Ascultă acest articol


World Photography Organisation a anunțat lista completă a câștigătorilor competiției Sony World Photography Awards 2024 în cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc la Londra.  Ajunsă la cea de-a 17-a ediție, ceremonia de decernare a premiilor reprezintă un moment anual important care recunoaște cea mai bună fotografie contemporană din lume și celebrează imaginile și poveștile care au rezonat cu publicul larg în ultimul an. Imaginile câștigătoare, finaliste și cele selectate pe lista scurtă pot fi admirate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2024 la Somerset House, Londra, începând cu data de 19 aprilie.

Prestigiosul titlu Photographer of the Year a fost acordat fotografei Juliette Pavy pentru seria sa Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women. Pavy a câștigat un premiu de 25.000 de dolari, o serie de echipamente de imagistică digitală Sony și, de asemenea, posibilitatea de a expune o nouă serie de lucrări în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2025.

Pavy a fost selectată dintre cei 10 câștigători ai categoriilor incluse în competiția Professional, care au fost anunțați, alături de finaliștii de pe locuile 2 și 3 din fiecare categorie. De la povești care documentează schimbările climatice și relația noastră cu lumea înconjurătoare, până la portrete intime ale persoanelor și comunităților, câștigătorii și finaliștii competiției Professional din acest an ilustrează o gamă extraordinară de practici fotografice din întreaga lume.

Ceremonia a onorat, de asemenea, premiul Outstanding Contribution to Photography atribuit fotografului de renume internațional Sebastião Salgado, ale cărui lucrări distinctive realizate în alb-negru au captivat imaginația în ultimele cinci decenii din cariera sa. Salgado a fost recunoscut pentru contribuția sa perpetuă la limbajul vizual al fotografiei.

În cadrul ceremoniei au fost premiați, de asemenea, și câștigătorii competițiilor Open, Student și Youth, precum și câștigătorul Premiului pentru Sustenabilitate. Susținând fotografi aflați în diferite etape ale carierei lor, competiția Open celebrează puterea unei singure imagini, în timp ce competițiile Student și Youth evidențiază efortul și munca viitoarelor generații. Înființat anul trecut, Premiul pentru Sustenabilitate reprezintă o platformă pentru fotografii care evidențiază o schimbare pozitivă pentru planeta noastră.

Expoziția Sony World Photography Awards 2024 va putea fi vizitată la Somerset House, Londra, în perioada 19 aprilie – 6 mai 2024. Printre cele mai interesante evenimente fotografice din calendarul cultural de primăvară al Londrei, această expoziție majoră prezintă peste 200 de fotografii print și sute de imagini suplimentare în afișaj digital ale artiștilor fotografi câștigători și ale celor nominalizați, și include o retrospectivă a lucrătilor realizate de Sebastião Salgado, laureat al Premiului Outstanding Contribution to Photography.

FOTOGRAFUL ANULUI

Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women de Juliette Pavy (Franța) este un proiect documentar care explorează impactul sever și de lungă durată al campaniei de control involuntar al nașterilor condusă de autoritățile daneze în Groenlanda în anii 1960 și 1970.  Această serie examinează spiralkampagnen, în cadrul căreia câteva mii de femei inuite, unele cu vârsta de doar 12 ani, au fost implantate cu dispozitive intrauterine fără consimțământul lor. Proiectul urmărește originile programului până în prezent, inclusiv ancheta în curs de desfășurare a guvernului danez.

Plasând perspectivele victimelor în prim-plan, structura narativă a proiectului lui Pavy este modelată de aceste reflecții dificile și importante asupra traumei colective trăite de o comunitate. Seria folosește o varietate de formate fotografice – de la fotografii de localizare a orașului Nuuk și a spațiilor sale clinice, la radiografii și fotografii de arhivă ale tinerelor femei implicate, alături de portrete recente ale victimelor și ale medicilor care au lucrat în Groenlanda în timpul și după acest program, până la parlamentarul danez care investighează spiralkampagnen în prezent.

