Locke & Key – Sezonul 1

Locke & Key este destul de interesant şi cumva foarte igienizat pentru publicul larg, reprezentând mai mult partea de mister şi fantezie decât cea de violenţă grafică sau horror. Este o alegere înţeleaptă din partea Netflix făcând serialul să aibă tragere la mai multe vârste [...]

0
2170
Ascultă acest articol


Se pare că Netflix anul ăsta este pus pe treabă cu mai mult conţinut original şi ultima piesă lansată din acest puzzle cu care ne uimeşte de fiecare dată serviciul de streaming este Locke & Key. Bazat pe o serie de benzi desenate cu acelaşi nume, Locke And Key a avut cel puţin un drum greu până a ajuns la Netflix, cu două episoade pilot filmate anterior şi cam 10 ani căutând să se producă ceva calitativ din materialul original.

Scris de Joe Hill, fiul lui Stephen King şi autorul popularei cărţi şi mai nou serial NOS4A2, împreună cu ilustratorul Gabriel Rodriguez, benzile desenate Locke & Key au fost destul de populare la vremea lansării, în 2008 şi deşi nu vom face comparaţii între serial şi BD, deoarece nu mai îmi aduc aminte exact întâmplările şi ordinea lor în BD, este important de menţionat de unde porneşte tot acest concept şi în ce s-a transformat. Un singur lucru de care îmi aduc aminte cu siguranţă era că în BD totul era mai grafic, mai violent.

Înapoi la serial, acesta spune povestea familiei Locke care se mută la Key House, o moştenire de familie din partea tatălui care a fost recent ucis de unul din studenţii săi în Seattle. Familia este compusă din Nina, mama copiilor, Tyler, fiul cel mare, Kinsey, fiica şi Bode, fiul cel mic. De îndată ce se mută în noua casă, Bode descoperă în fântâna de afară o voce care îi spune secretul casei în care stă, și anume că există nişte chei magice pe care trebuie să le găsească. De acolo povestea începe treptat să se rupă în două drumuri paralele, una a copiilor şi a cheilor şi cealaltă a mamei, Nina, care caută să descopere mai multe despre viaţa soţului său care a crescut în micul orăşel Matheson, unde locuiesc acum.

Serialul este destul de interesant şi cumva foarte igienizat pentru publicul larg, reprezentând mai mult partea de mister şi fantezie decât cea de violenţă grafică sau horror. Este o alegere înţeleaptă din partea Netflix făcând serialul să aibă tragere la mai multe vârste şi încercând să îl transforme într-o franciză viabilă precum Stranger Things sau A Series Of Unfortunate Events, seriale care seamănă într-o oarecare măsură cu Locke And Key, nu la conţinut ci la categoria din care face parte. Per total mi-a plăcut ce am văzut deşi pe alocuri cred că a fost un pic cam lung. În timp ce sezonul 3 de la The Chilling Adventures of Sabrina, tot o producţie Netflix, s-a bucurat de 8 episoade, Locke and Key a avut 10, şi deşi nu pot să spun că nu s-a întâmplat ceva interesant în fiecare episod, pot să spun că anumite lucruri puteau să dispară în întregime pentru că s-a reflectat prea mult asupra lor. Dacă se renunța la aceste lucruri, care cred că ar însuma cam două episoade, rămâneau numai 8 episoade. Povestea este interesantă și te prinde pentru că vrei să afli mai multe despre acele chei şi ce fac, în timp ce în paralel prezintă un plot destul de interesant care se termină într-un “cliffhanger”.

Jocul actoricesc nu este cel mai strălucit însă un personaj şi un actor, ies în evidenţă foarte mult şi este vorba de Bode, interpretat de Jackson Robert Scott, mai exact băieţelul din noul IT, (Georgie) şi a avut un rol și în The Prodigy. Este cel mai plăcut dintre personaje care, din păcate, dispare pe la jumătatea serialului în umbra lui Tyler şi Kinsey care preiau mai activ firul narativ şi aventura deşi tot Bode rămâne, prin gândire şi curiozităţi, personajul cel mai bun din acest serial. O mai avem şi pe Darby Stanchfield, în rolul Ninei, mama, care nu face prea multe decât spre sfârșit şi pe Laysla De Oliviera, din filmul Netflix, In The Tall Grass, care o joacă pe femeia din fântână, personajul negativ.

Serialul are câteva goluri în plot sau mă rog, probleme de logică pe alocuri, personajele făcând lucruri cumva absurde, însă dacă te prind primele două episoade, cu siguranţă o să îl vezi până la capăt. E de lăudat cum au reuşit să îl scoată la capăt şi deşi confund seria de benzi desenate Locke & Key cu Crossed, sper ca aceasta lansare să trimită priviri spre materialul pe care este bazat serialul. Joe Hill a dovedit că poate să scrie aproape la fel de bine ca tatăl său deşi nu se bucură de aceeaşi faimă; mici elemente în serial vor aduce aminte de Stephen King, în ciuda lipsei de elemente cu adevărat horror.

Locke & Key / “Bun venit în Casa Cheilor” este disponibil acum pe Netflix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.