Sony adaugă o tehnologie împotriva falsificării imaginilor, direct pe cameră

0
400
Ascultă acest articol


Sony a anunțat disponibilitatea tehnologiei sale foto integrate în cameră pentru protecție împotriva falsificării, dedicată utilizatorilor corporate. Folosind semnături digitale procesate în momentul captării fotografiei, tehnologia Sony permite detectarea oricărei modificări aduse unei imagini, protejând-o astfel împotriva utilizării frauduloase.

Ca urmare a problemelor din ce în ce mai întâlnite legate de editarea neautorizată și de conduita necorespunzătoare față de datele foto digitale, Sony a dezvoltat o tehnologie anti-falsificare, bazată pe criptografie standard și dedicată utilizatorilor corporate, pentru a proteja imaginile împotriva unei eventuale utilizări abuzive.

Odată cu activarea modului de semnare direct în cameră de la Sony, imaginile sunt semnate criptografic prin procesorul camerei imediat după captare. După această acțiune, orice modificare a pixelilor, manipulare sau potențială falsificare va anula semnătura imaginii, deoarece manipularea imaginii va fi detectată de către serverul clientului în timpul examinării.

Disponibilă pe camera Alpha 7 IV, urmând ca extinderea la alte modele să fie luată în considerare în mod succesiv, această nouă funcționalitate simplifică procesul îndelungat necesar de la transmiterea imaginii până la verificare, totul cu un plus de securitate.

De asemenea, Alpha 7 IV combină un senzor de imagine full-frame CMOS Exmor R™ CMOS cu iluminare din spate de 33.0 MP cu procesorul BIONZ XR™ pentru a oferi o procesare de mare viteză și o rezoluție remarcabilă.

Noul mod de semnare anti-falsificare de la Sony asigură crearea și transmiterea securizată a imaginilor bazate pe metode criptografice, pe măsură ce nevoia fundamentală de certificare a imaginilor nemodificate și sigure crește în multe aplicații, în mai multe industrii.

Această tehnologie este aplicabilă în special pentru pașapoarte și pentru verificarea documentelor de identitate, dar merge mai departe fiind utilă în abordarea manipulării imaginilor în domeniile media, medical și legal. Pentru sectoarele asigurărilor și construcțiilor, această tehnologie va oferi o bază sigură pentru inspecția și înregistrarea daunelor.

Yasuo Baba, Director Digital Imaging și European Product Marketing Sony, a declarat: „Misiunea Sony este și să consolideze soluțiile de afaceri cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație în domeniul imagisticii, iar procesul nostru de semnătură digitală direct din cameră schimbă cu adevărat lucrurile atunci când vine vorba despre combaterea manipulării și falsificării imaginilor în mai multe industrii. Deși trebuie făcute adaptări adecvate pentru fiecare industrie în parte, semnătura digitală este multilingvă și poate fi utilizată la nivel internațional, permițându-le organizațiilor din întreaga lume să eficientizeze semnarea obligatorie a imaginilor cu ajutorul tehnologiei Sony.”

Compatibilă în prezent cu modelul Alpha 7 IV și bazată pe licențiere pentru a activa modul de semnare al Sony, această facilitate va fi disponibilă pentru utilizatorii de business, urmând a fi implementată și pe alte modele. În tandem, Sony va continua să analizeze modul în care putem utiliza tehnologia noastră avansată de imagistică pentru a sprijini în continuare securitatea sporită în mai multe domenii, cu planuri de extindere a gamei de camere compatibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.