Comentând proiectul câștigător al lui Pavy, Monica Allende, președintele juriului competiției Professional 2023, a declarat: „Juriul Sony World Photography Awards a apreciat portretizarea empatică făcută de Juliette Pavy, care a surprins subiecții săi într-o manieră demnă și, în egală măsură, profund intimă, evidențiind astfel talentul său excepțional. Dedicarea lui Pavy de a expune realitățile crude cu care se confruntă comunitățile marginalizate, alături de abordarea sa narativă convingătoare, nu numai că i-a adus prestigioasa recunoaștere din partea Sony World Photography Awards, dar subliniază și încrederea juriului în potențialul ei și importanța susținerii traiectoriei sale profesionale.”

CÂȘTIGĂTORII CATEGORIEI PROFESSIONAL

Fotografii câștigători ai categoriei Professional au fost selectați de un grup de jurați experți, pe baza unei serii de 5 până la 10 imagini, demonstrând măiestrie tehnică și o abordare puternică a tehnicii narațiunii.

Toți câștigătorii categoriilor vor primi un kit de imagistică digitală de la Sony. Câștigătorii din acest an sunt:

ARHITECTURĂ & DESIGN

CÂȘTIGĂTOR: Siobhán Doran (Irlanda) pentru seria sa Sala Mayor

Finaliști: locul 2 – Karol Pałka (Polonia); locul 3 – Yaser Mohamad Khani (Republica Islamică Iran)

CREATIVE

CÂȘTIGĂTOR: Sujata Setia (Marea Britanie) pentru seria sa A Thousand Cuts

Finaliști: locul 2 – Mackenzie Calle (Statele Unite ale Americii); locul 3 – Tine Poppe (Norvegia)

PROIECTE DOCUMENTARE

CÂȘTIGĂTOR: Juliette Pavy (Franța) pentru seria sa Spiralkampagnen: Forced Contraception and Unintended Sterilisation of Greenlandic Women

Finaliști: locul 2 – Brent Stirton (Africa de Sud); locul 3 – Davide Monteleone (Italia)

MEDIU

CÂȘTIGĂTOR: Mahé Elipe (Franța) pentru seria sa Echoes of the Hive

Finaliști: locul 2 – Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni (Italia); locul 3 – Maurizio Di Pietro (Italia)

PEISAJ

CÂȘTIGĂTOR: Eddo Hartmann (Olanda) pentru seria sa The Sacrifice Zone

Finaliști: locul 2 – Jim Fenwick (Marea Britanie); locul 3 – Fan Li (China Continentală)

PORTFOLIU

CÂȘTIGĂTOR: Jorge Mónaco (Argentina) pentru seria sa Portraits and Landscapes

Finaliști: locul 2 – Aly Hazzaa (Egipt); locul 3 – Angelika Kollin (Estonia)

PORTRET

CÂȘTIGĂTOR: Valery Poshtarov (Bulgaria) for his series Father and Son

Finaliști: locul 2 – Adali Schell (Statele Unite ale Americii); locul 3 – Drew Gardner (Marea Britanie)

SPORT

CÂȘTIGĂTOR: Thomas Meurot (Franța) pentru seria sa Kald Sòl (Cold Sun)

Finaliști: locul 2 – Angelika Jakob (Germania); locul 3 – Tommaso Pardini (Italia)

NATURĂ STATICĂ

CÂȘTIGĂTOR: Federico Scarchilli (Italia) pentru seria sa Flora

Finaliști: locul 2 – Peter Franck (Germania); locul 3 – Beth Galton (Statele Unite ale Americii)

NATURĂ ȘI VIAȚĂ SĂLBATICĂ

CÂȘTIGĂTOR: Eva Berler (Grecia) pentru seria sa Suspended Worlds

Finaliști: locul 2 – Haider Khan (India); locul 3 – Jasper Doest (Olanda)

Pentru a afla mai multe despre câștigătorii de anul acesta și despre proiectele finaliste, vizitați pagina online cu galeria câștigătorilor.

