La 40 de ani după evenimentul din casa Eel Marsh, un grup de copii evacuaţi din Londra celui de-Al Doilea Război Mondial sosesc şi trezesc cel mai sumbru locuitor al casei.

RegizorTom Harper

Scenariu : Jon Croker, Susan Hill

Gen:  Groază, Thriller, Dramă

Lansare : 20 februarie 2015

Durata : 98 min

Studio : Hammer Films, Entertainment One, Cross Creek Pictures

Distribuitor Freeman Entertainment

Clasificare :  N. 15

Actori :

Phoebe Fox     …    Eve Parkins
Merryn Pearse    …     Girl In Tube
Mary Rosoe      …    Woman in Tube
Helen McCrory     …     Jean Hogg
Amelia Crouch     …    Flora

Sinopsis: Din cauza bombardamentelor din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, profesoarele Eve Parkins (Phoebe Fox) şi Jean Hogg (Helen McCrory) sunt nevoite să îşi evacueze elevii în Crythin Gifford, un sătuc aflat la mică distanţă de oraş. Aceştia se cazează în aceeaşi casă, în care, în urmă cu 40 de ani, Arthur Kipps a investigat primul său caz supranatural. În foarte scurt timp, Eve realizează şi ea că locuinţa este bântuită. Cu cât vor sta mai mult în casă, cu atât vor fi mai atraşi în terifiantul trecut a foştilor locatari, iar maleficul spirit care le dă târcoale va fi mai aproape să pună stăpânire pe sufletele copiilor. Cu ajutorul pilotului Jeremy Irvine, profesoarele încearcă să îi protejeze pe cei mici şi să afle adevărul despre Femeia în Negru.

RECENZIE:

După ce în anul 2012 „The Woman in Black” a devenit un horror de succes, cu încasări mondiale de 127 de milioane de dolari, studioul britanic Hammer a decis să facă un sequel. Prima producţie l-a avut în rolul principal pe celebrul actor din „Harry Potter” – Daniel Radcliffe. „The Woman in Black 2: Angel of Death” are o altă distribuţie faţă de primul, iar dacă prima parte era regizată de James Watkins cu un scenariu scris de Susan Hill şi Jane Goldman, a doua este pusă în sarcina lui Tom Harper pe un scenariu scris de Jon Croker şi Susan Hill.

Susan Hill, cea care a scris scenariul pentru ambele părţi, este o scriitoare britanică care a semnat bestseller-ul „The Woman in Black” în anul 1983. În 1989 se face ecranizarea acestei cărţi într-un film de televiziune.

M-130_02261_rgbAcţiunea sequel-ului se petrece la 41 de ani după ce Daniel Radcliffe a dat faţă-n faţă cu femeia în negru. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un grup de opt elevi este evacuat din Londra sub grija directoarei Jean Hogg (Helen McCrory) şi a unei tinere prosefoare Eve Parkins (Phoebe Fox). În trenul care îi ducea spre satul Crythin Cifford, fac cunoştinţă cu un pilot, Brunstow (Jeremy Irvine). Grupul este îndrumat spre Casa din Mlaştina Ţiparului, unde construcţia se află într-o stare proastă. Dar  nu sunt singuri în acea casă… printre ei se află un suflet dornic de nenorociri – Femeia în Negru.

Regizorul Tom Harper nu a dorit în această producţie o vedetă cunoscută, aşa cum a fost în prima parte. Phoebe Fox este o tânără actriţă din Londra care a jucat recent alături de Mark Strong în piesa de teatru „A View From the Bridge” pe scena Young Vic Theatre. Interpretarea este una bună şi impresionantă. Personajul său este multilateral, solid, o fire puternică şi grijulie cu copiii pe care îi are în grijă. Jeremy Irvine a devenit cunoscut în anul 2012 în proiectul lui Steven Spielberg „War Horse”, pentru care filmul a primit o nominalizare la categoria cel mai bun film la Oscar şi Golden Globe. Irvine joacă comod rolul care i-a fost distribuit. Energic şi puternic, cu o fire emotivă. Cel mai enervant personaj şi cel mai deplasat a fost Jean Hogg, jucat de către Helec McCrory („007: Skyfall”, „Hugo”), care nu pare a-şi găsi locul în această producţie.

Filmul este încadrat la genul horror, dar nu avem parte de scene înspăimântătoare care să ne dea fiori reci.M-003_00768 Sunt una sau două la care ai mari aşteptări să te sperii dar eşuează lamentabil. Nu îţi ridică bătăile inimii aşa cum sperai. Acompaniate de o coloană sonoră mult prea bună, scenele care se vor a fi înfricoşătoare sunt finalizate într-un mod accelerat. Tom Harper surprinde ce poate dar zadarnic. Nu era nevoie de acest sequel. Prima parte a fost destul de bună, dar a doua dezamăgeşte la toate capitolele.

Postere:

The Woman in Black 2 Angel of Death ROTrailere:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.