Blu-ray & DVD – Noutatile lunii Iulie:

Titlul original: Source Code

Titlul românesc: Transfer de identitate

Regie: Duncan Jones

Distribuţie: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

Gen: Acţiune / Thriller

An de producţie: 2011

Căpitanul Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) se trezeşte în corpul unui necunoscut, într-un tren spre Chicago, fără a şti cine este, cum a ajuns acolo sau de ce. Astfel, descoperă că face parte dintr-o operaţiune specială cu scopul de a opri un atac terorist în urma căruia un tren a fost aruncat în aer. Iar misiunea cu totul neobişnuită, este de fapt un experiment guvernamental numit Codul Sursă, un program care îi permite lui Colter să preia identitatea unui alt individ, în ultimele minute ale vieţii acestuia.

Confruntându-se cu o a doua ameninţare, cu mult mai periculoasă, care s-ar putea solda cu moartea a milioane de locuitori ai oraşului Chicago, Colter retrăieşte explozia trenului iar şi iar. De fiecare dată încearcă să adune mai multe indicii prin care să se apropie de personajul diabolic din spatele atentatului, pentru a-l prinde şi a preveni un nou atac.

Un film plin de tensiune şi răsturnări neaşteptate de situaţie, Transfer de identitate este un action thriller inteligent, în regia lui Duncan Jones (Moon), cu Jake Gyllenhaal (Love and Other Drugs, Prince of Persia: The Sands of Time), Michelle Monaghan (Eagle Eye, Due Date), Vera Farmiga (Up in the Air, The Departed) şi Jeffrey Wright (Quantum of Solace, Syriana).

Titlul original: The Lincoln Lawyer

Titlul românesc: Avocatul din limuzină

Regie: Brad Furman

Distribuţie: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, William H. Macy, John Leguizamo

Gen: Acţiune / Thriller

An de producţie: 2011

Mickey Haller (Matthew McConaughey) este un avocat oarecare din L.A., care, mereu pe drumuri, foloseşte bancheta din spate a unei limuzine Lincoln drept birou. Cu maşina se plimbă între tribunalele din oraş şi infractorii mărunţi pe care îi apară: farsori, şoferi prinşi beţi, motociclisti certaţi cu legea sau traficanţi de droguri. Pentru el legea nu mai este de mult timp o unealtă a binelui, ci mai degrabă un exerciţiu de speculare şi manipulare a circumstanţelor pentru a obţine rezultatele dorite de clienti. Pe parcursul întregii cariere, Haller s-a temut că a devenit incapabil să recunoască un om inocent, dar ultimul său caz îl face să simtă gustul groaznic al vinovăţiei, al răului nativ, pur şi diabolic. Louis Roulet, cel mai recent client, este arestat pentru vătămarea unei femei pe care a cunoscut-o într-un bar. Provenit dintr-o familie înstărită, playboy-ul este protejat şi susţinut de mama sa, care vrea cu orice preţ să îl scoată basma curată. Pe măsură ce desluşesc cazul, Haller şi detectivul Raul Levin scot la lumină o latură sinistră a personalităţii lui Roulet şi nenumarate dovezi ale trecutului său întunecat. Deşi tânărul este cel mai bănos client pe care l-a avut vreodată, Haller începe să fie îngrozit de dimensiunile ororii şi, cu preţul propriei vieţi, se zbate să facă dreptate în această poveste.

Titlul original: Limitless

Titlul românesc: Dincolo de limite

Regie: Neil Burger

Distribuţie: Bradley Cooper, Anna Friel, Abbie Cornish, Robert De Niro

Gen:Thriller

An de producţie: 2011

Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat, obişnuit să îşi contempleze în fiecare zi eşecul. Din ziua în care iubita îi dă papucii, faptul că nu are niciun viitor devine o certitudine. Însă, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată atunci când un vechi prieten îi oferă un drog sintetic –NZT. Orice om normal îşi foloseste doar 20% din capacitatea creierului, dar substanţa experimentală îi permite lui Eddie să îl folosească 100%. Dintr-o dată i se deschide apetitul pentru cultură, reuşeşte să işi scrie cartea în doar 4 zile şi matematica devine un hobby folositor. Toate lucrurile pe care le-a auzit sau le-a citit, informaţiile pe care le-a acumulat în timp prind contur şi încep instantaneu să se organizeze în mintea sa.