PREMIUL PENTRU SUSTENABILITATE

Kathleen Orlinsky (Statele Unite) a fost desemnată câștigătoarea Premiului pentru Sustenabilitate din acest an pentru seria sa America’s First Wilderness, primind un premiu în valaore de 5.000 de dolari.

Seria lui Orlinsky documentează peisajul, animalele sălbatice și oamenii din Gila Wilderness din sud-estul statului New Mexico, explorând eforturile de conservare care au contribuit la menținerea mediului natural neatins și la protejarea biodiversității din zonă. Proiectul lui Orlinsky analizează modul în care oamenii care locuiesc în sălbăticie coexistă în mod pașnic cu natura din jurul lor și promovează conservarea acestui spațiu.

Despre obținerea acestei distincții, Orlinsky a declarat: „Sunt încântată și onorată că am fost premiată și, mai ales, încântată de faptul că pot sensibiliza publicul cu privire la problemele urgente de mediu și de conservare, chiar acum, în plină criză climatică.”

 Premiul pentru Sustenabilitate face parte din Creators for the Planet, un program global de implicare pe tot parcursul anului, stabilit de Creo și dezvoltat în colaborare cu Fundația Națiunilor Unite și Sony Pictures, care recunoaște poveștile, persoanele și organizațiile ale căror acțiuni pun în evidență unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite în domeniul mediului.

FOTOGRAFUL ANULUI ÎN GATEGORIA OPEN

Categoria Open celebrează puterea și dinamismul unei singure imagini. Fotografiile câștigătoare sunt alese pentru capacitatea lor de a comunica o narațiune vizuală remarcabilă, combinată cu excelența tehnică. Ales dintre cei 10 câștigători ai categoriei Open, Liam Man (Marea Britanie) este Fotograful Anului 2024 la categoria Open și câștigătorul unui premiu cash de 5.000 de dolari, al unui kit de imagistică digitală Sony și va beneficia de expunere internațională.

Liam Man a câștigat acest premiu pentru fotografia intitulată Moonrise Sprites over Storr, care înfățișează bine-cunoscuta formațiune stâncoasă Old Man of Storr de pe Insula Skye, Scoția, evidențiată de luminile dronelor și de luna portocalie care răsare. Realizată târziu în noapte, în timpul unui viscol puternic, această imagine pune în evidență peisajul montan vast și cerul impresionant de iarnă.

Despre reușita sa, Man spune: „În fiecare an admiram fotografiile câștigătoare și îmi imaginam că lucrările mele vor fi expuse printre ele. Faptul că am fost ales Fotograful Anului 2024 la categoria Open în cadrul Sony World Photography Awards este un vis devenit realitate și mă face să mă simt profund recunoscător, bucuros și absolut fără cuvinte!

FOTOGRAFUL ANULUI ÎN CATEGORIA STUDENT

Pentru competiția Student din acest an, participanții au fost invitați să trimită o serie de cinci până la 10 imagini care să răspundă temei „Acasă”, subliniind perspectivele lor personale asupra locului, comunității, identității și apartenenței.

Kayin Luys (Belgia) din cadrul LUCA School of Arts Sint Lukas Brussels a primit titlul de Fotograful Anului la categoria Student și a câștigat un echipament de imagistică digitală Sony în valoare de 30.000 de euro pentru universitatea sa. Seria de lucrări Don’t Trust Pretty Girls a lui Luys este un portret intim al socrilor săi, subliniind modul în care a ajuns să cunoască familia partenerei sale și a devenit parte din tradițiile și ritualurile lor zilnice.

Despre victoria sa, Luys a declarat: „Fotografia a fost o modalitate importantă pentru mine de a explora mai departe mediul înconjurător. În lucrările mele mă raportez la și mă inspir din poveștile care îmi sunt încredințat. Sunt emoționat și onorat de faptul că aceste povești mari și mici ajung la un public mai larg și primesc o recunoaștere suplimentară, datorită Sony World Photography Awards.”

