Vivo are premiera globală pe 6 august, pe Netflix

0
698

Netflix și Sony Pictures Animation, studioul căruia i se datorează Spider-Man: Into the Spider-Verse și apreciatul film de anul acesta The Mitchells vs. The Machines, prezintă Vivo, o aventură muzicală animată ilustrată muzical cu cântece absolut noi, semnate de Lin-Manuel Miranda, câștigător al premiilor Tony, Grammy și Pulitzer și creator al musicalurilor Hamilton și In the Heights. Vivo urmărește un kinkaju cu totul special (un animăluț care trăiește în pădurile tropicale, a cărui voce îi aparține lui Miranda), care își petrece timpul cântând pentru mulțimile adunate în însuflețita piață Havana, alături de dragul său stăpân, Andrés (interpretat de Juan de Marcos de la Buena Vista Social Club). Deși nu vorbesc aceeași limbă, Vivo și Andrés formează un duo perfect, unit de dragostea comună pentru muzică. Dar, la scurt timp după ce Andrés primește o scrisoare de la celebra Marta Sandoval (interpretată de legendara Gloria Estefan, vedetă a muzicii pop latino și câștigătoare a trei premii Grammy), care îl invită pe vechiul ei partener la concertul ei de adio de la Miami în speranța că în acest fel vor relua legătura, intervine o tragedie. Acum depinde numai de Vivo să transmită un mesaj pe care Andrés nu a reușit niciodată să-l trimită, și anume o scrisoare de dragoste către Marta, scrisă cu foarte mult timp în urmă sub forma unui cântec. Însă, pentru a ajunge pe îndepărtatele țărmuri ale orașului Miami, Vivo va fi nevoit să accepte ajutorul lui Gabi (interpretată de debutanta Ynairaly Simo), o adolescentă plină de viață, care se mișcă în propriul ei ritm neobișnuit.

Printre actorii care și-au împrumutat vocea personajelor din acest film se mai numără Zoe Saldaña (Guardians of the Galaxy) în rolul Rosei, mama lui Gabi, Michael Rooker în rolul unui piton ticălos din Everglades, pe nume Lutador, Brian Tyree Henry și Nicole Byer în rolul unei perechi de lopătari îndrăgostiți, dar fără noroc, și Katie Lowes, Olivia Trujillo și Lidya Jewett în rolul unor cercetașe  bine intenționate, dar prea zeloase. VIVO este o poveste încântătoare despre curaj, prieteni neașteptați care devin membri ai familiei și credința că muzica te poate ajuta să fii deschis către noi lumi.

Filmul este regizat de cineastul nominalizat la Oscar Kirk DeMicco (The Croods) cu sprijinul coregizorului Brandon Jeffords (Cloudy with a Chance of Meatballs 2), după un scenariu de Quiara Alegria Hudes (In the Heights) și este produs de Lisa Stewart (Monsters vs. Aliens), Michelle Wong (Hotel Transilvania 2) și Rich Moore (Zootopia), câștigător al premiului Oscar. De consultanța pentru elementele vizuale s-a ocupat Roger Deakins (Blade Runner 2049) de asemenea distins cu premiul Oscar. Alex Lacamoire (The Greatest Showman), deținător al premiilor Tony și Grammy, a fost compozitorul și producătorul muzical executiv, filmul avându-i ca producători executivi pe Miranda, Laurence Mark (Dreamgirls), distins cu Globul de Aur, și pe Louis Koo Tin Lok (The Mitchells vs. The Machines).

În noul clip “Keep the Beat”, Vivo, un kinkaju cu totul special (un animăluț care trăiește în pădurile tropicale, cunoscut drept „ursul de miere”), pornește în aventura vieții sale, aceea de a transmite un cântec iubirii de mult pierdute pierdute a stăpânului său, cu ajutorul lui Gabi, o adolescentă plină de viață, care se mișcă în propriul ei ritm neobișnuit. Pe parcurs, perechea este nevoită să ia o scurtătură prin Florida Everglades – dar nimic nu poate opri acest duo dinamic:

  • Regizat de: Kirk DeMicco
  • Scris de: Kirk DeMicco, Quiara Alegría Hudes
  • Poveste de: Peter Barsocchini and Quiara Alegría Hudes
  • Produs de: Lisa Stewart, p.g.a.; Michelle L.M. Wong, p.g.a.; Rich Moore
  • Piese originale de: Lin-Manuel Miranda
  • Producători executivi: Lin-Manuel Miranda, Laurence Mark, Louis Koo Tin Lok, Alex Lacamoire
  • Coloana sonoră de: Alex Lacamoire
  •  Voci de: Lin-Manuel Miranda (Vivo), Zoe Saldaña (Rosa), Juan de Marcos (Andrés), Brian Tyree Henry (Dancarino), Michael Rooker (Lutador), Nicole Byer (Valentina), introducing Ynairaly Simo (Gabi) și Gloria Estefan (Marta)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.