens.

În același timp, cred că s-ar putea să te bucuri și mai tare de film dacă nu ești cunoscător avizat al universurilor aduse din benzile desenate. Eventual să nu fi văzut nici trailer-urile. Dacă ști doar în mare cine sunt supereroii prezenți în film, este suficient ca să înțelegi povestea fără să te gândești la legăturile cu filmele lui Zack Snyder, Tim Burton și alții.

Cadrele sunt plăcut luminate și unghiurile de filmare sunt creative. Imaginea filmului însă are de suferit din cauza multor efecte CGI care nu arată tocmai realist și te pot scoate din atmosferă. E drept că nu este ușor să atingi standarde de Avatar, însă se simte, inclusiv la nivel de industrie, un amestec de răzgândiri în scenariu și tăieri de buget, toate într-un timp tot mai limitat.

Așa că deși sunt convins că The Flash are mari șanse să rămână ca o amintire dragă pentru fani din punct de vedere al poveștii, regiei și atmosferii, o bună parte din scene vor îmbătrâni ridicol de repede. Costumele arată impecabil, la fel și imaginea de ansamblu, însă vei distinge mult prea clar personajele care sunt create digital de la zero cu un efect de „uncanny valley”.

Tonul echilibrat este punctul forte al filmului. În cele peste două ore se glumește când este cazul iar scenele dramatice sunt eficiente. Este drept că interacțiunea lui Barry cu părinții săi nu m-a mișcat cum a făcut-o serialul de pe CW în primele sale două sezoane.

Ezra Miller este un Flash simpatic și credibil atunci când este îndrumat de un scenariu bun și de un regizor talentat și competent. Dacă faci abstracție de controversele din realitate, actorul chiar a reușit să ne ofere doi Barry Allen deosebiți. Unul matur și unul mai efervescent decât de obicei.

Interpretarea lui Keaton a fost glorificată timp de peste 30 de ani de mulți fani Batman, pe bună dreptate, fiindcă a reușit să distingă eficient ambele laturi ale personajului, cea de justițiar și cea de milionar. Mă temeam că, deși mi s-a părut tare cool să-l văd din nou pe Keaton, să nu fure prea mult din atenția pentru Flash, așa cum era promovat în trailer. Din fericire, deși are un rol destul de major în acțiune, nu eclipsează interacțiunile dintre cei doi Barry.

Batman, în varianta Ben Affleck, apare destul de puțin dar nu fără impact. Cele câteva scene de acțiune dedicate sunt printre cele mai bune ale sale și cred că ajută faptul că de data asta l-am văzut acționând în plină zi.

Sasha Calle ca Supergirl a fost o alegere interesantă, sunt curios dacă avem șanse s-o mai vedem. Și acest personaj este dezvoltat doar cât să aibă un context în poveste. Implicarea sa seamănă destul de bine cu ce se întâmplă în filmul animat Flashpoint. M-am bucurat tare mult să-l revăd pe Michael Shannon reintrând în rolul generalului Zod de parcă a apărut săptămâna trecută în Man of Steel, nu acum zece ani.

Există într-adevăr o scenă după genericul de final, dacă te întrebai. Depinde dacă ai răbdare să aștepți după ea, căci este amuzantă grozav. Nu este vorba despre un teaser către restul filmelor DCU cârmite de James Gunn.

The Flash este unul din filmele mele favorite de anul acesta, chiar dacă obiectiv vorbind, atât Guardians of the Galaxy Vol. 3 cât și Spider-Man: Across the Spider-Verse sunt mai reușite pe toate planurile.

The Flash rulează din 16 iunie în cinematografe fiind distribuit în România de Vertical Entertainment.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.