 FOTOGRAFUL ANULUI ÎN CATEGORIA YOUTH

Anul acesta, cei înscriși la categoria Youth au fost invitați să răspundă temei „Prin ochii tăi” (Through your eyes) și să împărtășească modul lor unic de a înțelege lumea din jurul lor. Selectat dintr-o listă de 10 fotografi cu vârste de până la 19 ani, Daniel Murray (Marea Britanie, 15 ani) este Fotografului Anului 2024 la categoria Youth, primind un kit de imagistică digitală Sony și expunere la nivel mondial.

Fotografia câștigătoare a lui Murray ce înfățișează un surfer solitar pe o plajă pustie din Cornwall surprinde atmosfera liniștită a sfârșitului sezonului estival, peisajele și plaja extinsă de pe litoralul englezesc. Prin tonurile sale blânde, imaginea captează lumina caldă a sfârșitului de vară.

Despre premiul său, Murray spune: „Sunt foarte fericit și mândru de mine, deoarece este o mare realizare pentru un tânăr fotograf. Acest lucru mă motivează să continui și să mă perfecționez ca fotograf. Mulțumesc competiției Sony World Photography Awards pentru această oportunitate!”

PREMIUL PENTRU O CONTRIBUȚIE EXCEPȚIONALĂ ÎN DOMENIUL FOTOGRAFIEI

Premiul pentru Contribuție Excepțională în Domeniul Fotografiei din acest an a fost acordat apreciatului fotograf Sebastião Salgado. Fiind unul dintre cei mai buni fotografi din prezent, Sebastião Salgado a fost apreciat la nivel internațional pentru remarcabilele sale compoziții alb-negru realizate de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani.

Peste 40 de imagini ale fotografului vor putea fi admirate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2024 de la Somerset House. Selecția, realizată de fotograf, evidențiază temele cheie și reperele din ultimele cinci decenii ale carierei sale, prezentând lucrări din primele sale proiecte emblematice, precum Gold (1986) și Workers (1993), dar și lucrări mai recente, precum Genesis (2011) și Amazônia (2019).

EDGAR MARTINS | PREZENTARE INDIVIDUALĂ

Pe lângă lucrările câștigătorilor din acest an și ale câștigătorilor categoriilor, expoziția Sony World Photography Awards cuprinde o prezentare individuală a lui Edgar Martins (Portugalia), câștigătorul titlului Fotograful Anului 2023.

Celebrul fotograf prezintă o selecție de imagini din seria sa Anton’s hand is made of Guilt. No muscle or bone. He has a Gung-ho Finger and a Grief-stricken Thumb. Pornind de la proiectul său câștigător din 2023, Our War, prezentarea expune un proiect pe termen lung al lui Martins, care comemorează pierderea prietenului său apropiat, fotojurnalistul Anton Hammerl, care a fost ucis în timpul Războiului civil din Libia în 2011.

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A CATEGORIEI PROFESSIONAL

ARHITECTURĂ & DESIGN

Câștigătorul categoriei

Siobhán Doran, Irlanda

Locul 2: Karol Pałka, Polonia

Locul 3: Yaser Mohamad Khani, Republica Islamică Iran

 

Lista scurtă

Francesco Amorosino, Italia

Maciej Czarnecki, Polonia

Joseph Horton, Marea Britanie

Marc Koegel, Canada

Julia Mustonen-Dahlkvist, Finlanda

Nick Ng, Malaezia

Albrecht Voss, Germania

 

CREATIVE

Câștigătorul categoriei

Sujata Setia, Marea Britanie

Locul 2: Mackenzie Calle, Statele Unite ale Americii

Locul 3: Tine Poppe, Norvegia

 

Lista scurtă

Daniela Balestrin, Brazilia

Diana Cheren Nygren, Statele Unite ale Americii

Peter Franck, Germania

Noru Innes, Finlanda

Lei Jiang, China Continentală

Romain Laurendeau, Franța

Qiu Yan, China Continentală

PROIECTE DOCUMENTARE

Fotograful Anului

Juliette Pavy, Franța

Locul 2: Brent Stirton, Africa de Sud

Locul 3: Davide Monteleone, Italia

 