Cu o nouă perspectivă asupra vieţii şi abilităţii ieşite din comun, Eddie ajunge repede expert al speculaţiilor financiare şi îi atrage astfel atenţia lui Carl Van Loon (Robert De Niro), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri. Dar spre ghinionul lui, mogulul nu îl vede decat ca pe o metodă uşoară de a face miliarde de dolari fără efort. În scurt timp, succesul fulminant al lui Eddie se transformă într-o luptă pentru supravieţuire, secretul metamorfozei iese la suprafaţă şi asasinii puşi pe urmele lui nu mai reprezintă singura ameninţare.

Titlul original: The Rite

Titlul românesc: Ritualul

Regie: Mikael Hafstrom

Distribuţie: Anthony Hopkins, Colin O’Donoghue, Alice Braga, Rutger Hauer

Gen: Horror/ Thriller psihologic

An de producţie: 2011

Inspirat din fapte reale, The Rite/Ritualul este un film terifiant în care Diavolul reuşeste să işi găsească acoliţi chiar şi în cel mai sfânt colţ de lume. Fiind student la teologie, Michael Kovak (Colin O’Donoghue) este trimis la Vatican pentru a studia exorcismul, poate tocmai din cauza îndoielilor sale în legatură cu dogmele religiei. Deşi este fascinat de toate aspectele credinţei, tânărul îşi foloseşte scepticismul ca pe o armură şi nu ezită să le spună superiorilor că răspunsurile pot fi găsite mai degrabă în tratamente psihiatrice, decât în forţe demonice şi exorcizări.

Însă Michael începe să işi pună la îndoială părerile din ziua în care îl întâlneşte pe Părintele Lucas (Anthony Hopkins), un preot legendar pentru miile de exorcizări pe care le-a facut de-a lungul timpului. Ajuns faţă în faţă cu un caz de ,,posedare” atât de puternic încât şi Părintele Lucas pare să fie depăşit, Michael începe să vadă că dincolo de explicabil există fenomene pe care nimeni nu poate să le controleze sau să le înţeleagă. Răul i se dezvăluie tânărului în cea mai pură formă, cu o violenţă de nedescris şi îl aduce în punctul în care un singur lucru îl mai poate salva.

Titlul original: Sucker Punch

Titlul românesc: Sucker Punch: Evadare din realitate

Regie: Zack Snyder

Distribuţie: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Oscar Isaac, Carla Gugino, Jon Hamm, Scott Glenn

Gen: Acţiune, Fantastic

An de producţie: 2011

Sucker Punch: Evadare din Realitate este o nouă capodoperă vizuală a producătorilor block busterelor 300 şi Watchmen, un film în care graniţa dintre realitate şi fantezie dispare, lăsând loc unei lumi conduse de puterea imaginaţiei. Când realitatea devine o închisoare, numai mintea ta te poate elibera şi totul devine posibil.

Babydoll (Emily Browning), Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens), Amber (Jamie Chung) şi Sweet Pea (Abbie Cornish) işi creează propriul univers, în care devin războinicele perfecte şi înfruntă fără ezitare tot felul de creaturi terifiante, de la samurai la dragoni şi şerpi uriaşi, ajutându-se de un arsenal pe măsură.

Cu personalităţi diferite, dar unite de un scop comun, ele sunt nevoite să hotărască rapid ce sacrificii sunt dispuse să facă pentru a rămâne în viaţă şi a continua periculosul joc. Primind un ajutor nesperat din partea lui Wise Man (Scott Glenn), aventura incredibilă a fetelor le poate reda vieţile, însă doar dacă reusesc să ducă la bun sfârşit provocările primite de la cei care le ţin captive: Blue (Oscar Isaac), Madam Gorski (Carla Gugino) si High Roller (Jon Hamm).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.