 

Lista scurtă

Raphael Alves, Brazilia

Ernesto Benavides, Peru

Natalia Garbu, Moldova

Eddo Hartmann, Olanda

Jens Juul, Dandemarca

Frankie Mills, Marea Britanie

Renaud Philippe, Canada

MEDIU

Câștigătorul categoriei

Mahé Elipe, Franța

Locul 2: Jean-Marc Caimi & Valentina Piccinni, Italia

Locul 3: Maurizio Di Pietro, Italia

 

Lista scurtă

Javier Arcenillas, Spania

Aletheia Casey, Australia

Sachin Ghai, India

Jonas Kakó, Germania

Maximilian Mann, Germania

Kathleen Orlinsky, Statele Unite ale Americii

 

 

PEISAJ

Câștigătorul categoriei

Eddo Hartmann, Olanda

Locul 2: Jim Fenwick, Marea Britanie

Locul 3: Fan Li, China Continentală

 

Lista scurtă

Liang Chen, China Continentală

Hendrik J. Hunter, Olanda

Kevin Kraugartner, Germania

Alessio Paduano, Italia

Ekrem Sahin, Turcia

Yevhen Samuchenko, Ucraina

Haozheng Wu, Macao

PORTFOLIU

Câștigătorul categoriei

Jorge Mónaco, Argentina

Locul 2: Aly Hazzaa, Egipt

Locul 3: Angelika Kollin, Estonia

 

 

Lista scurtă

Paweł Bojarski, Polonia

Lydia Grizzle, Statele Unite ale Americii

Horst Kistner, Germania

Anna Neubauer, Austria

Mojtaba Radmanesh, Republica Islamică Iran

 

PORTRET

Câștigătorul categoriei

Valery Poshtarov, Bulgaria

Locul 2: Adali Schell, Statele Unite ale Americii

Locul 3: Drew Gardner, Marea Britanie

 

Lista scurtă

Liang Chen, China Continentală

Owen Harvey, Marea Britanie

Jiatong Lu, China Continentală

Michael O. Snyder, Statele Unite ale Americii

 

SPORT

Câștigătorul categoriei

Thomas Meurot, Franța

Locul 2: Angelika Jakob, Germania

Locul 3: Tommaso Pardini, Italia

 

Lista scurtă

Lorenzo Foddai, Italia

Oles Kromplias, Ucraina

James Rokop, Statele Unite ale Americii

Piotr Sadurski, Polonia

Kai Schwörer, Germania

Luis Tato, Spania

Lucas Urenda, Chile

NATURĂ STATICĂ

Câștigătorul categoriei

Federico Scarchilli, Italia

Locul 2: Peter Franck, Germania

Locul 3: Beth Galton, Statele Unite ale Americii

 

Lista scurtă

William Abranowicz, Statele Unite ale Americii

Raúl Belinchón Hueso, Spania

Kristina Kulakova, Austria

Helen McLain, Statele Unite ale Americii

Michael Young, Statele Unite ale Americii

VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂ

Câștigătorul categoriei

Eva Berler, Grecia

Locul 2: Haider Khan, India

Locul 3: Jasper Doest, Olanda

 

Lista scurtă

Steven Begleiter, Statele Unite ale Americii

Kathryn Cooper, Marea Britanie

Massimo Giorgetta, Italia

Kathleen Orlinsky, Statele Unite ale Americii

Jen Osborne, Canada

Jacques Smit, Africa de Sud

Lukas Zeman, Republica Cehă

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A CATEGORIEI OPEN

ARHITECTURĂ

Câștigătorul categoriei

Ana Skobe, Slovenia

Lista scurtă

Mark Benham, Marea Britanie

Lim Chien Ting, Malaezia

Marcelo Cugliari, Argentina

Sophia Li, Sstatele Unite ale Americii

Markus Naarttijärvi, Suedia

Anna Rossetti, Italia

Yang Shu, China Continentală

Chau Lun Shum, Hong Kong

Eng Tong Tan, Malaezia

Hadriel Torres, Italia

Siu Hang Andrew Tsang, Marea Britanie

Sheng Wang, China Continentală

Huanzhen Yang, China Continentală

Xiangsheng Zhang, China Continentală

CREATIVE

Câștigătorul categoriei

Rob Blanken, Olanda

Lista scurtă

Laurence Cabantous, Franța

Elizabeth Casasola, Mexic

Murray Chant, Noua Zeelandă

Jana Fašungová, Slovacia

Alastair McLellan, Marea Britanie

Margit Lisa Roeder, Germania

Hiromichi Shimizu, Japonia

Natalie Strohmaier, Germania

Yang Tongyu, China Continentală

Rob Trendy, Marea Britanie

Maciej Wróblewski, Polonia

Bin Yang, Statele Unite ale Americii

Ann Zhulan, Ucraina

PEISAJ

Fotograful Anului la categoria Open

Liam Man, Marea Britanie

Lista scurtă

Marco Capitanio, Italia

Barry Crosthwaite, Statele Unite ale Americii

Garrett Davis, Statele Unite ale Americii

Filip Hrebenda, Slovacia

Guangming Hu, China Continentală

Charles Janson, Statele Unite ale Americii
Li Jun, China Continentală

Lisa K. Kuhn, Statele Unite ale Americii

Juan Lopez Ruiz, Spania

Ivan Padovani, Malta

Vladimir Tadic, Bosnia și Herțegovina

Zhihe Yang, China Continentală

Marcin Zajac, Polonia

LIFESTYLE

Câștigătorul categoriei

Alvin Kamau, Kenya

Lista scurtă

Sergio Attanasio, Italia

Anirudha (Robi) Chakraborty, Statele Unite ale Americii

Tony Cowburn, Marea Britanie

Argus Paul Estabrook, Statele Unite ale Americii

Leo Huang, Taiwan

Philip Joyce, Marea Britanie

Mahesh Pamidimarthi, India

Paul Robertson, Irlanda

Amy Sacka, Statele Unite ale Americii

Rosella Tapella, Italia

Catherine Wang, Statele Unite ale Americii

 

FOTOGRAFIE ÎN MIȘCARE

Câștigătorul categoriei

Samuel Andersen, Norvegia

Lista scurtă

Matteo Baronio, Italia

Serkan Dogus, Turcia

Jelly Febrian, Indonezia

ChenYu Hsieh, Taiwan

Thusitha Jayasundara, Sri Lanka

Herman Morrison, Indonezia

Andrew Moss, Marea Britanie

Ron Ratner, Statele Unite ale Americii

John Studwell, Statele Unite ale Americii

Frederic Volpato, Franța

Sarah Wouters, Olanda

F. Dilek Yurdakul, Turcia

Ryszard Zembrzuski, Polonia

LUMEA NATURALĂ & VIAȚA SĂLBATICĂ

Câștigătorul categoriei

Ian Ford, Marea Britanie

Lista scurtă

Christopher Baker, Statele Unite ale Americii

Jesus Frias, Spania

Stuart James, Statele Unite ale Americii

Pedro Jarque Krebs, Peru

Jayaprakash Joghee Bojan, India

Jonathan McSwain, Statele Unite ale Americii
Thien Nguyen Ngoc, Vietnam

Francis Principe-Gillespie, Marea Britanie

Christopher Ratcliff Iverson, Statele Unite ale Americii

Elodie Ruelleux-Dagorne, Franța

Rina Saito, Japonia

Chris Schmid, Elveția

Pui Sun Tang, Malaezia

Chee Kin Wong, Malaezia

OBIECT

Câștigătorul categoriei

Toni Rinaldo, Indonezia

Lista scurtă

Petia Angelova, Bulgaria

Robyn Barron, Australia

Martina Ceravolo, Italia

Aleksandra Garbarczyk, Polonia

Ian Knaggs, Marea Britanie

Tom Laszlo, Ungaria

Doris Mangalu, Republica Unită a Tanzaniei

Marcos Medina Garcia, Spania

Daria Pietrasiewicz, Polonia

Oliver Sequenz, Germania

Natalie Strohmaier, Germania

PORTRET

Câștigătorul categoriei

Michelle Sank, Marea Britanie

Lista scurtă

Frederic Aranda, Marea Britanie

Jonah Atkins, Canada

Jon Enoch, Marea Britanie

Mark Harrison, Marea Britanie

Lloyd Jonathan Wright, Marea Britanie

Andreas Kanellopoulos, Grecia

Vladimir Karamazov, Bulgaria

Tetiana Nikitina, Ucraina

Maira Ray, Brazilia

Tyler Schiffman, Statele Unite ale Americii

Amadeusz Świerk, Polonia

FOTOGRAFIE STRADALĂ

Câștigătorul categoriei

Callie Eh, Malaezia

Lista scurtă

Sonia De Wit, Belgia

Deepbrata Dutta, India

Seyed Ali Hosseini Far, Republica Islamică Iran

Kathryn Mussallem, Canada

Kathryn Mussallem, Canada

Panfil Pîrvulescu, România

Xavier Ponce, Ecuador

Manuel Sáez Campillos, Spania

Apolo Sales, Brazilia

Stefano Valerio, Italia

Carlo Yuen, Hong Kong

CĂLĂTORIE

Câștigătorul categoriei

Yan Li, China Continentală

Lista scurtă

Matthew DeSantis, Statele Unite ale Americii

Nicola Ducati, Italia

Wasiri Gajaman, Sri Lanka

Todd Kennedy, Australia

Setsuna Kurouzu, Japonia

Oscar Manso, Spania

Cziráki Orsolya Boglárka, Ungaria

Alexandre Pietra, Elveția

Joy Saha, Bangladesh

Azlan Shah Sahubar Naina Mohamed, Malaezia

John Seager, Marea Britanie

Tran Tuan Viet, Vietnam

Beatrice Wong, Hong Kong

Beatrice Wong, Hong Kong

 

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A CATEGORIILOR STUDENT & YOUTH

 

COMPETIȚIA STUDENT 2024

 

Fotograful Anului la categoria Student

Kayin Luys, Belgia

LUCA School of Arts Sint Lukas, Bruxelles, Belgia

 

Lista scurtă

Brayan Enriquez,  Statele Unite ale Americii

Georgia State University, Ernest G Welch School of

Art and Design,  Statele Unite ale Americii

 

Frederik Rüegger, Germania

Ostkreuzschule für Fotografie, Germania

 

Gaoge Ouchen, China Continentală

Communication University of Zhejiang, China Continentală

 

Gaston Zilberman, Argentina

Motivarte, Argentina

 

Juan David Aguirre, Columbia

Universidad EAFIT, Columbia

 

Kazi Arifujjaman, Bangladesh

Counter Foto – a Center for Visual Arts, Bangladesh

 

Makaziwe Radebe, Africa de Sud

Michaelis School of Fine Art, University of Cape Town,

Africa de Sud

 

Siphosethu Sanelisiwe Sikhosana, Africa de Sud

University of Pretoria, Africa de Sud

 

Yufei Ma, China Continentală

School of Visual Arts,  Statele Unite ale Americii

COMPETIȚIA YOUTH 2024

 

Fotograful Anului la categoria Youth

Daniel Murray, Marea Britanie

 

Lista scurtă

Afiq Sharkawi, Malaezia

Chengchen Wang, China Continentală

Isaac Friend, Marea Britanie

Joyce Xu, Australia

Kas Christiaens, Belgia

River Lewis-Gosch,  Statele Unite ale Americii

Shayna Cuenca,  Statele Unite ale Americii

Sebastián Fernández Lora, Spania

Zy Grei Zander M. Esperanza, Filipine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.